momentalne sa zaoberam kupou noveho biku skladacky z Kaktus Biku nasledovne:
Ram: Specialized, Epic Marathon hlinik M, zadny tlmic neviem ale predpokladam ze seriovka z 2008
Vidla predna: M Bomber vzduchova, vek ?
Zadna prehadzovazka - Shimano Deore vek ?
Brzdy: Hydraulicke Shimano vek ?
dalsie komponenty tiez vyskladane takze netusim vek
Cena 1600 e
Moja otazka znie:
Co hovorite na cenu?
Ma vyssi vek komponentov resp. celeho biku vplyv na kvalitu pokial nebol predtym bike jazdeny?
Planujem jazdu crosscountry prevazne male karpty, inovec atd., je tento typ biku pre mna to prave orechove?
Dika za info, rady a podnety!
Cus
ale zatial to pre mňa vypadá na slušne prestrelenú cenu
neviem, mám pocit že je to snáď nový rám ovešaný nepredanými/nepredajnými komponentami zo skladu..
btw co stoji tak 08 ram epic marathon, som lenivy hladat to, nasiel som len 10 z ciech za nejakych 40k CZK
to už sa mi zdá ale rozumnejšie zobrať len rám a ovešať to sám, za tých 1000€ sa dostaneš podstatne vyššie
http://www.rotorburn.com/forums/showthread.php?155240-2008-Specialized-Brain
neviem ci sa tomu da verit? nemate s tymto brainom nahodou niekdo skusenosti, resp. mozno poznate niekoho kto ma a je spokojny resp. opacne?
resp. viete mi niekdo poradit ci existuju ine menej kazive alebo bezudrzbovejsie systemy zadneho pruzenia ako je tento? Dlhsie som tieto veci neriesil a fakt som mimo novsich technologii.
Dik za kazdu radu!
rám, ktorý "ostal" na sklade a na neho navešane veci podla toho, čo maju k dispozicii,
hlavne, že netMAJSTRI to hned zhodnotili, že je to na H...O,
aj ked nikto vlastne poriadne netuši, čo tam bude konkrétne
požiadaj obchod nech ti daju na "papieri" kompletný popis
a potom sa bude dat špekulovat o cene...
presnu konfiguraciu biku sa uz asi nedozvieme, kedze som sa oboznamil s nejakymi nazormi na tento zadny system pruzenia (08 od speslu) a uz na to defintivne kaslem. Musel by som to musel servisovat az v Prahe (myslim zadny tlmic, to mi povedal typek v Kaktuse, novsie uz v Ba) co si ani nechcem predstavit kolko vzacnych vikendov by tym mohlo ujst. ja hladam nieco spolahlive a nie halusku co sa mi po 3-4 turach rozleti a potom sup ho do Prahy a zase to iste az po koniec zaruky a potom za to calovat. Viem ze to nemusi byt pravidlom ale keby to bol taky uzastny system tlmenia tak preco na nho vela ludi na forach nadava.
Na taketo "kvalitky"nemam nervy, mal som predtym mongoose, ten bike nemal najmensi problem 10 rokov.
Zacinam cekovat nieco od Lapierre resp. zadne tlmenie FOX, zatial ale tie ceny ma dost desia!
dika za rady a postrehy, ked budem mat nieco nove na muske tak sa ozvem
dikes caute
inak neviem prečo sa desíš cien, ak máš prichystaných 1600€ nebude problém niečo nájsť.. (samozrejme nie na XTRku)