polovici z vás ďakujem za dobré názory, druhá polovica mi vyznela dosť amatérsky dávajúc rady...
Ad servis - ak sa rozhodnem že je chyba v zavzdušnení tak tento problém si viem doma odstrániť sám pomocou plniacej sady na to určenej, nie som až tak odkázaný na servis, keďže vo veľa prípadoch mi tam nevedeli vykonať ani v garančnej prehliadke to, čo som si doma musel aj tak spraviť sám... a aspoň viem čo a ako si to spravím, nemusím sa báť že mi to dovrzajú, však stále ale tvrdím, že chyba nebude v zazvzdušnení ale niekde inde.
Ad váha - áno 2 metre vedia pri dobrej postave spraviť aj 100kg čo je môj prípad, ALE toto je zasa amatérske porovnanie, pretože ako som už spomenul ak si sadnem na bráchov bike ktorý ma shity od tektro, tak to zakusne kotúče a idem šmykom brzdný účinok bez zahriatia v akomkoľvek počasí je okamžitý a maximálny. Takže opäť nie je váha problémom.
Ad predstavec - ale aj sedlo má svoju presnú polohu, ktorú nemôžem kvôli kvalitnému prenosu ťažnej sily polohovať ako sa mi páči... i začínajúci bikeri vedia, že na to existujú určité pravidlá (os pedála v prednej polohe priamočiaro s jabĺčkom na kolene) výška sedla opäť pravidlo (päta o pedál noha vystretá no nie prepnutá) problém mi spočíva v odstránení nepriaznivého efektu tlaku na dlane, a to nastavenie sedla určite neodstráni.
všetkým ešte raz ďakujem za názory
No pozri sa:
Ad 1 Ak sa rozhodnes??? To nie je o tom ci sa rozhodnes Ty, ale Tvoje
brzdy 
. Ak su raz zavzdusnene, tak su, ak nie tak nie, to Ty veru neovplyvnis pokial ich neodvzdusnis resp. neodstranis zavadu... Btw to mas pekne nahovno servis, ked Ti nevedia ani v garancnej dobe odstranit vady na bicykli - asi by som ich rychlo poslal kade lahsie a hladal nejaky iny...
Ad 2 Nehnevaj sa, ale tak isto amaterske porovnanie je to aj z Tvojej strany - zakusnut sa mozu i obycajne V-ckove brzdy ako aj kotucove Tektro. Skus ale tie brzdy za mokra, alebo si daj na nich poriadny 10 km zjazd v terene a uvidis ako sa budu potom spravat. Cize toto by som ako referenciu do uvahy vobec nebral. Najcastejsi problem hydr. brzd (ak vymenu platniciek nepokladam za problem) je
zavzdusnovanie a vadne tesnenie v prasati...
Ad 3 No tak tie pravidla existuju, ale zase ich netreba brat uplne doslovne. To ked si sadnes, tak musis vediet ci sa dobre citis alebo nie. Tie pravidla by som bral smerodatne pre uplnych zaciatocnikov, aby vedeli ako si nastavit bike a nechodili vykruteni ako paragraf... Ten co ma nieco odjazdene, vie hned posudit, ci sa mu na tom bicykli sedi dobre alebo nie a vie si upravit posed sam. Pokial mas spravnu velkost ramu na svoju vysku, tak standardne postacuje 9-11 cm dlhy predstavec na XC - 13 cm prichadza v uvahu pokial by si mal prilis dlhu vrchnu cast tela oproti dolnej, no to musis vediet posudit sam. Problem byva casto v tom, ze nie samotny posun sedla je na vine, ale nespravny sklon. "Pravidla" vravia, ze sedlo by malo byt v uplnej rovine - no kazdopadne na 99,9% mozem tvrdit, ze pokial mas sedlo prilis nadol naklonene, tak vaha sa ti presunie na ruky cize aj dlane a naopak ked je dohora, tak ruky sa namahaju ovela menej, ale tvoja prostata sa ti podakuje

.