Hoci je ešte skoro, ale i tak to sem dávam na oživenie:
13.6.2010:
Stretnutie pri kostole resp. na parkovisku pred Obecným úradom v Oravskej Lesnej.
Start: kostol Oravská Lesná - Brišovka (asfalt) - Kubínska (asfalt) - sedlo Beskyd (pri konečnej úvraťovej železničke) - zel.zn. smer Talapkov Beskyd (variantou môže byť čiastočné skrátenie trasy po lúkach na verím v Boha s napojením sa na modrú za Bednárovou) - modr. zn. (po hrebeni SVK/POL postupne cez Bednárovú 1093m, Kukoškolu 1023m, sedlo Podúšust, Úšust 1155m, Kaňovky 952m, Javorina 1051m, Solisko) až na sedlo Przelecz Glinka Ujsóly po slovensky hranica SVK/POL nad Novoťou - pokračovanie po modrej na Jaworzynu 1042m po križovatku turistických trás so žltou - po žltej na poľskú stranu (PTTK Schronisko - chata) popod kopec Kubiesowka do osady, dedinky Glinka - po žltej cez osadu Zawodzie do Soblówky. Katkovou modifikáciou trasy v jej závere s výstupom k chate pod Rycierowou a na sedlo Príslop.Odtiaľ buď po zelenej do osady Podrycierová a spät po lesnej asfaltke ponad Vychylovku na sedlo Beskyd, alebo po modrej na vrch Svitková a následne zjazd po zelenej na sedlo Beskyd. Odtiaľ po červenej cez Demänovú, Kubínsku, Lehotskú na Bučinu a po žltej k autám a domov.
Vyšlo by to nejakých cca 50-55km, cca 2000 m výškových, terén prevažne chodníčky a lesné cesty. Jediný problém je, aby bolo , lebo je to najchladnejšia obec na SVK a išlo by sa prevažne v teréne nad 800m.
Nikdy som po tom modrom hrebeni nešiel, tak neviem, čo nás tam čaká. Akurát som čítal pár blogov o prechode a chodí tam máličko ľudí a veľa zveri. Problémovým miestom je vraj stúpanie na Úšust a potom na Svitkovú, kde treba ísť asi ja peši. Vrchol Úšustu je vraj bez výhľadov, ale sú tam čučoriedky
Informácie k akcii sú asi na strane 249.
Iceman, Berco, Eli, Žužu, Katko...pomaly je čas sa nejako dohodnúť na nedeľu (počasie vyzerá zatiaľ ako tak - zo soboty na nedeľu prejde front a trošku sa ochladí, trošku spŕchne).
Ja by som bol za sa stretnúť buď v ZA a ísť spoločne autami do Oravskej Lesnej, alebo individuálne pri kostole v Oravskej Lesnej o nejakej 9-9.30h? Trasa je známa, počet záujemcov zatiaľ nie a spôsob dopravy sa musí doriešiť. Takže sem nejaké návrhy atď (kto má aké možnosti odvozu a pod.).
Dnes som šiel preskúmať situáciu na Vreteni. Cez Dubeň som prešiel do Zástrania a za Dielec. Nad Ostrým je úplná apokalypsa. Les skoro žiaden a ďalej sa ťaží. Blata už moc nebolo, lebo cesty sú už na rúbaniskách a rýchlo vysychajú. Singláč na Vreteni je celkom OK. Čakal som že bude zahádzaný ale v prvej časti sú len 2 jamy po vývratoch čo sa nedajú prejsť a v druhej časti je zlý len úsek na tom rúbanisku, kde je močiar. Na chodníku je trochu lístia ale je zjazdný. Zišlo by sa spraviť ale menšiu brigádku a trochu to tam upratať a niektoré kríky postrihať až to nezarastie časom úplne. Prvá časť je ale čím ďalej šikmejšia a časom to bude dosť zlé si myslím.
V Snežnici som pozrel následky povodní. Dedina je dosť spláchnutá a nová cesta čo spravili nad dedinou je dosť doničená. Z rígolov čo spravili na odvodnenie cesty sú malé kaňony. Najviac problémov spravila pretrhnutá hať na zachytávanie prívalových zrážok. Kde asi spravili soudruzi projektanti chybu
nechapem naco to chces vediet a nechcem robit reklamu,ale ked ta to zaujima momentalne mam na biku 4 komponenty co som kupoval v obchode
1.flasa MAMA, 2.patka RIVIA, 3.plast 3SPORT, 4. retaz KUBICA a rukavice mam Z VELO SPRINTU
Práve som dostal jeden nápad. Týka sa to väčšiny ľudí odtiaľto, čo chodievame na stretká. Ja som mal z dávnejšich stretiek odložiť ešte bývalých 700,- sk = 23,30 € cca. Keďže sa momentálne robí táto zbierka, prišlo mi vhodné darovať tieto financie v mene všetkých na túto dobrú vec. Samozrejme musíte s tým všetci súhlasiť, takže čakám reakcie. Peniaze by som poslal v mene Žilinských bikerov.
Napíšte ako ste na tom s odvozom v nedeľu na Oravu a kto ide..
Viem, že priamo z Oravy na Oravu ide Eli + Žužu
Ja beriem zo ZA Johnyblue (tata Janko)
Katko ide s Kajcom alebo Radom V.?
Berco bude už na Orave
Iceman ide so sir Pallo a čo ďalej???
Vyhovuje, že by sme sa stretli cca o 9h v Oravskej lesnej pri OÚ? Napíšte názor, kto a kedy v nedeľu. Počasie je priebežne lepšie ako teraz, t.j. menej tepla, viac oblakov a hádam bez dažďa.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Stretnutie pri kostole resp. na parkovisku pred Obecným úradom v Oravskej Lesnej.
Start: kostol Oravská Lesná - Brišovka (asfalt) - Kubínska (asfalt) - sedlo Beskyd (pri konečnej úvraťovej železničke) - zel.zn. smer Talapkov Beskyd (variantou môže byť čiastočné skrátenie trasy po lúkach na verím v Boha s napojením sa na modrú za Bednárovou) - modr. zn. (po hrebeni SVK/POL postupne cez Bednárovú 1093m, Kukoškolu 1023m, sedlo Podúšust, Úšust 1155m, Kaňovky 952m, Javorina 1051m, Solisko) až na sedlo Przelecz Glinka Ujsóly po slovensky hranica SVK/POL nad Novoťou - pokračovanie po modrej na Jaworzynu 1042m po križovatku turistických trás so žltou - po žltej na poľskú stranu (PTTK Schronisko - chata) popod kopec Kubiesowka do osady, dedinky Glinka - po žltej cez osadu Zawodzie do Soblówky. Katkovou modifikáciou trasy v jej závere s výstupom k chate pod Rycierowou a na sedlo Príslop.Odtiaľ buď po zelenej do osady Podrycierová a spät po lesnej asfaltke ponad Vychylovku na sedlo Beskyd, alebo po modrej na vrch Svitková a následne zjazd po zelenej na sedlo Beskyd. Odtiaľ po červenej cez Demänovú, Kubínsku, Lehotskú na Bučinu a po žltej k autám a domov.
Vyšlo by to nejakých cca 50-55km, cca 2000 m výškových, terén prevažne chodníčky a lesné cesty. Jediný problém je, aby bolo
Nikdy som po tom modrom hrebeni nešiel, tak neviem, čo nás tam čaká. Akurát som čítal pár blogov o prechode a chodí tam máličko ľudí a veľa zveri. Problémovým miestom je vraj stúpanie na Úšust a potom na Svitkovú, kde treba ísť asi ja peši. Vrchol Úšustu je vraj bez výhľadov, ale sú tam čučoriedky
Informácie k akcii sú asi na strane 249.
Iceman, Berco, Eli, Žužu, Katko...pomaly je čas sa nejako dohodnúť na nedeľu (počasie vyzerá zatiaľ ako tak - zo soboty na nedeľu prejde front a trošku sa ochladí, trošku spŕchne).
Ja by som bol za sa stretnúť buď v ZA a ísť spoločne autami do Oravskej Lesnej, alebo individuálne pri kostole v Oravskej Lesnej o nejakej 9-9.30h? Trasa je známa, počet záujemcov zatiaľ nie a spôsob dopravy sa musí doriešiť. Takže sem nejaké návrhy atď (kto má aké možnosti odvozu a pod.).
V Snežnici som pozrel následky povodní. Dedina je dosť spláchnutá a nová cesta čo spravili nad dedinou je dosť doničená. Z rígolov čo spravili na odvodnenie cesty sú malé kaňony. Najviac problémov spravila pretrhnutá hať na zachytávanie prívalových zrážok. Kde asi spravili soudruzi projektanti chybu
no s tymto nickom sa k tebe asi neprida nikto
1.flasa MAMA, 2.patka RIVIA, 3.plast 3SPORT, 4. retaz KUBICA a rukavice mam Z VELO SPRINTU
Viem, že priamo z Oravy na Oravu ide Eli + Žužu
Ja beriem zo ZA Johnyblue (tata Janko)
Katko ide s Kajcom alebo Radom V.?
Berco bude už na Orave
Iceman ide so sir Pallo a čo ďalej???
Vyhovuje, že by sme sa stretli cca o 9h v Oravskej lesnej pri OÚ? Napíšte názor, kto a kedy v nedeľu. Počasie je priebežne lepšie ako teraz, t.j. menej tepla, viac oblakov a hádam bez dažďa.