tak kery?
Haibike Q SL 14% [ 8 ]
Haibike Q RC 21% [ 12 ]
Lapierre pro race 300 66% [ 38 ]
Celkový počet hlasov : 58
Nemyslím si že je niektorý viditeľne a citeľne lepší ;) Keby máš 2 rovnaké rámy bez nálepky, tak ani po roku jazdenia by si nezistil ktorý bol zváraný u Lapierre a ktorý u Haibike :D
A žiadne dôkazy nebudú? Už som sa tešil že sem niekto postne niečo čo obháji cenu lapierre bicyklov :y:
07.10.2009 - 18:29:19
00
K veci: Vec názoru :lol:
07.10.2009 - 18:32:00
00
mno vyzera to tak ze buduci tyzden by som kupil QSL od kubicu...lapierre je predsa len uz nad moje financne sily, i ked je to asi najkrajsi bike aky som kedy videl a bude mojim snom az do staroby :D este sa uvidi ci naskrabem tych 9 kil ;(
07.10.2009 - 18:57:47
00
Tak to radsej pockaj naskrabkaj aby si nelutoval nemyslim bike ale aby sa ti splnil sen Blizi sa Jezisko tak pros vela vela :angel:
07.10.2009 - 19:12:21
00
no do vianoc nemam sancu...teraz si budem asi brat uver od mamky a budem pekne splacat z toho troska co zarobim na brigade...

a rad by som sa opytal este aky mate nazor na kupu biku cez net, ci to neni nejake riskantne alebo ci vam ten bike sadol hned ako ste si nan sadli lebo ja mam z toho taky trocha zly pocit.. :worried:
07.10.2009 - 19:24:49
00
To iste som riesil ja ale treba an neho sadnut troska pojazdit Ked si ho neskusal ani nic od tej znacky tak to radsej cez net nekupuj. Ja som za svojim Lapierrom siel cez 250 km ale oplatilo sa za tie peniaze co zan chces dat musis skusat a hlavne vidiet live
07.10.2009 - 19:32:05
00
Povedzme si narovinu, prečo všetci kupujú Haibike? Lebo je lacný, už len to, že Lp zvára rámy vo Francúzku svedčí o niečom. Bol som aj svedkom pár reklamácií, bez problému poslali novú časť z FR, stačilo poslať foto poškodenej časti, samozrejme nebolo to chybou jazdca. Ale áno, niekto kupuje podľa cenovky, čo aj chápem. A presne pre túto skupinu tu je Hai., ničím iným nie je výnimočný, nemá vlastné technológie, proste nič. U Lp je to trochu inak a aj história značky je značne bohatšia.

Btw. hlasovanie tiež o niečom svedčí. Osobne mi je prakticky jedno čo si kúpiš, len mi vadí, že sa berie Hai ako super značka. :^)
07.10.2009 - 19:40:49
00
mi vadí, že sa berie Hai ako super značka. :^)


Ja si myslím, že sa berie skôr ako super značka za tú "ľudovú" cenu. Určite je Lapierik niekde inde. Ja som napr. dal prednosť keď som kupoval bike Garymu Fisherovi - aj keď výbava čo sa týka spotrebného materiálu nebola za tú cenu naj (priebežne upgraduje), ale vždy som mal pre tú značku slabosť a páči sa mi, že Fisher ide vždy svojou cestou ako napr. špecifickou geometriou alebo napr. vývojom 29tok...(a nevadí mi že sa to zvára na Taiwane či kde :D)

edit:
VladislaV: Ak ideš požičiavať od mamky tak požičaj na Lapjera. Je to mňamka - mne sa strašne páči tá modrá farba :clap:


Naposledy upravil Hazard dňa 07.10.2009 - 20:08:57, celkovo upravené 2 krát.

07.10.2009 - 20:02:29
00
vynimocny je cenou ;)

keby som mal zopar tisic nazvys pravdepodobne by som skoncil s lapierrom dla svojho gusta.pravdou je ze tych zopar tis nemam cize som hrdym majitelom biku znacky Hai ]:)
uprimne je mi ukradnute ci maju vlastne technologie, alebo exkluzivny design... jazdim si sam pre svoje potesenie, bike mi sluzi, nemam ziadne vyhrady voci znacke haibike
07.10.2009 - 20:05:25
00
Nemá cenu debatovať s niekym kto má nick ako značka ktorú obhajuje :rofl:
už len to, že Lp zvára rámy vo Francúzku svedčí o niečom.

wau, to je úžasné :rofl:
Hai., ničím iným nie je výnimočný, nemá vlastné technológie, proste nič. U Lp je to trochu inak a aj história značky je značne bohatšia.

ako vieš, že nemá vlastné technológie? Nejaké má, nejaké sú "staré dobré" konštrukcie, prípadne trochu obmenené... Nemusia každý mesiac robiť niečo nové, keď to staré super funguje. História značky, to je fakt dôvod prečo Lp uprednostniť :D
Bol som aj svedkom pár reklamácií, bez problému poslali novú časť z FR, stačilo poslať foto poškodenej časti, samozrejme nebolo to chybou jazdca.

u Haibike (aj u všetkých serióznych značiek) to vyreklamuješ u predajcu, diel/rám príde z nemecka či odkiaľ, takže to nie je nič výnimočné

Osobne mi je prakticky jedno čo si kúpiš, len mi vadí, že sa berie Hai ako super značka. :^)

veď je to super značka, nikto ešte nedal nejaké dôkazy prečo by to nemala byť super značka :D
07.10.2009 - 20:07:48
00
Tu nejde o to aký mám nick, to je výtor spred pár rokov. Ide tu o skúsenosti.

O tom že má Lp vlastné technológie a vývoj svedčí napr. OST alebo FPS2, ďalej vlastný karbón ktorý už nejaký ten rok robia.

Rovnako nemá zmysel baviť sa s niekym o Lp, keď ich tak max. videl vo výklade. ;)

Ja považujem za dobrú značku takú, ktorá niečo priniesla do sveta bikov alebo niečim vyniká (technicky nie cenou). Takže Hai je rovný všetkým svetovým značkám .. hm. :)

Takéto debaty som už pár krát viedol a vždy to dopadlo rovnako, ako i teraz. Len si treba uvdeomiť, že ja Lp nepredávam ani nič podobné, nemám z toho zisk, len radím. Tak si veselo kupujte tie geniálne Haibiky. AM.EN
07.10.2009 - 20:21:23
00
Rovnako nemá zmysel baviť sa s niekym o Lp, keď ich tak max. videl vo výklade. ;)

napísal som niečo zlé o LP okrem toho že sú predražené? :D Lapierre sú ok bicykle. Tento rok som jeden videl a dokonca som sa ho aj dotkol!!!
Tu riešime haibike, stále tu nemám nič čo by ma presvedčilo o tom, že je to horšia značka ako iné... Nové technológie majú (= vedia pekne obkecať známe veci :rofl: ), karbón tiež majú, čiže už to je super značka, nie? Možno jedine slabá reklama a dostupnosť na Slovensku bránia k väčšiemu rozšíreniu :)
Jednoducho ty máš rád francúzske produkty, nové technológie a chceš si za to aj priplatiť :)

niekto kupuje podľa cenovky, čo aj chápem. A presne pre túto skupinu tu je Hai.,

haibike sa nedajú považovať za mainstream (a lacné) bicykle, napr. http://www.haibike.de/index.shtml?hai_mtb_fullsuspension , majú aj high end a celkovo bez výpredajových cien sa už menej oplatia :rofl:

Inak na to koľko ľudí hlasovalo je tu nejako málo názorov ;(
07.10.2009 - 20:36:39
00
Posledný príspevok...

Predražené? :D
Takže to sú vlastne všetky biky, len Hai je akurát. Tu ide o niečo iné, tu ide o finančnú politiku predajcu (napokon bolo vidno rodziely v cenách z prvého postu a tých ďaľších), ono zdanlivo to má pre zákazníka len výhody, no je to celý kolobeh a niekde sa tie nízke ceny prejavia.

Čo sa týka horšej značky, stačí sa pozrieť na profiláciu trubiek, ich stenšovanie na nepotrebných miestach, pružnosť zadnej stavby, tuhosť stredového zloženia a podobne. Tu treba pozerať kvalitu a niektoré veci sa prejavia aj na hmotnosti rámu. Áno zdanlivo je HT ako HT, no sú tam veľké rozdiely i v geometrií. Veľa ludí nedokáže však vnímať tieto rozdiely (niekto nerozozná ani chod Recona od Foxy napr.) a potom šíria názory o rovnakej kvalite a podobne. Tieto rozdiely je ešte viac poznať u FS. Funkčnosť systému zadnej stavby a kopec ďaľších.
Čo sa týka karbónu u Hai, tak je to opäť hotový rám, ktorý im dodajú z ďalekého východu, spraví sa potlač a hurá poskladať a an predajňu. Značky ako Scott, Spešl, Giant, Canondale, GT, Lp a podobne používajú vlastný karbón, ktorý sami vyvinuli a opäť je používaný tak, aby boli vlastnosti rámu čo najvhodnejšie pre daný zámer rámu. Karbónový bike by si si dokázal aj sám vyrobiť, len by to chcelo kopec nervov nejaké investície a študovania. Ale vždy bude ten rám iný ako rám od výrobcu ktorý má skúsenosti s tvarovaním, lepením a vedia kde majú koľko materiálu použiť. A to ma zas vplyv na tuhosť rámu, ľahkosť a zároveň na potrebných miestach pružnosť.
Napokon karbónový bike má v ponuke aj Kellys, to však neznamená o tom že to je super značka. Môj názor je, že Kellys nebude čo sa týka HT rámu zaostávať za Haiom ... ale predsa keď na ten bike sadneš bude to iné ... sadni si na Scott Scale a sadni si na ten Hai napr. určite budeš cítiť rozdiel.


Už dosť, aj tak to píšem zbytočne a je to OT.

nejdem písať ďaľší prípsevok > Igor5: s dostupnosťou Lp to bude už lepšie. ;)


Naposledy upravil Lapierre dňa 07.10.2009 - 21:07:22, celkovo upravené 2 krát.

07.10.2009 - 20:59:28
00
Treba taktiez napisat a brat na vedomie ze LP je drahy podla toho kde to kupujes a akych ludi poznas ze chalani :D Toto je forum aby si spoznal ludi pozbieral info, rady a podelil sa o ne... Nebudem sa tu nikoho zastavat ani tvrdit ze kazdy kto ma LP je na tom financne lepsie Staci sa rozhliadnut pootravovat par spravnych ludi a ver ze viac by vas - nas malo ten - onen LP Dostupnostou to problem je sväta pravda ale ked uz nieco silou mocou chcem tak za tym idem ale to uz je o inom :headbang:
07.10.2009 - 21:02:08
00
Už dosť, aj tak to píšem zbytočne a je to OT.

rad by som pocul vseobecny nazor ostatnych na tieto dve znacky

- čiže to nie je offtopic ;) :y:
sadni si na Scott Scale a sadni si na ten Hai napr. určite budeš cítiť rozdiel.

a čo ak mi bude lepšie sedieť haibike? :D Aj to je možnosť
Čo sa týka horšej značky, stačí sa pozrieť na profiláciu trubiek, ich stenšovanie na nepotrebných miestach, pružnosť zadnej stavby, tuhosť stredového zloženia a podobne.

Metóda "pozriem a vidím" ohľadom profilácie trubiek, nie je dobrý argument, myslím si, že v haibike vedia čo robia (dúfam :) )
Pružnosť zadnej stavby a tuhosť stredového zloženia - to odkiaľ vieš, či to je metóda "je to lacnejšie tak hádam to bude mať takú chybu" :rofl:

Ohľadom karbónu to neviem posúdiť, ale predsa to bude mať určitú úroveň aby to bolo predajné a aby sa na tom dalo jazdiť v rámci možností čo najlepšie ;)
07.10.2009 - 21:16:41
00
keyboard_arrow_up