Flinker, chapem ta, ja osobne som to chcel na motorku, no vtedy to len vyvinul a testoval, tak som greifol po klasickej metode mazania olejom. Vtedy este nemal zverejnenu metodu pre mazanie na biky.
Mne osobne ani tak nejde o nejaku dlhu zivotnost. Ide o cistu prevadzku, nejake to rovnomerne mazanie, cize nejake to planovane opotrebenie a zamedzit zadretiu a roztrhnutiu napr pri jazde po dazdoch.
Ak to niekto chce, nech sa ozve, spolocne to vyskusame

Zažil som fakt dosť na rôznych pretekoch, a je pravda že blato a voda vedia odmastiť lepšie ako Pur, Cif a Ariel dokopy no doteraz platila rovnica - extrémne blato = zelený finish line do dresu a aplikovať pri každej občerstvovačke, poprípade keď
reťaz začne štrajkovať za lepší život.
Pri normálnych podmienkach na reťaz seriem

ono, ako sa ukázalo, je to totiž naprosto jedno. Občas premazať, a najmä včas meniť, toť jso.
A ešte, neradiť hovädsky (aj keď tie nové systémy k tomu zvádzajú, bo radia hocikedy) a nelámať to cez hrubú silu a nízke otáčky.
Vtedy treba priznať porážku, elegantne zastať, hodiť ľahší prevod a potom každému tvrdiť že trénujem nasadanie a rozjazd v prudkom kopci.
Na preteky
reťaze kľudne raď ako pretekár (čítaj hovädo) všetci si radi oživia repertoár neošúchaných nadávok

Napriek všetkému čo som napísal, proste sa teším aké skúsenosti budeš mať v septembri s touto samomaznou kladkou.