Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Vsak na co ine by to tam bolo napisane? Len si musis kupit pumpu, ktora Ti ukazuje aj TPI, lebo s beznou, co ma na manometri stupnicu len v kPa, baroch alebo PSI, tam ziadne TPI nenafukas.
Rada: Hladaj na plasti resp. galuske to, co je boldom.
Some tires use thick thread, some use thin thread for the fabric. With thin thread, there are more threads per inch ("TPI") and this number is often considered an important indication of tire performance.
The higher the TPI number, the thinner and more flexible the tire fabric is. Thin-wall (high TPI) tires tend to be lighter and have lower rolling resistance, but they're more easily damaged by road hazards.
blbost, fouká se podle předpisu výrobce a ten najdeš na boku galusky pláště!
rady typu foukej na 9-10 jsou nesmysl když nevíš co má za galusky některé ani tolik nesnesou, a některé potřebují víc!
blbost, fouká se podle předpisu výrobce a ten najdeš na boku galusky pláště!
rady typu foukej na 9-10 jsou nesmysl když nevíš co má za galusky některé ani tolik nesnesou, a některé potřebují víc!
Bavime sa o galuskach a nie o nejakych balonoch.Vacsina sa fuka na tlak ako som napisal.Ked to ma chlapec napisane preco sa potom pyta ze?
Lebo to nevie nájsť... Tufo S23, S33 majú doporučené fúkať na 6-8 barov, Tufo S3 Elite 12-16 barov. V prvom prípade by si prehusťoval, v druhom podhusťoval...
Kubad múdro radil
mne uz dosla pumpa BBB, je to super, s obycajnou pumpickou kolesa az tak nenatlakujem, cize bol som nuteny kupit servisnu...trocha viac sa uz musim zapriet pri 7 baroch, ale ak nebudes vladat, tak manzel to zvladne...kompresor by boli vyhodene peniaze.
no mne sa vcera podarilo kupit duse kendy na cestak a jednu som osadil dobre ale druhu som neosadil dobre do plasta resp pri ventilku bola akoby pod plastom a to sposobovalo jej tazsie nahustenie tak ci to nebude tymto ....ale to by si citila ze ti hadze kolesom lebo sa vytvoril maly hrbcek na plasti ako sa dusa nafukla ....
ja mam velku pumpu autor aj s ukazovatelom tusim do 11 al. az 13bar s auto aj galus. otvor.na ventil .a svoje vittoria diamante pro fukam na 9-10bar a ta pumpa fachci uz vyse dvoch rokov bez problemov a dokonca ak by doslo k poskodeniu koncovky da sa kupit nahradna.cena je cca 20ecek a vrelo doporucujem.
No to ste ma potešili.Je som práve objednal Vitoriu Open Corsa Evo CX 2ks.Uvažoval som o Michelin Krilion Carbon. Práve som vytiahol s pivnice 10 ročný bike.Campa výbava a ono to šlape ako keby som ho kupil včera.Saltre prehadzuju perfektne.Bol malo jazdený.Kupil som ho v 2001.
zboznujem viktorky, mam zhodou okolnosti open corsa evo a na desiatich baroch to ide samo...
len pozor, na klzkom to riadne smyka (vtedy pouzivam conti grand prix 4 seasons, ale uvazujem nad vittoria pave)
Niekto tu spominal ze skladacie plaste sa lahsie obuvaju na rafik.Velky prd lahšie.Povodne som mal 20-622.Tie isli lahko.Vitorie som kupil 23-622 OPEN Corsa Evo+ dve duše Vitoria.Montpaku Michelin som skoro zlomil.Predne koleso som zvladol bez vacsich nasledkov.Na zadnom si to zlizla duša ktoru mozem rovno zalepit.Je to mozne aby to tak tasko slo obuvat?
Po nedeli som dospel k nazoru ze je najvyssi cas sa poobzerat po novych plastoch.
Co takto Michelin Lithion II
Plášť vhodný na preteky tréning aj bežné jazdenie. Vylepšená zmes plášťa znižuje váhu na 220gr
•rozmer 700x23C (23-622)
•skládacia kevlarová patka
•hmotnost 220 g
cena cca 20 €
Pripadne nieco ine v tejto cenovej relacii (+- € nehraje ulohu ) rad si necham poradit.
EDIT : alebo Continental Ultra sport Kevlar ????
na treningovych kolesach mam Lithion II a som s nimi max spokojny ( dokonca som s nimi isiel aj maraton v PD ) ...v porovnani s plastami v rovnakej cenovej kategorii ( Rubino III a Ultra Sport kevlar ) sa mi zdaju najlepsie
mardzo...mozno to chce len trochu cviku, ani si nespominam kedy som na nahadzovanie plastov potreboval montpaky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rada: Hladaj na plasti resp. galuske to, co je boldom.
klidně i na 300Tpi galda to zvládne, ale nevím jak ty
skus hledat jiný údaj který ti bude korespondovat se stupnicí na pumpě
The higher the TPI number, the thinner and more flexible the tire fabric is. Thin-wall (high TPI) tires tend to be lighter and have lower rolling resistance, but they're more easily damaged by road hazards.
http://www.sheldonbrown.com/tires.html
Galusky fukaj na 9-10bar
Bavime sa o galuskach a nie o nejakych balonoch.Vacsina sa fuka na tlak ako som napisal.Ked to ma chlapec napisane preco sa potom pyta ze?
Kubad múdro radil
no mne sa vcera podarilo kupit duse kendy na cestak a jednu som osadil dobre ale druhu som neosadil dobre do plasta resp pri ventilku bola akoby pod plastom a to sposobovalo jej tazsie nahustenie tak ci to nebude tymto ....ale to by si citila ze ti hadze kolesom lebo sa vytvoril maly hrbcek na plasti ako sa dusa nafukla ....
Objednaná je Topeak Joe Blow, teskácka pôjde otcovi, ten fúka do troch-štyroch atmosfér.
len pozor, na klzkom to riadne smyka (vtedy pouzivam conti grand prix 4 seasons, ale uvazujem nad vittoria pave)
Co takto Michelin Lithion II
Plášť vhodný na preteky tréning aj bežné jazdenie. Vylepšená zmes plášťa znižuje váhu na 220gr
•rozmer 700x23C (23-622)
•skládacia kevlarová patka
•hmotnost 220 g
cena cca 20 €
Pripadne nieco ine v tejto cenovej relacii (+- € nehraje ulohu
EDIT : alebo Continental Ultra sport Kevlar ????
mardzo...mozno to chce len trochu cviku, ani si nespominam kedy som na nahadzovanie plastov potreboval montpaky