Ahojte, sú tu aj nejaké cestné cyklistky? Ja by som si celkom rada vymenila pár názorov čo sa týka cyklistickej módy, ženskej sili a zážitkov z ciest.
Pred rokom som sa dosť začala venovať cestnej cyklistike a nové poznatky vždy privítam. Samozrejme čo sa týka nás, nežnejšieho pohlavia. Keďže v parte sme ja, manžel a svokor
aaale, zase nas sprdnu za OT. To s kupovanim tretier ku koncu sezony je vzdy loteria. Ako som uz spominal, vacsina beznych cisiel je uz vypredana. A nove modely su este pod sijacim strojom nejakej cinanky, resp. niekde v kontajnery na lodi...Ale niekedy sa podari natrafit a v tom pripade je to vacsinou dobry kauf (zlavy na konci sezony). Ja som si tiez takto v septembri kupil fajnove NW Raptor SBS
Ja ich mám zajednané priamo v predajni. A keďže by som mala byť prvá z dámskych zákazníčok budúci rok, tak si môžem aj vybrať myslím, že dotyčný objednával nejakých 5 druhov dámskych tretier a čísla od 36 do 40 tak dúfam, že vyberienm dobre. Nechcela som si objednávať cez katalóg, neriskujem. Keď už, tak nech sadnú ako riť na šerbeľ
Ano, nieje nič lepšie ako v nedeľu ráno vypadnúť z rutiny bežného života. Dúfam, že malá má gény po mužskom pokolení našich rodín. Starí otcovia sú obaja zabažaní do športu kým staré mamky budú radšej zašité doma
Z toho si nič nerob, je to pre bezpečnosť v prvom rade. Ja už mám pár crashov za sebou - a väčšinou končili doklepnutím hlavy na obrubník. Prilbu už mám druhú, z prvej začal opadávať laminát (btw, v tej som vyzerala ako Kalimero s náhradným mozgom ), ale nechala som si ju, nosím ju v zime, lebo pod ňu narvem kuklu aj šatku. Prilbu nenosím iba vtedy, keď je už veľká kosa, lebo to už do prilby potrebné vrstvy nenarvem. Ale kukla, šatka a hrubá pletená ča***** sú pomerne dostatočný chránič, nakoľko v zime nejazdím tak rýchlo.
Inak k tým pádom. Vraj sa nevieš bicyklovať s nášlapnými pedálmi kým nespadneš. Mne to síce trvalo dosť dlho kým som sa naučila bicyklovať s NP ale došlo aj k tomu. Priamo v križovatke. Šofér nákladiaku bol nezodpovedný v tom, že vôbec nevyhodil smerovku, že odbočuje na vedlajšiu cestu z ktorej som ja vychádzala. Pravdaže som bola v tom, že už bude dávno preč kým ja dojdem k hlavnej ceste a kým ju prejdem ale ja som už bola v križovatke kým nákladiak už tiež. No naštastie nešiel rýchlo a stihol zastať skôr, než som sa ja ocitla na zemi. Pravdaže len kvôli tomu, že som si v tej rýchlosti nestihla odopnúť tretry a tak som sa zvalila ako zotnutý strom. Teraz je to už smiešne ale vtedy nebolo.
Foto si nemama rusit, nam nevadilo, nam len vadilo ze nepokracuje este aj nizsie Steniatko mile, ale predtym bolo este milsie
romanx- SPD maju nahodou s bezpecnostou pri zjazdoch pomerne dost spolocne...
Baby a ako casto trenujete? A ake dlhe trate? Lebo ja sa snazim chodit tak kazdy druhy den, hlavne podla pocasia, ked neprsi a ak sa nechcem znicit, tak idem 30-40 km a ked sa chcem znicit tak aj 60 km ale potom dva dni nejdem ..nech sa trochu zregeneruje svalstvo...ako vy?
Odpoviem, aj ked nie som zena, dufam nevadi. Tak v skratke teda: kedze viac-menej zacinas, a sezona konci, odporucam ak sa nedostanes niekam na juh do tepla aj s bicyklom jazdenie nechat pomaly tak a chodit plavat, behat, do posilovne (spevnit chrbat, brucho, ramena), a vyborne su dlhe prechadzky - turistika, tam totiz prave ziskas vytrvalost, ktora je na bicykli zaklad. A v zime maju dlhe tury zasnezenou krajinou svoje caro!
Potom pri jazdeni, kazdy trening ma mat zahajovaciu a zakoncovaciu fazu, cize nesadnem na bicykel a nejdem hned od prveho sliapnutia naplno. Prevody jazdi skor lahsie a snaz sa udrziavat vyssiu frekvenciu pedalovania, nebojuj s tazkym prevodom. Ake davky to je individualne, ale spravne si postrehla, ze po dlhsom treningu telo potrebuje oddych. Sam mam taku skusenost ze jeden dvojhodinovy trening mi da viac nez dva hodinove. Ked v sezone dokazes jazdit povedzme 3x tyzdenne okolo 60 km, je to uz na rekreacnu cyklistku celkom slusne a dostanes sa do dobrej kondicie. Ten rytmus nie je zle trochu menit, povedzme raz za cas ist nieco dlhsie, a potom si dat zas pauzu. Dobry radca je tvoje telo - ked mas chut sadnut na bicykel, chod a potrenuj, a ked nie tak to nepremahaj - lepsie nez dodrziavat nejaky striktny rozpis. Ja mam vo zvyku to trochu aj striedat MTB/cesta alebo este nejaka ina sportova aktivita. A nezabudni ze telo na bicykli za tie hodiny v strnulej polohe trpi, takze netreba len sediet na bicykli, je nutne cosi robit aj s hornou castou tela (mimo bicykla).
ste zlati, dakujem za rady..dnes pojdem na cestu, je krasne pocasie, spojim prijemne s uzitocnym , treba ist za panom Rollerom, ti co su z BA tak asi ho poznaju
Tak teraz som mimo To som sa pytal uz davno, som uz necakal na reakciu, a viem, ze som sa to pytal Meradzi a odpisala mi DanKa ..asi som niecomu vtedy zle pochopil...takze to Ty tak pekne pises ? ..A co ten Horal Krejzi, hm?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja ich mám zajednané priamo v predajni. A keďže by som mala byť prvá z dámskych zákazníčok budúci rok, tak si môžem aj vybrať myslím, že dotyčný objednával nejakých 5 druhov dámskych tretier a čísla od 36 do 40 tak dúfam, že vyberienm dobre. Nechcela som si objednávať cez katalóg, neriskujem. Keď už, tak nech sadnú ako riť na šerbeľ
Sorry za OT, ale už ich je tu toľko, že...
Hlodavé zvery nechovám, iba mačku - a tú neholím, pĺzne sama.
Z toho si nič nerob, je to pre bezpečnosť v prvom rade.
Teda JoKo - príjemne si ma prekvapil! Konečne prvý cyklista, ktorý vráža peniažky do svojho tela, zatiaľ čo my hriešni furt len do svojich tátošov...
romanx- SPD maju nahodou s bezpecnostou pri zjazdoch pomerne dost spolocne...
Odpoviem, aj ked nie som zena, dufam nevadi. Tak v skratke teda: kedze viac-menej zacinas, a sezona konci, odporucam ak sa nedostanes niekam na juh do tepla aj s bicyklom jazdenie nechat pomaly tak a chodit plavat, behat, do posilovne (spevnit chrbat, brucho, ramena), a vyborne su dlhe prechadzky - turistika, tam totiz prave ziskas vytrvalost, ktora je na bicykli zaklad. A v zime maju dlhe tury zasnezenou krajinou svoje caro!
Potom pri jazdeni, kazdy trening ma mat zahajovaciu a zakoncovaciu fazu, cize nesadnem na bicykel a nejdem hned od prveho sliapnutia naplno. Prevody jazdi skor lahsie a snaz sa udrziavat vyssiu frekvenciu pedalovania, nebojuj s tazkym prevodom. Ake davky to je individualne, ale spravne si postrehla, ze po dlhsom treningu telo potrebuje oddych. Sam mam taku skusenost ze jeden dvojhodinovy trening mi da viac nez dva hodinove. Ked v sezone dokazes jazdit povedzme 3x tyzdenne okolo 60 km, je to uz na rekreacnu cyklistku celkom slusne a dostanes sa do dobrej kondicie. Ten rytmus nie je zle trochu menit, povedzme raz za cas ist nieco dlhsie, a potom si dat zas pauzu. Dobry radca je tvoje telo - ked mas chut sadnut na bicykel, chod a potrenuj, a ked nie tak to nepremahaj - lepsie nez dodrziavat nejaky striktny rozpis. Ja mam vo zvyku to trochu aj striedat MTB/cesta alebo este nejaka ina sportova aktivita. A nezabudni ze telo na bicykli za tie hodiny v strnulej polohe trpi, takze netreba len sediet na bicykli, je nutne cosi robit aj s hornou castou tela (mimo bicykla).
nie, to som ja
Rollo je chlapik, ktory sa zaobera predajom talianskych klasik+servis:http://www.racingbikes.sk/index.php?page=home
Tak teraz som mimo
Horal bol fasa