Čav Minikin, prikladám sľúbené foto ako som si zašpinil bike v utorok na trase Kalvária-smetisko-Komárov-Kalvária. Nuž a svoje foto po včerajšku z trasy BJ-Čergov-Lysa-Baranie-Čergov-BJ radšej nepridávam. Veď si ma videl, publikovateľné to snáď bude až keď mi vyberú stehy z tváre, ale aj to len ak bude konkurz na Frankensteina
Trošku sme sa zamotali okolo chalúpok za Baraním a keďže naposledy som tam bol na bežkách a nevedeli sme, kde presne sme (Garmin Colorado som nechal doma, veď to tam poznám...) tak sme sa rozhodli zísť dole na Majdan a odtiaľ po žltej na chatu. Nuž a pri zjazde, keď sme sa konečne vymotali z ťažkého terénu, na peknej šotoline som si to trochu pustil a kde sa vzal, tu sa vzal(aké to prekvapenie ), mokrý kus dreva na ceste (niekdajší dosť šikmo položený odvodňovací kanál).
Šmyklo mi predné koleso a už som letel. Pri tvrdom páde mi najviac pomohla prilba a odnieslo si to natrhnuté obočie (tri stehy) a odreniny na ľavej ruke a nohe. Mohlo to dopadnúť aj podstatne horšie... Kolega Jano mi poskytol prvú pomoc tak perfektne , že som bol schopný prejsť ešte necelých 30km na pohotovosť. Kolo mi zase v stredu opravil bike , zajtra mi vyberú stehy a víkend plný očákavania je pred nami.
...tak to, čo sami stalo na Fatre, sa mi nesnilo ani v tom najčiernejšom sne...po 4,5 km sa mi zamotala prehadzovačka do výpletu a pri jej uvoľňovaní som ulomil pätku a bolo vymaľovano....bajkovačka sa zmenila na pešie turistiku v tretrách... asi som až veľmi tešil na prvý tohtoročný maratón... ako sa to mohlo stať?..... Kubo došiel aspoň do cieľa ale o hodinu horším časom ako minulý rok.....utopil sa v podmáčaných lúkach, kde sa ťahalo ťažšie ako do kopca....pritom stihol po vypití studenej vody ešte značkovať trať po kríkoch....no ako vyzerá zasratý bajk a bajker si pozrite na fotkách z maratónu na fóre a to ešte nespomínam minuloročný Súľov, či Horal 2008....
...konečne sme sa s Kubom trochu boli "vyvenčiť" mimo bardejovského teritória. V piatok sme naložila bajky na auto a vyložili sme ich v Kráľovej Lehote na Čiernom váhu. Odtiaľ sme šliapali po trase Kráľova Lehota-Svarín-horná nádrž Čierny Váh-Svarín-dolná nádrž Čierny Váh-sedlo Priehyba (Nízke Tatry)-Heľpa (Horehronie) a späť.....trasa celkové 95km a nastúpaných 1580.... len trocha veľa asfaltu. Tí lesáci ho dali asi už všade...Inak je to ľudoprázdny kraj, stretli sme viac kamiónov z drevom ako ľudí...zlatá baňa s drevom...
Vcera nikto nic? Ved poobede bolo tak pekne! Vsetci sedeli pri televizoroch a pozerali na nasich zaspatych futbalistov a ja som mal cely svet iba pre seba!
Čav Minikin,
posledné foto, že by to bola chatová osada za Grónerom? A vedľa toho najväčšieho stromu nad lúkou je kríž, tradičné to Daliho miesto na rádioamatérsky pretek?
Mohol si sa ozvať, bol by som išiel. Tak ma nenapadlo nič iné, len Magura... po druhý krát minulý týždeň. To blato v nedeľu ale stálo za to. Ešteže sme si s Janom v utorok podvečer dali Kalváriu-Rešov-Tročany a späť len už po asfalte, lebo už bola viacmenej tma. V lese sme natrafili na skupinku diviakov, nuž a keď z kríkov cca 2 metre od nás vzdialených začali s piskotom vyskakovať mladé, nebolo nám všetko jedno. Tak sme ufujazdili, že som nestihol ani jedno foto. A bolo by to určite lepšie foto ako to veľkonočné z Plešivca. Škoda toho pudu sebazáchovy...
Bol som skumat cesty, kde som este nikdy nebol. Nemal by som odvahu tahat niekoho do neznamych miest, najma ked to mohlo byt blatiste - a aj bolo. Zo zaciatku objavy uspesne, zjazdne, vyuzitelne. Neskor po tom co skoncila zo zaciatku pekna zjazdna lesna cesta som 1km tlacil lesom len po bahnistom zarastenom zvieracom chodnicku plnom stop lesnej zveri. Tuto cestu si znacim ciernou - nikdy viac. A ako pekne zacinala... Ale aj tak to stalo za to.
Plesivecke diviaky: V poslednej dobe sa to s nimi nejak rozsypalo, ale mlade pisklata v pasikavych pyzamach by som veru zblizka stretnut nechcel. Uz mi stacilo.
...že vraj "dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš" čo ako sa to hovorí, ale v Súľove to neplatilo. Do roka, do dňa a do hodiny presne to isté. Ubytko v kempe, staviame stan a sedíme si večer pri pivku na terase v miestnej vykričanej krčme. Je 23:00 a začína pršať. Presne ako pred rokom. To je zlý sen, verili sme do poslednej chvíle, že počasie vydrží. Nič to, ráno sa prehlasujeme zo strednej na krátku trať a dobre sme urobili. Stredná ná spočká o rok. Aspoň, že na štarte prestalo pršať (zmena oproti 2009). Ale blata bolo omnoho viac na trati ako pominulý rok. Hlavne v lese to bolo hotová katastrofa, cesta podmočená, blatový tobogán. Nedalo sa ani hore kopcom, ani dole kopcom, ani po rovine Predstav si tlačiť bajk dole kopcom (zasratý totálne od blata). Haprovali prehadzovačky, zasekaváli sa. Kubo pre problémy s nimi predčasne skončil. Mne na občerstvovačke vystriekali bajk a odvtedy išiel ako hodinky. Lenže hore kopcom som predbiehal (väčšina tlačila) a dole kopcom ma všetci následne obiehali, lebo ja som mal "smrť v očiach". Zjazdy sú pre mňa v takýchto podmienkach veľký problém, odkedy som si vyhodil rameno. Aj som sa vysypal...Naj zážitok však bol prejazd brodom cez rozvodnený potok...Na počudovane som v cieli nebol unavený, predsa som sa cítil na strednú trať. A čakalo nás krásne slnečné popoludnie....Inak fotky nič moc, mamka sa nám "nepochlapila". Ináč pre mňa je to maratón č.1 na Slovensku, aspoň z tých čo sme jazdili. Prostredie, organizácia a ľudia okolo, všetko na jedničku....
..nech žije Súľov 2011...
...ty kokso, ten má aspň čistý bajk. Neviem či by ho tak držal, keby mal na ňom zopár kíl blatka...alebo už ho stihol predtým umyť....vody dookola bolo dosť...
...zabudol som spomenúť, že obdivujem jazdcov z 50-tky a 90-tky a hlavne tie bajky, že to vydržali. Klobúk dole pred nimi. Mne úplne stačila aj 25-ka. Dúfam, že sa v zdraví dožijem budúceho roku a tá 50-tka padne. Iná o týždeň je "košičák", ale blata som si užil až, až...takže toho roku ho vynechávame....škoda...už hľadám náhradu v kalendári...len nech sa umúdri počasie.....
No tak cast 1. KBM som si pred par tyzdnami presiel a usek z Idcianskeho sedla nevyzeral vobec lakavo. Same blato bolo, voda tiekla po ceste a aj ked to cele vyschne tak tam budu take kolaje ze az... Iba zeby sa usporiadatelia pochlapili a presli to pluhom. Ale ta severna cast trate bola paradna... Velmi sa mi pacila modra znacka z Opatky do Idcianskeho sedla. Nemozem to ist pozriet, stale nemam vidlicu... dosla spat a posielal som ju naspat pretoze ta "oprava v autorizovanom servise" stala za . Normalne zabudli nasadit tie pruzinove tesnenia co pritlacaju stieraky k noham vidlice, vidlica chodi 10mm aj pri uplnom uzamknuti lock-outu... Nechapem. A to som tam posielal kvoli tomu ze sa mi nechcelo zhanat 2 specialne kluce na manitou, ale teraz si ich asi zozeniem. Dufam, ze creva vo vidlici budu skutocne tie moje povodne. Do i stakym servisom!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Šmyklo mi predné koleso a už som letel. Pri tvrdom páde mi najviac pomohla prilba a odnieslo si to natrhnuté obočie (tri stehy) a odreniny na ľavej ruke a nohe. Mohlo to dopadnúť aj podstatne horšie... Kolega Jano mi poskytol prvú pomoc tak perfektne
Včerajšie blúdenie po Lysej dopadlo
Vcera nikto nic? Ved poobede bolo tak pekne! Vsetci sedeli pri televizoroch a pozerali na nasich zaspatych futbalistov a ja som mal cely svet iba pre seba!
posledné foto, že by to bola chatová osada za Grónerom? A vedľa toho najväčšieho stromu nad lúkou je kríž, tradičné to Daliho miesto na rádioamatérsky pretek?
Mohol si sa ozvať, bol by som išiel. Tak ma nenapadlo nič iné, len Magura... po druhý krát minulý týždeň. To blato v nedeľu ale stálo za to. Ešteže sme si s Janom v utorok podvečer dali Kalváriu-Rešov-Tročany a späť len už po asfalte, lebo už bola viacmenej tma. V lese sme natrafili na skupinku diviakov, nuž a keď z kríkov cca 2 metre od nás vzdialených začali s piskotom vyskakovať mladé, nebolo nám všetko jedno. Tak sme ufujazdili, že som nestihol ani jedno foto. A bolo by to určite lepšie foto ako to veľkonočné z Plešivca. Škoda toho pudu sebazáchovy...
Plesivecke diviaky:
..nech žije Súľov 2011...
..ale na tieto som sa tešil. Tieto si dám zarámovať. Veľká vďaka autorovi....
Nabuduce snorchel a hura!!!
Aby ste o rok neskoncili takto, ako na BobrCupe:
...zabudol som spomenúť, že obdivujem jazdcov z 50-tky a 90-tky a hlavne tie bajky, že to vydržali. Klobúk dole pred nimi. Mne úplne stačila aj 25-ka. Dúfam, že sa v zdraví dožijem budúceho roku a tá 50-tka padne. Iná o týždeň je "košičák", ale blata som si užil až, až...takže toho roku ho vynechávame....škoda...už hľadám náhradu v kalendári...len nech sa umúdri počasie.....