ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
na tejto mape je vyznacene kde sme ich stretli, isli sme od maleho slavinu, je to pekne vidno ako sme sa otocili a isli potom vrchom na kacin http://www.bikemap.net/route/526879 (je tam taka hviezdicka)
inak sme s nimi civilizovane podiskutovali, ale kedze to nie je este oficialne vyznacene, tak sme im dali za pravdu a isli sme prec. inak kedze jeden z nich bol lesna straz a nemali sme so sebou doklady tak nas chcel odviezt na policiu legitimovat. co by bola celkom zabava, ale mal som vecer program.
je vsak pravda, ze na tej cast singla je dost posedov a neviem ci teraz nie je aj nejaka polovacka, takze verim, ze z toho nie su nadseny.
pozrel som si hranice poľovných revírov na http://lvu.nlcsk.org/polovgis/Mapa.aspx
a pokúsil som sa ich zakresliť do mapy spolu s inkriminovanými posedmi v blízkosti trailu
hranica poľovných revírov je vyznačená bielou farbou
na sever od nej sú poľovné revíry Holý vrch (tu konkrétne revír ID 7, Bratislava IV),
na juh poľovné revíry Lesopark (tu konkrétne revír ID 3, Bratislava III)
inkriminované posedy sú vyznačené červenými značkami a pre istotu prikladám aj ich snímky
trail je vyznačený modrozelenou farbou so šípkami v pôvodnom stave bez obchádzok
to len pre názornosť, do ktorého poľovného revíru ten ktorý posed patrí a kde je čia pôsobnosť
ďakujem mar_tin, za doplnenie mapky
v súvislosti so spomenutými incidentmi a následným zisťovaním, o ktorých poľovníkov mohlo ísť a ako ich kontaktovať mi išlo skôr o to, poskytnúť link na príslušné informácie, konkrétne napr. kde je ktorá poľovná stráž oprávnená k výkonu svojej funkcie v zmysle zákona
sú tu však ešte dve skutočnosti, ktoré som neuviedol -
prvá - na mapke som nevyznačil hranice príslušných lesných hospodárskych celkov, ktoré sa nekryjú s hranicami poľovných revírov a druhá - niektoré poľovnícke združenia pôsobia vo viacerých lesných hospodárskych celkoch - tieto informácie však možno nájsť na uvedenom linku
dik za info, toto vsetko vieme, ale i tak som rad, ze sa to niekto snazi dat na pravu mieru...
Teraz je situacia uz trosku ina, ako pred par tyzdnami... Okrem jedneho polovneho zdruzenia je vsetko OK, dohodli sme sa korektne na obchadzkach posedov, kvoli bezpecnosti cyklistov.
To posledne polovne zdruzenie, s ktorym to nie je este dotiahnute, ale sme uz v kontakte, ma problem i niekde inde... Minimalne v dvoch pripadoch porusuje zakon, na rozdiel od nas, my mame vsetky doklady k vybudovaniu a k prevadzke singletracku v poriadku.
Ak zacne toto polovne zduzenie znovu robit problem, tak podame trestne oznamenie, i ked vieme, kto za tym polovnym zdruzenim je... Teraz uz je situacia ina, nez pred par tyzdnami...
Takze uz by som sa nerad vracal k teme polovnici....
Laco, ešte raz ďakujem
ak budem vedieť, rád pomôžem. Napíš na mejl
Laco, ešte raz ďakujem
ak budem vedieť, rád pomôžem. Napíš na mejl
To je v pohode, rad som Ta previedol po celom singletracku, i s dalsim moznym predlzenim...
No aby sme tu nezavadzali ludi, dalsie predlzenie nebude smerom na Biely kriz, ale smerom na Svaty vrch, ponad Borinku a koncit bude nad Mariankou, samozrejme ak bude chut pokracovat dalej...
Skor to vidim teraz na upravu jestvujuceho singletracku, oprava poskodenych miest, mensie terenne upravy a pod...
Konecne buduci vikend sa ide malovat, doteraz sme sa nevdeli stretnut...
Ale buduci vikend naisto ideme malovat, a chceli by sme i mensiu brigadu, ak bude zaujem pomoct...
Az dalsi vikend 24.7., tak sme sa dohodli predbezne s mar_tinom, vladol... a samozrejme su vitani, ti co maju este cierne body...
Budeme radi, ak sa prida kazdy, kto ma zaujem pomoct na udrzbe a vymalovani singletracku...
Ale zase prinesiem info z ďalekých krajov a možno aj chuť sa prihlásiť na MaKaDo
Pravdepodobne biely HIBIKE TrialStar RC ... teda na novom. So starsim, presedivelym jazdcom za kokpitom
prvý úsek od Veroniky po kačínsku asfaltku -> biele štvorce
druhý úsek od kačínskej asfaltky po obchádzku veľkého posedu -> modré Céčka
druhý úsek obchádzka veľkého posedu -> biele štvorce
druhý úsek od obchádzky po Uhlenku -> modré Céčka
tretí úsek od Uhlenky po lesnú cestu k modrej TZ -> modré Céčka
tretí úsek od lesnej cesty k modrej TZ po mMalý Slavín -> biele štvorce
pokračovanie o týždeň-dva...
ďakujem lacovi, fluiderovi, vladolovi