ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: Predvčerom o 13:14
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Inak by mohli doviest ten strk, ci jemny kamen na spevnenie najazdu na zaciatku singla (kde je to podmacane) a asi aj do Uhlianky. Tusim si spominal, ze by to mohli lesy spravit...
Zanalyzoval som kolko treba spravit, tak dobra sprava je, ze ak sa zideme partia z nedele a budeme mat hrable, resp. dostatok naradia, tak stacia 3 take brigady a bude singel v prevadzke - 2 brigady hrabacie/terenne upravy a jedna hrabacia/odhadzovanie konarov. ( Uhlianku prejazd budeme riesit mimo toho, tam to bude specialna brigada, zatial to prejazdne je, takze netreba to silit). Plus, ak zanedbam listie, od Uhlianky po modru znacku je singel zjazdny.
mar_tin .. spocital som kolkokrat lesaci prevlacovali traktorom stromy cez singlac. Nie 3x .. ani 4x ... ale 9x
edit: je 30. marca a ja som chytil kliesta, to snad neni pravda
Inak ten singlac musi mat min. 60 rokov .. taky min. stary strom tam totiz na nom rastie. Pocitam, ze vtedy tie zvaznice ani neexistovali, co tam ich je teraz plne vrece.
btw, zjazd po singli na Maly Slavin bude nadhera .. a nie je to velky sklon, naopak, hore uplne lahucko sa slape.
Ako vyzera ta hustina nad Malym Slavinom, nad asfaltkou ? Od asfaltky po Maly Slavin je to v podstate ciste...
Ako vyzera ta hustina nad Malym Slavinom, nad asfaltkou ? Od asfaltky po Maly Slavin je to v podstate ciste...
No, hustina bola od asfaltky cca 20m, ale vypilil som par stromcekov a vetviciek,tak je to ciste. Len vyhrabat stopu. Opacnym smerom je hustina, resp. rastu stromceky v trase, ale nic hrozne. Ten zjazd na MS je ale plny listia a aj konare neprijemne kade-tade. Ale nic co by sa nedalo vyhrabat
Inak zaujimave .. ta polovnicka mapa oznacuje ten potok ako Uhlenka a nad nou je Cerova dvihe. Ja mam staru papierovu mapu lesoparku a tam sa ten potok vola Uhliarka, ziadna Cerova dvihe tam nie je, ale naopak, medzi modrou turistickou a asfaltkou na MS je ten les ozanceny ako Cerova draha
large: sadni na bajk, a vyjazdi chorobu
Takto zacina singel niekde, kam sa pesiakom nechce a to je fakt dobre. Zaroven to stupanie odradza aj ludi, ktori na to technicky nemaju (a ucit sa im nechce), lebo singel je obojsmerny a aj vyhybat sa treba naucit. Na hlavnu cestu sa mozu dat tabulky a smerovniky na singel, ale fakt by som ho netahal az k pesiakom.
Inak ale casom sa singlac dostane do povedomia ludi, tak ci tak, a ti viac mobilni tam pojdu aj tak. Preto je nutne co najrychlejsie trasu oznacit ako cyklocestu a sprevadzkovat. Aj nez vyrasia nove rozne bodliaky kade tade
Keby bola vola a dost ludi ochotnych odmakat si na singlaci 4 dni cez sibacku (sibat sa mozme aj pri praci
edit: lto ma zase predbehol