Chystam sa prejazdit pohorie Vtacnik-od Prievidze smerom na juh niekedy medzi 1.8. a 22.8, predpokladom je slnecne pocasie po cely den. Planovany koniec cesty mam v Topolciankach (Vtacnik-Velke Pole-Jedlove Kostolany), mozno v Partizanskom (Vtacnik-Rubany vrch, zelena dole-Oslany), uvidi sa podla aktualnej (de)formy... Pojdem pravdepodobne sam, nie som ziadny chrt (160/150), beriem to ako celodenny poznavaci vylet v turistickom tempe s velkym mnozstvom kochacich prestavok
Chcem sa spytat na nejake tipy ktore by sa zisli pri prechadzani tohto pohoria, resp. na zaludnosti ktore mozu cakat na cloveka ktory tam zatial nebol. Z toho co som doteraz vyzistil, odporuca sa obist tlacenie na Velky Gric po zelenej a potom sa napojit na cervenu na hrebeni, inak asi nic, az na zvysenu pozornost na skalach pred Vtacnikom. Rad by som pocul hlavne nazory od tunajsich, ktori maju tieto miesta prejazdene...
Vdaka!
Čafte chlapi,
viem, že sme si sľúbili, že dáme spolu pojazd na Vtáčnik, ale 3.5.2009 fakt nemôžem.
Nejaký ten sneh ma neodradí..... ale bohužiaľ iné povinnosti mi nedovolia zúčastniť sa tejto akcie.
My sme boli na Vtáčniku minulý rok 27.4.2008 a pri hrebeni boli ešte miesta so súvislou vrstvou snehu, ktoré sa nedali prejsť na biku. Chceli sme ísť aj na Kláštornú skalu, ale po pár metroch tlačenia biku v snehu sme to vzdali.
Ak by ste náhodou zmenili termín, bol by som rád.
Moja alternativa na nedelu 3.5. je Rokos + Magura. Zalozim osobitnu temu.
Chris: Neviem ako si prišiel na to, že sme ten hrebeň museli ísť celý deň. Pamätám si čas v pohostinstve v Lovčici-Trubíne 5 hod. 40 min. Aj pred dvoma rokmi sme to išli v približne rovnakom čase. My nie sme žiadny pretekári, ale tak slabí zase nie sme !
Chlapi dajte mi vedieť, keď dohodnete nejaký termín, možno sa k Vám pridajú aj MT Bikeri z Hodruše. Ale na budúci víkend určite nie, to jazdíme po Rakúskej šotoline....
Ak sa rozhodnete na mna pockat, tak zatial porozmyslajte, ci ist zo Zarnovickej strany ako minuly rok, alebo dame start z Prievidze (rano doprava vlakom (napr. Partizánske 08:07 - Prievidza 08:45) , tak ako pred 2-3 rokmi. Preferujem tu Prievidzu.
Tento rok som Vtacnik ignoroval a musim to na jesen napravit (aspon 2x).
a tiez som za Zarnovicku stranu