Ola.
Ak dovolíte, rád by som sa s Vami poradil. O GPS zariadeniach viem veľký prd, viem kde sa zapína, zadáva adresa a viem, kde je čudlík "naviguj". Preto by som bol rád, keby ste mi vedeli poradiť s nasledovným.

Garmin GPSmap 62st EUROPE
Zháňam navigáciu na turistiku, bicykel a motorku. Veľmi sa mi páči GPSmap 62. Niečo som si tu už pozrel, preštudoval, ale akosi som nenašiel, čo som hľadal. Na stránke Garminu sa píše, že:
- Nepodporuje funkciu pre automatický výpočet optimálnej trasy (autorouting)_znamená to, že ma nebude navigovať na miesto, len mi ukazuje, kde som?
- Slovakia TOPO_to sú mapy, ako keď si otvorím Cyklotrasy? Dá sa s tým voziť po Karpatoch? Bude ma to aj navigovať alebo ukazuje len pozíciu?
- Použitie na motorke_jazdím na motorke terén (výhradne len na podujatiach, ktoré sú povolené, žiadne bláznenie po lesoch). Vie mi toto GPS zaznamenať kde som, kde som bol a zase, navigovať ma terénom na zvolené miesto?
- Napájanie_je možné toto zariadenie na motorke napojiť priamo na batérku motorky, teda napájanie zo siete?

Ďakujem vopred za rady.
A za trpezlivosť.
A prosím, žiadne odporúčania navigácií s dotykovým displejom :x

Prílohy:

Garmin GPSmap 62st.jpg
Garmin GPSmap 62st.jpg 25.56 KiB thumb_up0thumb_down

17.03.2011 - 15:06:13
00
- Existuje aj model GPSmap 62s. Líši sa len v tom, že nemá predinštalovanú TOPO mapu Európy. Tá je však prakticky nepoužiteľná (tých 100 € za ňu by boli vyhodené peniaze). Oba modely majú predinštalovanú mapu Slovakia Topo 3 (dá sa s tým voziť po Karpatoch).

- Autorouting je vlastnosťou mapy a nie zariadenia. To, že nepodporuje autorouting sa píše práve o tej EuroTopoMape. Mimochodom, autorouting niekde v lese je blbosť, používa sa hlavne u autonavigácií. Tu sa bavíme o turistickej navigácii.

- Navigovať ťa samozrejme bude aj bez autoroutingu. Musíš však zadať cestu, alebo trasu, po ktorej ťa má navigovať. Tú si vyklikáš dopredu na PC, napr. v garminovskom programe BaseCamp na mape napr. Slovakia Topo 3 (dá sa doplniť aj nadstavbou lesných ciest - nič presnejšie na Slovensku neexistuje). Body pre navigovanie sa dajú zadať aj priamo v zariadení. Zariadenie bude tvoj pohyb zaznamenávať a súčasne ťa môže aj navigovať.

- Podľa mňa je možné napájať ho aj z batérie motorky pomocou na to určeného USB napájača. Problémom je však potom vodeodolnosť v mieste konektora USB (normálne je vodotesne uzavretý). Takže v teréne by som to neodporúčal. Radšej si vziať náhradné baterky (2xAA).

Záverom: Ja by som si kvôli veľkosti displeja vybral OREGON. Predsa je len rozdiel mať displej 240x400 oproti 160x240 pixelov - vidno o dosť väčší kus mapy (až 2,5-krát väščí). Je aj o dosť ľahší (193g oproti 260g). Ty ho ale nebudeš chcieť, lebo má dotykový displej, takže ti ho odporúčať nebudem.
18.03.2011 - 11:05:22
00
Ďakujem Laco. Takto som to potreboval počuť :y:
21.03.2011 - 10:58:43
00
keyboard_arrow_up