Lokalizácia
Formulár sa odosiela
To vazne :o :tmi:
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 14:34:32
00
no ja mám carbonové pätky na zadnej stavbe...pätka na šalter je hliníková
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 14:38:50
00
Tak maju to podla vsetkeho aj modely 2011 (carbon swingarm & dropout).

http://www.scottmtb.cz/znacka-scott/scott-a-karbon/

SCDS – A když už jsme u těch zkratek, tak nesmím zapomenout i na SCDS, což je SCOTT karbon Dropout Systém. Jedná se specialitku - karbonové patky s výměnným Alu držákem přehazky, kterou SCOTT vyvinul pro rámy Spark a Addict. ,,Optimální váhová reukce,ale při zachování vysoké míry funkčnosti a optické líbivosti.,, Tak o tomto systému hovoří propagační materiálu, ale jaká je skutečnost ? S pořízením kola Spark, který právě disponuje takovými koncovkami, jsem pojal obavu, aby se při častém nandávání kol i za nepříznivého počasí, nedošlo k poškození karbonových patek. Nyní po roce tvrdého ježdění mohu s oddychem konstatovat, že patky jsou stále OK. Ostatně koukněte se i na fotečky zmíněných koncovek SCDS.

www.scottmtb.cz

www.scottmtb.cz

www.cyclingnews.com
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 14:40:51
00
ohladom tej výroby na východe, by ma zaujímalo ktorý bike by si človek mal kúpiť aby mal nápis handmade in neÁzia

Ellsworth ;-)
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 15:29:56
00
do 3 kompletka?
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 16:40:27
00
na niakom aliviu...
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 16:41:35
00
čína tajvan tak či tak majú ten zrak dosť rozmazaný...
hand made usa,alebo italy nie je ešte stále u niektoých značiek žiadna fikcia.
ak je to tam uvedené tak to tam je aj vyrobené.Žiadny vývoj v usa a výroba v ázii.
Jednoducho ešte nie všetky značky sa rozhodli ísť štýlom xxxxx kusov ročne.
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 17:27:05
00
Ano, nie vsetky firmy sa rozhodli ist tou cestou, ale zas nie vsetci zakaznici su ochotni platit Americana alebo Taliana s jeho nadstandardnou zivotnou urovnou a danami len kvoli nejakej nalepke. Je to tak ako to ma byt. ISO a vystupna kontrola su tie dolezite veci, zvysok je v podstate len problem ega a imidzu, ze ano. :)

A ked uz sme pri tom - ak by boli dva ramy a jeden "Hand made in Taiwan" a druhy "Hand made in Italy/USA", tak si zoberiem radsej toho Taiwanca, lebo mentalita vychodnych kultur a ich zmysel pre preciznost je niekde uplne inde ako u flakacskych Talianov abo tlstych Americanov...
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 18:03:29
00
urcite sa dobre citis v skatulke ozraty slovak?
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 18:16:48
00
triki skatulkuje vychodne kultury, tak preco by som ja neskatulkoval tie zapadne? Nic viac, nic menej. Alebo inak - ak je nieco urobene nekvalitne, tak urcite nie kvoli krajine povodu, ale kvoli uplne inym kriteriam/normam, cize generalizovat sposobom "len ram z USA/ITA je kvalitny" je prinajlepsom kratkozrakost (slusne povedane).
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 18:24:18
00
Jezus: ak mas na myslis ISO9001 alebo podobne, tak ta vyvediem z omylu .. s kvalitou vyrobku to nema nic spolocne .. urcuje to uplne ine veci .. hlupo povedane to znamena, ze maju fascikle zoradene pekna na policke. Inak nic :)
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 18:33:43
00
K tomu E-type - pravdepodobne su dve moznosti:
1. Domaci "mechanici" klasicke objimkove prehadzovace prilis dotahovali a praskala sedlova rura.

Ak by kvoli objimke praskala sedlova trubka, tak bez objimky to bude praskat rovnako .. :)
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 18:34:30
00
1. Pre vyrobne firmy su aj dalsie ISO normy a to nezahrna len nejake papiere, ale cely vyrobny proces. Ale detailne to nastudovane nemam, nepracujem vo vyrobe. :)

2. A preco by mala praskat bez objimky? Ked raz nieco stlacis neprimeranou silou, tak to proste rupne. Preco karbonove rajdy nemozem do predstavca utiahnut momentom 10 Nm? Princip je rovnaky...
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 18:37:28
00
jezus keby si v skutočnosti videl aké firmy majú u nás iso 9001 tak by si pochopil o čom to je respektíve,že je to o ničom.
Ano som ochotný zaplatiť robotníka kotrý berie 2 litre mesačne ako čínsky robotník za 10 dolárov na týždeň.
Od Talána by som určite nekúpil auto,ale čo sa týka velo materiálu tak v pohode.
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 19:00:08
00
Ako je to pekne mat na rame magicku formulku "made in USA", ale pokial dostanem svoj ram v odpovedajucej kvalite za rozumny cas, tak je moja volba jasna...
Na prveho santu (USA) som musel cakat 3mesiace, pretoze fabrika nestihala ramy vyrabat a nemali ziaden Blur skladom.
Na druheho (Taiwan) som cakal polovicu. Aj to len preto, lebo sa cakalo na dalsie ramy v zasielke.
Kvalita zvarov, licovanie dielov a celkove vyhotovenie je rovnake.
Toto su moje skusenosti s rovnakymi ramami toho isteho vyrobcu po migracii vyroby z USA na Taiwan.
Zobraziť komentár 30.09.2010 - 19:36:14
00
keyboard_arrow_up