Zdravím,
Mám retaz 1/2x1/8 VELO česká a mám najazdené asi 2200 km a neviem či ju už mám menit
Je to taká ako na starých bicykloch bez prevodov
mažem ju bielim valvoline v spreji je to aj na motorkové retaze
nameral som 132,6 až 132,7 na niektorom useku retaze menej a na inom viac
od akej dlžky už treba menit retaz?
používam biely valvoline sprej
čo používate Vy?
1. pri meraní musí byť reťaz vyčistená
2. nesmieš merať na spojke, ani spojka nesmie byť v meranom úseku
3. musíš merať na niekoľkých miestach, pričom reťaz musí byť zaťažená - jednou rukou tlačíš na pedál aby reťaz bola napnutá, druhou meriaš
4. musíš merať na prostriedku medzikrúžku (to je ten malý valček na čape), na väčšine reťazí sú medzikrúžky na okrajoch mierne skosené
tieto obyčajné meraju len desatiny milimetra ale digitálne meraju aj stotiny mm
Na tom malom obrazku mas mechanicke meradlo na stotiny, a je presnejsie ako posuvna sublera s displayom .. je to dane presnostou mechaniky a opracovanim.
Mám otázku pre skúsenejších. Na súčasnom pohone mám už najazdených 13000 km na 9 reťaziach natiahnutých do hodnoty 133mm. Rozmýšľam, či sa ešte oplatí kupovať nové reťaze, bo čo nová reťaz to 10€ a kompletná výmena prevodov by stála 80-90€. Neoplatilo by sa mi viac teraz točiť tých 5 reťazí čo mi ostalo až do kompletnej výmeny, dajme tomu na méte 20000 km. Či takýmto spôsobom prevody zničím oveľa skôr? Ušetrím takto niečo? Či je lepšie radšej kúpiť novú kazetu, keďže prevodníky na rozdiel od nej nevykazujú opotrebenie?
ak ti to dobre radi potoc este par km...ked maju 133mm a netrhaju sa... neviem ci este 7000 das
stejne to potom budes musiet vymenit vsetko(pily, retaz, kazetu aj s kladkami na saltri)... cez zimu objednas a z jari na novom
Ak mám kupovať kompletku, tak to musí proste vydržať až do nasledujúcej zimy Ale v podstate mi ani nová reťaz nepreskakuje, nie dlho a len na asi dvoch prevodoch...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
tak to potom zjavne nevies ako sa mera s posuvnym meradlom - to ma totiz presnos na 0,1 mm. kazde - aj to tvoje
http://www.gymlm.sk/nfs/internet/FYZ/Skorupa/TV/TechnickaVychova/TechVych/pos_mer.pdf
http://www.gymlm.sk/nfs/internet/FYZ/Skorupa/TV/TechnickaVychova/TechVych/pos_mer.pdf
tieto obyčajné meraju len desatiny milimetra ale digitálne meraju aj stotiny mm
stotiny su pri merani retaze zbytocne
od akej dlžky už treba menit retaz?
používam biely valvoline sprej
čo používate Vy?
http://www.mtbiker.sk/clanky/rady/1250/udrzba-vymena-a-nitovanie-retaze.html
2. nesmieš merať na spojke, ani spojka nesmie byť v meranom úseku
3. musíš merať na niekoľkých miestach, pričom reťaz musí byť zaťažená - jednou rukou tlačíš na pedál aby reťaz bola napnutá, druhou meriaš
4. musíš merať na prostriedku medzikrúžku (to je ten malý valček na čape), na väčšine reťazí sú medzikrúžky na okrajoch mierne skosené
Takže šup-šup ešte raz merať
Na tom malom obrazku mas mechanicke meradlo na stotiny, a je presnejsie ako posuvna sublera s displayom
Ked nanu nastriekam biely valvoline sprej tak po 15 minutach treba celu retaz vyutierat do sucha?
Prečo ?
už bola moc vytahaná
Tak to áno
A čo? Reťaz Ti nestrieľa?
A čo? Reťaz Ti nestrieľa?
ešte som nebol vyskušat lebo tu moc sneží
na kazetu a prevodník stačí použit WD-40 alebo concor 101?
stejne to potom budes musiet vymenit vsetko(pily, retaz, kazetu aj s kladkami na saltri)... cez zimu objednas a z jari na novom