OK. Mam pocit, ze si toho myroon uz precital toho dost. Zadupat do zeme ho nemusime. Kazdy z nas to musi mat za sebou a nie raz, ze nieco tresne a nestaci sa divit. Prechod zo stareho cinana na slusny bajk vie pekne zdvihnut bikerovo sebavedomie. :)

Tak, tak. Az rokmi a skusenostou clovek prestane byt presvedceny o svojej neomylnosti a schopnostiach supermana.
08.11.2006 - 10:43:59
00
Tak, tak. Az rokmi a skusenostou clovek prestane byt presvedceny o svojej neomylnosti a schopnostiach supermana.

Obavam sa, ze niektori ludia o tom budu presvedceni az do svojej smrti ... ved oni si to nemyslia, oni to predsa vedia, ved oni predsa supermani su :!: :twisted: 8)
09.11.2006 - 10:44:33
00
No tak stve ma na tomto viacej veci... ked vidime dajakeho bikera ako dava (na trati na skoku v hale na sutazi) riadne kusky alebo je dobry.... tak sa spusti chvala.... ale tak zoberme si to ze 99% SVK bikerov (agresivnej cyklistiky) nemaju gde trenovat.... a tak zostavaj len take veci ako namestia, pesia zona, kupaliska atd..... jednoducho ak je pre niekoho bikeovanie vsetkym (ako pre mna) bude mu jedno ze ci je miesto pre chodcov alebo nie... da sa tam skocit alebo nieco naucit tak sa to tam aj ide skocit.... tak ti spominani typci na zadnom krizom cez namestie budem ja len podporovat..... poznam to sam taky som..... uz len preto ma netrapi ze kde je pesia zona lebo behal som po uradoch ake debil...vybavoval som ale mesto sa na nas vysralo... a aj poslanci.... a takymto sposobom SVK cyklistika napredovat NEBUDE.... samozrejme je na tych mudrejsich (robim to aj ja... hoci mi to neuverite ale to je jedno) ze co zrobia pri pritomnosti chodcov.. ja obchadzam chodcov z co najoptimalnejsej vzdialenosti.. a ked vidim ako ide rodina oproti mne tak spomalim a zmenim smer aby som nerobil rodicovi starost.. to iste ak niekde skacem.... pockam kym je vzduch cisty... ale ak sa to ma riesit navrhnutymi sposobmi skakania do vypletov a skopavanim z bikeov tak sa tu budeme len vsetci nenavidiet a k nicomu do nedojde..... stretol som sa uz s odporom ale aj tak som neprestal a ani neprestanem jazdit v pesich zonach pre nevyhovujuce podmienky na jazdenie.... jednoducho som Xcel povedat ze na SVK podmienky musime tolerovat aj my chodcov ale aj oni jazdcov.. a ked nemame kde jazdit je to zatial jedine riesenie :(
09.11.2006 - 13:24:20
00
No tak stve ma na tomto viacej veci... :(


(Dufam, ze nevadi, ze som ostatne odmazal.) S tym co pises suhlasim. Bojovat o miesto na slnku treba. Ide len o to byt voci tym druhym aspon tak tolerantny ako chceme aby oni boli ku nam. Uz som videl niekolko miest (nemyslim mesta ale fleky) kde si bikeri "vyarendovali" nepisanou dohodou miesto. Treba mat trocha citu pre vhodnost priestoru aby to nebolo miesto kade prudi vacsina pesich. Dokonca potom je aj lahsie si ist nechat k uradnikom pozehnat status quo.
Pre mna bike je skor o pocite volnosti a opajani sa prirodou, takze ma toto prilis netrapi, ale pokusam sa vzit do problemov tejto odnoze bikingu.
09.11.2006 - 13:39:42
00
jamatono, aj ja som ta tusim pochopil. Ved ak nebude mat 90 % SVK vojakov kde trenovat, tak nabehnu do miest, tam je kopec obeti, nebudu stihat plnit zasobniky sapikov. Este jedna vec ma zaujala, co je to ta "najoptimalnejsia" vzdialenost? (viem co je optimalny, ale najoptimalnejsi?)
A este k veci, ja ako ziletkar sa mam ist kam stazovat, ze rozkopali cestu alebo ze vodici jazdia ako debili? Mame kvoli tomu zacat kruzit po detskych ihriskach?
09.11.2006 - 13:50:45
00
to giro: Najoptimálnejší bude niečo také, ako najsamlepší... :D

A k tomu, čo napísal Jamatono. Chodci cyklistov na chodníku a v pešej zóne NEMUSIA !!! rešpektovať.
Máme plné ústa toho, akí sú nezodpovední vodiči na ceste, motorkári v lese, ale keď sa nám začne brať "náš životný priestor", už je zle.
Keď tak veľmi potrebuješ lietať po pešej zóne, choď tam v noci. Býva osvetlená a môžeš sa vyblázniť koľko chceš.
09.11.2006 - 14:38:16
00
Obcas sa nevyhnem tomu, ze musim prejst cez pesiu zonu na biku, ale vtedy idem maximalne opatrne a dost pomaly, obcas dokonca zleziem z biku a radsej bike tlacim (hlavne v lokalitach castejsieho vyskytu deti) a vobec sa za to nehanbim ... a priznam sa, ze ma vedia vytocit bikeri, ktori kluckuju pomedzi chodcov naprosto arogantne a bez ohladu na nich :? ... nevravim, ze s bikom nesmu ist po pesej zone, ale mali by brat ohlad na pesich a hlavne sa spravat zodpovedne :!: ... uznavam, ze je malo miest, kde sa da blbnut na biku, skakat a blaznit sa, ale to im este nedava ospravedlnenie pre to, ze co robia ... nevravim, ze vsetci su taki, ale najde sa dost blbcov (sorry za vyraz, iny ma nenapadol), kvoli ktorym ludia potom povazuju vsetkych cyklistov za bezohladnych a arogantnych hnupov ... :evil:
09.11.2006 - 15:20:44
00
2giro.... po 1ve... vojaci maju kde trenovat.... je to povinnost statu zabezpecit to pre obranu statu.. po 2he isto nemas rozkopanu cestu na sever juh vychod a zapad naraz.... my nemame kde jazdit stale po 3tie vec tych vodicov....je to tak isto ako s nami... nieto dodrziava pravidla 90tky... niekto si tu brusi 120 ale ked vidi komplikaciu (cyklista chodec) spomali ... niekoho nesere nic.... a po 4te... skus si zase typnut odkial je nazov discipliny jazdy po meste... street... z jazdenia po meste... z toho sa vyklul FS a z casti DJing.... aby bol na SVK jazdec dobry (kedze tu niesu ziadne sk8 parky + ine prekazky urcene na jazdu) jedine mu zostava ta pesia zova (nameste) a k najoptimalnejsiemu... ak idu z mojej lavej aj pravej tak v strede som ja.. alebo taka vzdialenost aby som aj na pripadne odskocenie ubehnutie chodca stihol vcas a adekvatne zareagovat
2Robert .... v noci to nie je ono.. zase najdu sa aj taki chodci co si radi zrobia podivanu :)
2Tramp obavam sa ze mas pravdu.... ale zas kto Xce jazdit street tak ho jazdit bude.. ci uz je zodpovedny alebo nie
09.11.2006 - 16:19:46
00
Viem ze ludia co jazdia street nemaju inu sancu ako jazdit po uliciach :lol: sak to vypliva z nazvu . Ja jazdim XC a som nervozny ak sa do 15 min nedostanem do lesa... Hlavne poobede ked je v KE na uliciach plno aut je to strasne :(
09.11.2006 - 18:56:32
00
akoze nechapem niektore prispevky ... takze ja jazdim xc a to mam nadavat na turistov kedze cyklo trate nejesvuju a ja im idem po turistickych ? alebo oni mna maju skopavat ved to je ich ? tolerancia ... a nerob inym to co nechces aby robili tebe ... zlate pravidlo
10.11.2006 - 14:47:54
00
Mozem jedine suhlasit s jamatonom. Street sice nejazdim ale viem, ze tito chalani moc priestoru nemaju. Dokonca by som povedal, ze by mohli byt aj drzejsi. Na Slovensku si treba svoje miestecko vibojovat. Ludia by si mali uvedomit, ze su aj ine sport ako hokej a futbal do ktorych treba davat prachy. A ako si to taky fanusik futbalu najlepsie uvedomi? Napr. tak ze ked sa bude zas ozraty vracat z krcmi prejde mu nejaky bajker po nohe 8)
10.11.2006 - 16:51:39
00
... ze ked sa bude zas ozraty vracat z krcmi prejde mu nejaky bajker po nohe 8)


Len si navzájom ubližujme, aby sme sa následne mohli povraždiť. Potom bude dosť miesta na jazdenie po náhrobných pomníkoch. Ľudia, kam to kráčame? Nekazme radosť z pohybu sebe ani iným.
10.11.2006 - 17:03:09
00
ja ako obyvatel severo vychodneho slovenska stym velky problem nemam pretoze tu neni nejak vela ludi a kedze jazdim XC tak doteraz som stretol turistou asi tak dvoch 8) :arrow: jfab pekne povedane , suhlasim
11.11.2006 - 18:12:03
00
uz sa mi podarila jedna kolizia, stihol som zastavit hlavou v poprsi jednej damy :oops: . Dost trapas, ale to uz som len dobrzdoval, takze ani jednemu z nas sa nic nestalo. Ked jazdim pomedzi ludi tak idem ako clovek. Nie ako napr. ti kreteni na farskych schodoch v Ziline.


Naposledy upravil asphalt dňa 13.11.2006 - 13:11:12, celkovo upravené 1 krát.

13.11.2006 - 08:31:41
00
Asphalt, z tohoto sa uz nevykrutis, to vyzera skor na zamer ako nestastnu nahodu. :D
13.11.2006 - 10:34:10
00
keyboard_arrow_up