Obaja sme v tomto teréne "čosi" pojazdili (enday v podstate od narodenia, ja len posledných 12 rokov...) a enday aj pofotil, takže časom pribudnú popisy trás a fotky z nich.
Na úvod ponúkam dve trasy z nekonečného
http://www.bikemap.net/route/118570 Folkmar-Kojšov-Perlovka-Žakarovce-Plejsy-GL
http://www.bikemap.net/route/118580 Folkmar-Kojšov-Jaklovce okľukou
ja som to nedavno na tejto krizovatke pustil doprava, po par desiatkach metrov sa lesná cesta skrutila kolmo na vrstevnice a nabrala priecny prosil bobovej dráhy,
urcite som prevaril brzdovu kvapalinu, ale ustal som to, az na jeden 20metrovy usek s polmetrovymi vymolmi,
tato zvaznica vyusti na cestnu asfaltku, ktora vedie od Maleho Ruzina opopri trati a vjazdu do Bujanovskeho tunela a okolo jeho odvetravacej sachty az k tebou spominanej modrej TZ
Odkiaľ si šiel? Z Margecian, alebo zhora, z Bystrej?
Ak to vydrží do zajtra, tak si dám repete na biku, dnes som sa absolútne nešportovo (ale rodinne...) vyviezol k Erike autom a ďalej tlačil až hore kočík s juniorom.
ta teraz si mi vsadil radneho chrobaka.......
Na Kojšovku som sa vyštveral cez Kojšov http://www.bikemap.net/route/120596
Pri hornej stanici sedačky ma pohľad na zjazdovku presvedčil, že pôjdem po vrstevnici, teda po maratónskej trati na asfaltku vedúcu z Idky. Ak sa tadiaľ vyberiete, pripravte sa na prenášanie bikov cez pováľané konáre, prebieha tu ťažba dreva. Ako inak...
Od Eriky som sa spustil po žltej TZ, teda chvíľu po asfalte smerom na Perlovú dolinu, potom už doprava do lesa. Príjemne ma prekvapilo, ako sucho tu bolo - žiadne blato, suché lístie a teplo.
Nad Izbicou - Zimmerplatz - som žiaľ začal experimentovať a hľadať cestu, ktorá by viedla ďalej po vrstevnici, nechcel som totiž zjechať až dole, do Perlovej doliny.
Natrafil som na známu lesnú cestu a tešil sa, že cez kopček prejdem nad Kojšov. Zle som však odbočil, ocitol sa na lúke pri poľovníckej chate. Tu cesta skončila a mňa napadla geniálna
Skrátka, chodník bol po chvíli nezjazdný a ja som pol hodiny znášal bike šmykľavým terénom z kopca dole do doliny. Samozrejme, do Perlovej doliny. Takže na záver som pohodovo zišiel po asfalte na hlavnú a domov.
Pekne bolo. Aspoň už viem, kadiaľ viac nepôjdem
a taktiez v sobotu som neodolal a dal som si Singel po Turzove.....taktiez chutovka....
Dnes som si dal repete, ale opačne. Novú lesnú diaľnicu - oficiáliš protipožiarnu cestu
Je mi smutno za pôvodnou cestičkou, tá bola super v smere hore i dole
Celkom ma pobavili tie značky obmedzujúce rýchlosť na ceste na 30 km/h, miestami len na 15 km/h.
A tak malo bikerov z tej oblasti....
Mohol by si blizsie popisat ako vyzera ta zelena? vobec to nie je zjazdne?
p.s.
fotky su z hrebenkovky KOSICE - Kojsovka - Kloptan - Mnisek - Stara voda
Toto nikdy neviem ani ja
Takže vyjadril sa kompetentnejší, len k aktuálnej situácii, pár padnutých stromov tam teraz je, ale snáď ich v dohľadnej dobe odstránia a tie vymleté rigoly sa eróziou počas sezóny zarovnajú
Už dlhšie ma láka hrebeňovka Kojšovka-Kloptaň po červenej magistrále, len som to ešte nespácha, snáď túto sezónu
Ja už som absolvoval z Gelnice na kojšovku po červenej na kloptaň, z kloptaňu som šiel teraz neviem či to bola zelená ale zašiel som dole na razcestne a dal som sa do ľava, a zjazd pohodový až do Sela /Helcmanovce/,
ešte ktej červenej z kojšovky na kloptaň, foták som vtedy ešte nemal, ale zo začiatku sa šlo dobre, len asi na pol nejak ako je Ovčinec, tak tam niekde som stratil značku, je to tam nie moc dobre zančene, kedže som šiel prvý krat tak som bol upne mimo, akoby stratený, idem idem a naraz som šiel akoby dole lesom, žiadna cestička nič, tak idem idem, a pozeram nejaká cesta , idem trošku po nej hladam značk hladam, a zrazu som ju zazrel tak už bolo dobre.
Asi 30 min pred kloptanom ide do tuheho, poriadny strmák hore vyšlapať ho " nehrozí", velmi pekne technícké len škoda ze idem opacným smerom.
Takže sa na túto cestu pekne priprav.