Lokalizácia
Formulár sa odosiela
celkom sa mi paci odvaha ludi skusit druhy pilier a potom nasranost ked to s nim vyzera ako to vyzera. druhy pilier uz plni svoju funkciu, zaraba DSSkam, dufam ze niekedy bude zarabat aj sporitelom.
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 08:49:05
00
druhy pilier zaraba aj statu ... zaradba mu pravidelne ... kdezto v socialne poistovni by peniaze sli do stratena
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 08:52:34
00
celkom sa mi paci odvaha ludi skusit druhy pilier a potom nasranost ked to s nim vyzera ako to vyzera. druhy pilier uz plni svoju funkciu, zaraba DSSkam, dufam ze niekedy bude zarabat aj sporitelom.

A ako to s nim vyzera? Prosim pouc nas. Podla mna podstatne lepsie ako so Socialnou poistovnou, ale budem rad, ak mi niekto otvori oci a vysvetli, ze nie DSS ale Socialna poistovna je ta prava institucia v ktorej mam uz teraz moje peniaze evidovane priamo na moje meno a mozem si kontrolovat ich stav aj zhodnocovanie a mam istotu, ze ich o 20-30-40 rokov uvidim.
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 09:52:39
00
Aj ja sa rad necham poucit o tom, akou formou si ma priemerne zarabajuci pracuju clovek nasetrit na dochodok, ked vieme, ze soc. poistovna to urcite nevyriesi. Pretoze ta je naviazana na demograficky vyvoj, pocet ekonomicky aktivnych obyvatelov, mieru nezamestnanosti a neviem coho este vsetkeho. Ak chce stat usetrit na dochodky mal by v prvom rade stanovit jasne podmienky na vypocet a poberanie dochodkov. Napr. vysluhove dochodky. Ma ho vodic MHD ? upratovacka ? ucitelka ? lekar ? murar ? Nie nema. Narocnost povolania by mala byt diferencovana platom, ale podmienky na vypocet by mali byt pre vsetkych rovnake. Ak si mal vecsi prijem tak mas aj vecsi dochodok, pretoze nieje mozne aby napr. zena pracujuca cely zivot za minimalnu mzdu dostala taky isty ( ak nie mensi ) dochodok ako cely zivot nepracujuca ciganka, ktorej sa dochodok vypocita podla nejakej priemernej mzdy. Toto sa predsa musi diferencovat tiez. Lenze stat si stymto lamat hlavu asi velmi nemieni, pretoze je jednoduchsie riesenie ako zaplatat dochodkovy deficit zostatnenim II. piliera. MOzno je na mieste otazka : co zostatnia potom ? Uspory v bankach ?
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 12:05:03
00
neslo mi o to ze druhy pilier je zly sam o sebe, ale o to ze na slovensku je velmi zle nastaveny, a ani jeden z vas (ja druhy pilier nemam pri mojej vyske terajsieho platu by to nemalo zmysel) nema istotu ze o 20-30 rokov uvidi aspon tolko penazi kolko do systemu vlozil. takisto ak bude socialna poistovna na mizine tak stat siahne na druhy pilier.. vela veci je tam nedoriesenych. druhy pilier sa oplati ludom s cistym prijmom 1000E a vyzsim
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 12:38:56
00
len dnes nemáš istotu v horizonte 20-30 rokov nikde..
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 12:42:09
00
ludom s prijmom cez 1000 e sa oplati mysliet na rozne investicie a komercne poistky a nie na druhy pilier. Deti .. ono je to troska zlozitejsie ako len nejakym cislom urcit komu sa co oplati ... ak take cislo chces tak je to vekom
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 12:44:18
00
Každý normálne mysliaci človek vie,že tak ako je ten pokus menom 2 pilier nastavený je neudržatelný.Vedia to dokonca a tí ktorí ten nedorobok vymysleli aj kedď sa teraz ešte tvária,že jeto všetko super.Určite sa v ňom budú musieť robiť zmeny,ale zaleží hlavne na tom čo si tieto súkromné banky presadia pretože zadarmo miliardy len tak z luftu nedostanú ako ich dostávajú teraz.Výnosnosť fondov je všeobecne slabá na to aby si v ňom nejak zarobil.Je to hlavne kšeft pre dss ako pre samotných sporiteľov.
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 20:03:45
00
Ja si myslim,ze mat peniaze v druhom pilieri je vyhodne uz len preto,ze pokial su tam daju sa dedit.V prvom sa da dedit hovno.
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 20:24:08
00
...ak budeš mať čo dediť.
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 20:33:38
00
nie ja ,ale moje deti uz teraz mozu dedit co tam mam "nasporene"
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 21:13:32
00
pozor s dedenim to nie je az take ruzove. ak to nezmenili tak sa dedi len ak by si este nepoziadal o vyplacanie dochodku. ak budes pobrat dochodokl co i len mesiac a nebodaj sa ti nieco stane, tak deti zdedia velke .....
ak to nezmenili...
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 23:51:46
00
To je snáď logické, nie? To nie je žiadne tajomstvo, ale známe a jasné pravidlo.
Zobraziť komentár 19.11.2010 - 23:54:51
00
vieš trt ako to bude...len si myslíš,že sa môžeš spoliehať na nejaký glorifikovaný súkromný dôchodok ktorý nie je v žiadnej krajine ten hlavný príjem v dôchodku.

triki trt si nechaj pre toho co ti zubky umyva

anyway, nemam dovod si mysliet ze DSS mi budu v 2pilieri zarabat - mne osobne staci to ze DSS nie su taka cierna diera ako glorifikovana soc.poistovna a hlavne to ze mi tam ostava to co som tam zatial vlozil.

ten ktory sa spolieha na to ze ked sa jedneho krasneho dna zobudi vo veku 68(70? lebo budme realisti vek odchodu do dochodku pojde hore) rokov a otrci ruku statu daj mi skvely dochodok ktory mi podrzi moj predchadzajuci zivotny standard velmi tazko padne na hubu.

kto si standard na dochodok nevybuduje predtym ako do dochodku pojde mal zit pred 30timi rokmi
Zobraziť komentár 20.11.2010 - 10:59:08
00
Tak nejak alebo presne tak. Som stotožnený so Staxom.
Zobraziť komentár 20.11.2010 - 11:31:36
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up