Maratón Medzihorím - Memoriál Radovana Kaufmana

23.04.2011
2. kolo - Cyklomaratónska séria
2. kolo - Slovenský pohár XCM
MTB maratón
Partizánske - Malé Bielice (Slovensko)

Propozície, Výsledky, Foto, Reportáže
Zúčastnených bikerov (47)
andrej25CraObsFlinkerftakopyskGreywolficemanivodrnojakub023jasopetoJezusjurajko1975kalcokrtko333kubasLubiklubos73Manusmartin190martinantoni13matotopemibajkmilsuMiMiNomipo13mirec33miro80mishoxmismesmysteryoborPa3kPipikovicR-u-d-erichardleromanesromanxRoskotigeragontmaxunigenavankesVladko1vulpeculayojo
chalani prosim vas kde su na fb tie fotky? :-/ hladam to jak somar a nic som zatial nenasiel...dik :worried: inak bol som 73ti =D na prvy maraton sa to da :fubar:
23.05.2010 - 00:42:17
00
chalani prosim vas kde su na fb tie fotky? :-/ hladam to jak somar a nic som zatial nenasiel...dik :worried: inak bol som 73ti =D na prvy maraton sa to da :fubar:

skus toto :
www.cyklistika-sk.com
23.05.2010 - 00:58:21
00
vankes dik ale na maratone nieco vykrikoval ujo typek ze to porad hadzu na fejsbuk a tam to dako nemozem najst =(
23.05.2010 - 01:09:17
00
link na nejaké fotky tu pridám v najbližších dňoch, keď sa mi ich podarí "zavesiť" niekde na internet ;)
23.05.2010 - 02:03:47
00
stačí nájsť skupinu s rovnakým menom ;-)
http://www.facebook.com/pages/Pravenec-Slovakia/wwwcyklistika-skcom/105338649496214
23.05.2010 - 08:56:10
00
Tie cestoviny boli naozaj o nicom. Ale lepsie ako nic. Rozmyslal som aj nad klobasou, ale nebol cas. Hned ako som sa najedol a ocistil bike, tak som utekal na vlak.

Preto som nevyskusal ani umyvanie bikov. Len som ostranil zaschnute blato z biku a zo mna. Vo vode som si umyl akurat tvar a ruky. Nevidel som vyhlasovanie vysledkov, ani tombolu. Dufam ze som nic nevyhral. :)

Par fotiek je tu: http://www.kamim.sk/mtb/medzihorie.php#pe10

Blizko tohto miesta sme trochu pobludili www.kamim.sk. Myslim ze problem tam bol aj minuly rok. Hehe a v nasledujucom zjazde nas cakalo to smyklave blato. :)
23.05.2010 - 09:42:08
00
No, vcera som sa tak neskutocne vytrapil...prve kolo super, aj ten asfaltovy vyslap na druhy krat tiez ok, no ale na obcerstvovacku som prisiel taky vysmadnuty ze som tam do seba rychlo nahadzal snad 4 pohare vody, do toho iontak, banany, pomarance...onedlho ma chytili take krce v bruchu :puke: a 2 hodiny do ciela som sa totalne trapil, nemohol som nic zjest a tym padom energia na nule....dosiel som to uz vyslovene na volu :headbang:

Co sa tyka trate, noazaj velmi narocna (toho nazoru bol asi kazdy s kym som sa bavil) Bol som milo prekvapeny ze aj po tych dazdoch sa dalo v pohode jazdit, dokonca sa aj prasilo....potom v druhom kole to bolo horsie kedze sa prehnala burka (mna nastastie minula). Noazaj kopec chodnickou a peknych pasazi kde sa dalo vyblaznit.

So znacenim som problem nemal ziadny, teda spon myslim kedze som nemal tachometer :) (dosla battery). Akurat viem, ze tam daky "dobraci" prehadzovali pasky, na co som doplatil akurat pred cielom a prisiel z druhej strany (uz chapem tie pohlady ze co sa mi stalo :) ) Inak ale zlepsenie oproti minulemu roku. No a pridal by som pri vbiehani do 2. kola este jednu obcerstovacku, kludne len s vodou...ono 4 stanice na tak narocnej trati su podla mna malo.

Zazemie podla mna ok, na dake stanky v haraburdami si nepotrpim, hlavne ze tu bolo dost miesta, wapky, nebola tlacenica,..ja som sa oprchoval v letnej sprche, sice v studenej vode tak ale sak som daky chlap :muscle: :)

A velmi rad by som podakoval Latankovi, ktory ked videl v akom som stave tak mi umyl bike. DAKUJEM! Film "Umucenie Krista" si uz kukat nemusim, vcera som si to prezil na vlastnej kozi :rofl: :rofl:
23.05.2010 - 10:00:05
00
mojou premierou na maratone sa chvalit zrovna nemozem. hned v prvom stupani kratkej trate ma opustili vsetky sily a potom ked sa vratili, som v partizanskom neodbocil spat do lesa |( asi som nedaval dobry pozor, ale viem ze nas bolo takych viac. inak znacenie vyborne.
a podla mojho nazoru nizsia ucast hlavne kvoli vyske startovneho, urcite odradila nadsencov viac ako trocha blata.
23.05.2010 - 10:16:04
00
Pridám niečo aj ja:

Značenie oproti roku 2008 bolo výborné. (2009 som nešiel). Nebol to orientačný pretek. ;) Super!

Trať vyžadovala takmer všade 100% sústredenie. I keď som v zjazde dva konáre nepostrehol včas. Ale keďže "musím" nosiť okuliare (dioptrické) tak sa to obišlo bez úrazu. Výborná trať. Búrka ma minula. Iba som čakal, kedy to hrmenie "bude nado mnou" a zmoknem. Nič také sa však nestalo. :)

Jedlo... nuž keby som v cieli nečakal na pomalšieho parťáka a nešiel sa s ním najesť, tak sa mi možno ujdú tie lepšie cestoviny alebo aj guláš. Vďaka niekoľkoročnej službe vlasti som tie "chutné" cestoviny dokázal zjesť všetky. Ako písal Jaroza, cestoviny boli fajn, ale ten akože rajčinový magľajz na nich bol bez chuti a zápachu. :lol:

Trochu ma prekvapilo množstvo "defektárov" ešte k tomu v stúpaniach. Vraj bolo veľa tŕňov. Jednému "pichliaču" som sa dokonca vyhol. Defekty v zjazdoch samozrejme chápem, hoci mne sa vďaka pomalej jazde vyhýbajú. ;)

Aj mňa trochu prekvapila malá účasť na tomto preteku.

Občerstvovačky ako vždy nehodnotím. Na žiadnej nestojím. Takže ich neviem ohodnotiť. Aj keď sa moja chamtivosť potom v cieli ozve: "Mohol si si aspoň naplniť vrecká dobrotami". :rofl:

Ak sa bude dať, prídem aj o rok. Tentokrát som si na dlhú netrúfol ako v 2008. Vtedy bola ale kratšia. Som chcípak, čo už. :rofl:
23.05.2010 - 12:01:49
00
Tak napisem aj ja svoj dojem z mojej prvej, ale urcite nie poslednej ucasti. Diskusie tu na fore o tomto maratone som sledoval uz pred dvoma rokmi kedze som sa vzdy chystal, ale nakoniec to nikdy nevyslo. Tentoraz to vyslo a som velmi rad. Siel som strednu trat. Moje celkove hodnotenie napisem v poradi, ako vnimam priority z mojho pohladu:

- trat uzasna a vyvazena, idealny mix vsetkeho :y: - Vsetky tie single boli nadherne, priam lahodkove a bolo ich skutocne dost, odporucam kazdemu.
- zjazdnost trate vynikajuca, v podstate cela sucha :y: - Necakal som, ze po tom predchadzajucom pocasi moze byt stav v lese tak dobry a vlastne som sa rozhodol az po mattovom vyjadreni k stavu trate v stredu. Niektore stupania (asi 3) za druhou obcerstvovackou ma dostali, tlaceniu som sa nevyhol - tak to ma byt, co by to bolo za trat, keby som to so 400 najazdenymi km tento rok zvladol cele v pedaloch. :) Ale neboli to neslapatelne stojky, takze mam motivaciu do buducna. Uplne posledne stupanie na trase so zaverom po turistickom chodniku so skalami a korenmi - vyzivna mnamka, ale dal som.
- znacenie v lese absolutne bezchybne :y: (dostatok faboriek, sprej, krieda) - Faboriek pozehnane, snad nikdy som nepochyboval, ci som na trase. Vykriedovane boli skutocne a poctivo snad vsetky odbocky, sprejom boli na niektorych miestach doplnkovo znacene smery + boli vyznacene niektore nebezpecne kamene v stope.
- znacenie po vyjazde z lesa do poslednej dediny slabe :n: - Tu som zneistel, lebo po vjazde do dediny som ziadne znacenie nikde nevidel a tak som isiel hlavnou cestou v dedine stale dole a podla km na tachaci som dufal, ze idem spravne a musim zist dole, lebo uz musi byt ciel. Po prijazde na okresnu cestu som tiez len dalej dufal, ze idem dobre az kym ma neupokojil pohlad na smerovcikov na moste co ma odklonili na hradzu. Tento usek by stacilo zabezpecit troma-styrma sipkami nasprejovanymi na asfalte a bolo by to uplne OK, takze toto davam ako tip na zlepsenie do buducna.
- zazemie startu/ciela vynikajuce :y: - Perfektne miesto, zabezpecene aj kryte priestory pre pridad dazda, wapky OK, tepla voda v sprche...
- cestoviny :n: - Cestoviny mozem, ale kedze sa robili postupne vo varkach, tak som musel dost dlho cakat a kvalita vyrazne kolisala. Prve vraj boli celkom OK, ale ja som dostal cestoviny takmer bez chuti, takze nemozem hodnotit kladne. Do buducna odporucam ked uz bude jasne po prezentacii kolko ucastnikov celkovo startuje, aby sa cestoviny predvarili v danom mnozstve vopred v priebehu dna ked su pretekari na trati a potom sa uz len pred vydajom zohriali vo vriacej vode a omacka sa na ne pridavala na kazdu porciu samostatne. Ked sa spravi doslova kybel cestovin, ktore nie su navyse dobre scedene a dole stoji voda, tak ked sa potom do toho prida omacka od oka, ktora sa navyse rozriedi v tej nescedenej vode, tak to tak aj dopadne. Cize moj druhy tip na zlepsenie do buducna.

Celkovo by som ohodnotil tuto akciu na 1- a to minus dam prec ak nabuduce nebudem v neistote kadial do ciela a dostanem chutne jedlo. Skutocne odporucam ucast kazdemu, ja sa vratim urcite. :clap:

P.S. Dufam, ze sa niekde najdu fotky z tej znamej ostrej tocky na singli v poslednej casti trate - mal by som tam mat celkom zaujimavu, tak sa tesim. :)
23.05.2010 - 13:05:08
00
Takze skratim to:ja jazdim freeride ale kedze mam tento rok k dispozicii aj bike so zdvihmi 100/100mm s 1 pilou skor na bikros a nie slapanie do kopcov chcel som podporit mojho kolegu/organizátora tohto podujatia/ tým ze nebudem pri nom sedet na letisku s pivom v ruke ale ze to podporim stylom tym ze odstartujem aspom najkratsiu 26km trat.Aj napriek tomu ze v piatok som stravil 12 hodin takmer bez prestavky znacenim celich okruhov na 4-kolke a dalo to vecte poriadne telu zabrat som teda v sobotu pretek dal...ale bol to moj 1 a zaroven posledny maraton v zivote...pretoze minimalne polovica z tej vasej XC-ckarskej komunity su s prepacenim K.K.ti!!!inym slovom sa to vijadrit neda..aby jazdec pindal na 1trosku blatkovejsom vyslape ze on si zaplatil take startovne a je tam blato,ma kvoli tomu zad..bkanu retaz a neradi mu salter lebo sa mu tam dostal frk blatka...dalsie nazory ktore som po trase pocuval ani pisat nebudem to by bolo na 3 strany..skoncil som 30 a to jazdim zjazd cize do kopcov mam tento rok naslapanych 0km,mam zavazny problem so syndromom rychlej unavy,celi piatok mi dal dost zabrat,mam iba 1 pilu a radenie mi fungovalo asi tak ze som si radil stylom zosadnut a rukov prehodit retaz..a aj tak som za sebou nechal 20 pretekarov a to aj takych co mali trika plne sponzorov a biky jak majstri sveta..a co sa tyka blbych reci na organizaciu,znacenie som robil osobne zabludil by len slepy!organizator nemoze za hlupost ludi ktori sa prechadzaju po lese a strhaju rano pasky..clovek to rano kontroloval o 6!!!!bolo vsetko ok!to je debilita slovenskeho ludu!k vapkam!pridem tam a vsekry vapky aj s elektrikou a kablami sa valaju v 15cm vode!!!ludia ste normalny..no potom cuduj sa ty debil a pindaj ze nejde elekrtika !!!!sak treba prist k mikrofonu a ohlasit to a nie stat tam jak curak a trepat ze to nejde uz hodinu...ked som to oznamil islo to do 3 minut tak jaky problem len to chcelo rozumneho cloveka a nie tych studovanych blbcov tam!!!ludia my jazdime po bikeparkoch je tam ovela viac ludi vsade nikto nepinda podmienky bojove ale sak ked som unaveny tak zjem a vypijem a som rad ze som si zajazdil a stretol sa pocase s ludmi....vidim ze vo vasej komunite to tak nefunguje takich ludi som tam videl len par..pivko v ruke a serus feri trat dobra jak si isies...tak to ma bit a nie za..bany sadam do auta,na tombolu ti kaslem,najem sa doma a utekam prec...FAKT SOM BOL NEMILO DOJATY..NAROK SI RADSEJ SADNEM S PIVKOM V RUKE PRI TEN KOTOL A BUDEM LEN POMAHAT LEBO TO COM SOM POCUVAL POCAS PRETEKOV SA NEDALO..ASI TAK..DUFAM ZE SOM NIKOHO NEURAZIL ALE PRAVDA JE BOHUZIAL TAKA :D
23.05.2010 - 13:29:17
00
trat bola velmy pekna aj super znacena :y:
napad umiesnenia startu na letisku bol tiez super (bolo aj co obdivovat, ked nam lietali nad hlavami lietadla hore-dole )
tento rocnik hodnotim, ako doposial najlepsi takze orok sa stretneme urcite zas.

PS: nema niekto foto z kratkej trate, prejazd cez Brodzany?
23.05.2010 - 13:40:17
00
Zdravím, tak sľúbené fotky nájdete tu: http://picasaweb.google.com/MLbikers/MTBMaratonMedzihorim2010# Sorry za slabšiu kvalitu, maratón som fotil prvý krát aj to len s kompaktom :$ Boli ste na mňa rýchli tak som nestíhal zaostriť a občas ste mi aj ušli zo záberu...no nechal som tam väčšinu fotiek, snáď sa tam niekto nájde a poteší aj z takej fotky, budem len rád ;) ...bajk som so sebou nemal tak som pešo nachodil vyše 15 km, čo cítim ešte dnes, ale akcia sa mi páčila a som rád, že som sa mohol zúčastniť aspoň ako divák 8) ..inak, natočil som aj pár krátkych videí, tak možno neskôr to dám na net, ale neviem či sa oplatí lebo to sú fakt len niekoľko sekundové časti :wasntme:


Naposledy upravil Bluebiker20 dňa 24.05.2010 - 12:34:02, celkovo upravené 1 krát.

23.05.2010 - 13:40:51
00
no zas tak zlé to neni.. "experti" sa nájdu všade :) o zjazdároch by sa dalo tiež popísať, hlavne ak ideš pomalšie ako "expert"

a rob niečo s pravopisom chlape :tmi:
23.05.2010 - 13:44:25
00
nie len zjazdari si to viac uzivaju ze su spolu ze sa nikde stretnu so spolocnym zaujmom a zajazdia si...u vas to take citelne nebolo lebo tristvrte ludi na nieco pindalo...osry ale pravopis mam v pazi
23.05.2010 - 13:54:20
00
keyboard_arrow_up