Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ahoj,
idem kupit bike a potreboval by som poradit pri vybere, nasiel som par modelov co sa mi pacia, tak davam linky.
http://www.merida.sk/prodej/matts-tfs-xc-700-v-09
http://www.bike007.cz/horska-kola-mtb/specialized-2009/specialized-rockhopper-rim-09/
http://www.kubicasport.eu/produkt/988/bicykel-Author-Modus-2008/
je to okolo tych 600e a bez kotucoviek, tie nechcem.
Neviem ako s vidlou, ten author ma vzduchovu RST, ale RST sa vraj s RockShox neda porovnavat, tak neviem. hmotnostne a cenovo je ten author tiez najlepsi. rad si necham poradit a nieco ine.
dik moc
Palo
29.08.2009 - 14:57:47
00
meridu,authore ma RST,aj ked vzduchovu ale stale RST,ja by som bral ten Specialzed,ma Toru,a je to nieco insie co nema kazdy,nie ako Author alebo merida :mrgreen:
29.08.2009 - 15:14:17
00
prečo nie kotúčovky? :)
29.08.2009 - 15:18:03
00
Tiež si kladiem otázku , prečo nie kotúčovky :?: :idea:Aby si neskôr neobanoval ako ja :idea: :oops: A k tomu výberu: AUTHOR určite nie a tie dva MERIDA i SPEŠL sú porovnateľné výbavou aj kvalitou tak je to na Tebe. Doporučoval by som skúšobnú jazdu a potom by si už vedel ktorý :idea: :wink: :wink: :wink:
29.08.2009 - 17:16:14
00
každý kto jazdí v-brzdy zažije situáciu kedy si povie "mal som tie kotúčovky kúpiť..." alebo "s kotúčovkami by sa mi toto nestalo" :D
29.08.2009 - 17:54:05
00
kotucovky nie z viacerych dovodov.
jednak udrzba, ked sa na tom daco pokazi nahodou tak to je kopec penazi a problem v terene a tak.
doteraz som jazdil na 10rocnom authore, akurat tak po ceste, mimo nej to bolo narocne (aj pre mna aj pre bike). tie brzdy co tam mam su stare a stacia mi. Ked som sadol na kamosovu 5 rocnu udrziavanu meridu s Vckami tak to bolo jak zo skodovky do medaku. takze myslim ze kvalitne, nove Vcka, prip. s viaczmesovymi spalikmi mi musia stacit, neplanujem na tom jazdit extremne divoko, ale chcem si proste trosku uzit karpaty (som z Ba) aj inak ako po asfaltke.
A potom este planujem kupit nejake lacne rafiky, naboje a kazetu a dam si na ne cestne plaste (tak 26x1.5) a proste ked pojdem na cestu (co robim dost casto) tak to len prehodim za 2 min a je.
Ten author teda nie koli vidlici ci aj koli niecomu inemu?
dik za odpovede.
29.08.2009 - 17:57:12
00
Ja jazdím V-BRAKE už štvrtým rokom - brzdia slušne nesťažujem si ale nejaké hydraulické kotúčovky by som bral (kvalitné) nie niečo čo je hydraulická kotúčovka a brzdí horšie ako moje V-Braky :idea: Skúšal kámošove hydry "HAYES" neviem presne ktorý model ale brzdili horšie ako to čo mám ja. A k tomu AUTHORU - rám mi príde geometriou niekde do roku 2000 vyzerá to že u AUTHORA zaspali dobu (teda aspoň u týchto lacnejších modelov) k vidle sa nevyjadrujem neskúšal som - ale na RST som ešte nepočul pochvaly :wink: Je to na Tebe :arrow: HLAVNE SI KÚP NIEČO ČO SA TI PÁČI A ČO VYHOVUJE TEBE :idea:
29.08.2009 - 18:26:02
00
Tú MERIDU
05.09.2009 - 15:20:34
00
každý kto jazdí v-brzdy zažije situáciu kedy si povie "mal som tie kotúčovky kúpiť..." alebo "s kotúčovkami by sa mi toto nestalo" :D

zaujímavé, že sa mi to stalo len vtedy, ak som tie Včka jazdil v teréne, ktorý bol už "pretty out of the specifications" (a navyše moje jazdecké umenie iste nie je vrcholové) - za predpokladu, že technické úseky "dolu kopcom" nie sú dlhé (typicky teda na XC pretekoch) stačia bohato
palobaci: ale nie je ani dôvod kotúčovky odmietať tam, kde je ich miesto - dávkovateľnosť je úplne niekde inde, a ten servis... práve ten je minimálny - výmenu kvapaliny netreba riešiť, kým nepríde k zavzdušneniu, kotúč vydrží v Karpatoch v ľahších terénoch DLHO a platničky tiež (a nejaký závažný rozdiel medzi dobrými brzdnými klátikmi a platničkami nie je) - zatiaľ čo o pretrhnutých lankách vieme svoje, ešte som nepočul o pretrhnutej hydraulickej hadičke! takže opravy v teréne to fakticky nevyžaduje (pokiaľ nejde o abúzus v počasí typu Horal 2008, ale aj tam ak nejde o preteky platí Jezusova rada - raz za čas umyť brzdu vodou z fľašky)
prípadné miniopravy typu vycentrovanie kotúča alebo prasaťa sa v pohode dajú urobiť doma, výmena ako kotúča tak aj platničiek je "ľavá zadná"
05.09.2009 - 21:23:37
00
Co to jazdite za smetie ze sa vam trhaju lanka? To sa mi nestalo ani raz.
05.09.2009 - 22:00:13
00
ja som lanko ešte neutrhol... ale už som videl pár pretrhnutých
05.09.2009 - 22:22:05
00
keyboard_arrow_up