Co s nim robim? Rozdavam. Prijemcovia z neho robia salaty, cesnakovu polievku alebo ho jedia len tak, na chlieb s maslom. Jedia sa listy a stopky (tie biele casti). Ked uz kvitne tak je uz pomaly koniec jeho sezony na konzumaciu a stopky kvetov sa nejedia, pretoze su dost tuhe (ale kvety vo vazicke vyniknu).
Ale kto ma viac nalezisk v roznej nadmorskej vyske tak si dokaze sezonu riadne predlzit. Najblizsie ho mas asi 150 metrov od bytu (tam je ho ale malo, nechavame ho rozrast sa a predsa je lepsi ten, co je niekde v panenskej prirode a nie na okraji mesta). Nasa sezona zacina v Becherove a Cigelke, pokracuje pod Cergovom, a najdlhsie je za
sedlom Zdiare po zltej znacke na Kamenicu. Ale je toho vela aj kdesi nad Vysnym Tvarozcom a ktovie kde este. Pozor na cesnak hadi - podoba sa na medvedi ale nie je taky dobry a preto sa neje. Ten hadi rastie napr. na turistickej znacke z Cergova na Chochulku. Stonku pri zemi ma obalenu akoby takym lykom a nevonia tak vyrazne po cesnaku ako medvedi.
O liecivych ucinkoch hladaj na internete. A jasne ako so vsetkym, ani s tym netreba nic prehanat.
Suseny vraj uz je nanic, pretoze straca svoje ucinky. Aj tak ho ale v lekarnach suseny predavaju...