mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 22. 11. 2025 o 21:37
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
v lavej nohe (s pruzinou) bol olej cierny, v pravej ako novy
Cierny olej ja asi zafarbeny od pruziny-ocel.
Cierny olej ja asi zafarbeny od pruziny-ocel.
No neviem, ci od struny...mne to vytieklo tak isto farebne a mam Floatku...
Tiež sa mi však nechce veriť, že by zafarbila pružina olej.
Porovnal som črevá oboch vidlíc a rozdiel bolo vino už po vytiahnuti tlmičov. Float nemá dorazový kalich. Čo bolo potrebné som povymieňal aj pružinu za piest ... zajtra bude testride.
Inak tlmič vyzerá na maslo.
Minitest, ktorý je ktorý?
takto vyzeral dnešný organizovaný bordel; vidlicový:
Jo a ten ventil som sa pytal z coho je upraveny.
Dosť však pomôže aj high speed kompresia. Tá dokáže skrotiť vidlu pri veľkých nárazoch, tam by som sa toho nebál ak máš Mission.
K tomu ventilku sám neviem (dal som si ho vyrboiť), asi sa dajú niekde také originál ventilky zohnať a on ich už upraví na taký závit/prierez aký je potrebný. Tento ani moc upravovaný napr. nebol.
Lyrik nema ale uvazujem, jeden je v inzercii ale aj na ebayi prevazuju vzduchace. Pruzinace zas maju problem s tecenim tlmica co sa mi zdalo nelogicke, ci to nesposobuje nejak zle navrhnuty bottom out kde dostava tlmic viac zabrat. Len teorie.
No závisí od toho kade tečie. Tieto veci sa ťažko riešia v teoretickej úrovni, no možné s tým bottom outom to je. Čo som pozeral RS, tak okrem Missionu a high speed kompresie majú na ochranu pri doraze už len u Vivida drop stop. Nad Fox neuvažuješ? Klasika VAN ...
Aký máš zhruba strop cenový? Kľudne aj do PM.
Pre RS hovori rychla dostupnost dielov a samoservis(aj tlmiacej casti) v garazi. Proste predsudky