Zdravím. mám starší bike ( http://hphotos-ash4.fbcdn.net/193811_213073138709740_100000211650772_961379_7754419_o.jpg ), a trápi ma predná vidlica. chcel som ju rozobrať a vyčistiť, ale nemal som dlhý imbus. má už pár rokov a privelmi sa hýbe. keď zabrzdím prednou brzdou, tak predné koleso sa posunie asi o 4cm dozadu, a bojím sa aby som si nerozbil hubu. je to obyčajná pružinová vidlica. hladám za ňu lacnú náhradu. nejazdím na bike denne. jazdím lahší terén, po ceste, mesto. takže nepotrebujem nič drahé rozpočet mám do 50€.
no podľa fotky to vyzerá, že máš 1" hlavové zloženie, takže prvú zo zoznamu si vyškrtni, tá tam nebude pasovať. druhá pasovať bude, otázka však v tomto prípade je, či ti lepšiu službu nespraví pevná vidlica...
Nazdar, tu prvu vidlicu na tvoj stroj nenamontujes, druhu ano ale otazka je ci to ma vyznam pretoze je tvrda a vobec nepruzi. Ja mam na jednom z mojich bajkov vidlu RST Capa a mozem ti ju len odporucit. Chodi paradne, za tie peniaze nic lepsie nezozenies. Nemazal som ju asi 3roky a stale funguje bez zavad. Je pomerne makka, zdvih akurat.Tu je: http://www.kubicasport.eu/produkt/916/Vidlica-RST-Capa-ML-07-25,4-?ierna/
Co sa tyka ceny dala by sa obstarat aj lacnejsie, skus sa popozerat na nete.
tieto lacné šroty sú o 1.5kg ťažšie ako pevná, "fungujú" hrozne (vysoké vnútorné odpory, často tvrdé pružiny, žiadne tlmenie) a navyše ich celkové spracovanie je na nič čo prinesie časom problémy
PatrikL: keď "statusak" hovorí že tú má otestovanú... neviem... mám makké ráfiky, a nerád cítim každú malú jamku.. čo hovoríš na tú vidlicu vyššie čo som postoval? ps: za rok najazdím maximálne 1000km
Je to ako voziť airbagy ktoré sa nafúknu až po havárii. zbytočne len drahšie a ťažšie... Ak by si kúpil ešte nejaké fajn plášte RK 2.2, ten bike by s pevnou vidlicou až tak zlý byť nemusel
PatrikL: keď "statusak" hovorí že tú má otestovanú... neviem... mám makké ráfiky, a nerád cítim každú malú jamku.. čo hovoríš na tú vidlicu vyššie čo som postoval? ps: za rok najazdím maximálne 1000km
písal som všeobecne, statusak mal asi nejaký podarený kus
Myslím že dávať 60 eur za takú vidlicu je extrémne veľa... Bazárové ponuky sú často aj pod 15 eur, keby takú mám tak by som ju aj daroval
hmm.. rozmýšlam že tam asi hodím na skúšku tú pevnú, a uvidím čo to povie momentálne musím investovať do nového stredu a kluk.. ďakujem. keby som mal ešte na vás nejakú otázku, tak sa ozvem.
Mám tiež doma starší MTB na ktorý som kúpil novú RST za nejakých 50 € a som spokojný. Myslím že to má 100 mm zdvih. Pruží ako divá, má úplne ľahký chod, ale to je fajn, to mi vyhovuje, pretože na tom MTB chodím len tak na vychádzky, kde nepotrebujem nič špeciálne......navyše som ju po kúpe testoval a spodný doraz naozaj klepne až pri "brutálnejšej" jazde, akou ja ale nikdy nejazdím. Takže ak kúpiš čosi podobné, určite budeš spokojný .
A o pevnej ani nerozmýšľaj.....na tom MTB som to urobil tiež a po jednej jazde som kupoval tú RST. V teréne ťa vytrasie ako hrkálko....a nepomohli ani podhustené 26x2.35 plášte.
winter: tak pruží ako divá, hej? škoda len, že netlmí a celé to pruženie ti kope nazad do rúk...
lusl: pevnú preto, lebo je ľahšia, nenáročná na údržbu a funkčná... skrátka na jazdenie sem-tam je to lepšia voľba, ako problémová lacná odpružená vidlica...
ale uz zase neprehanajme .. jazdil som rst gillu t4 par rokov -kedze som si nemohol dovolit lepsiu a zas taka katastrofa to nebola. Pred gillou som mal pevnu a ten rozdiel tam bol velky.Fungovala v ramci svojich moznosti dobre.. Sice som ju kazdy 2. tyzden rozoberal a cistil.. ale to uz bola len moja iniciativa.
Kludne si kup odpruzenu
pevnú preto, lebo je ľahšia, nenáročná na údržbu a funkčná...
a co uz je na lacnej ,dajme tomu rst-cke narocne na udrzbu? A pri jeho jazdeni sa mu tam ani nema co pokazit...
lusl Neviem čo je to zač, RST Capa ?? Bola najlacnejšia akú v predajni mali, lacnejšie už boli len crossové 28". Zajtra pozriem na samolepku.
TOME Presne tak, ak si je človek vedomý toho že tam nemá nejakú 400 € vidlu tak sa dá v pohode jazdiť aj na 50 € a užívať si to.
mar_tin Nevšimol som si že by ma kopala do rúk (mám doma aj MTB 26" vidlu ktorá má 50 mm zdvih a tá klepala a išla na doraz aj pri malých nerovnostiach ) . Tá RST je síce mäkká,ale je to tak akurát. Nejde ani príliš hlboko a ani nevystrelí naspäť tak že by ma kopla. Mne to vyhovuje, brutálne XC nejazdím a ani jazdiť nebudem. A pevnú som vymenil hneď v deň keď som ju na skúšku namontoval.....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.kubicasport.eu/produkt/916/Vidlica-RST-Capa-ML-07-25,4-?ierna/
Co sa tyka ceny dala by sa obstarat aj lacnejsie, skus sa popozerat na nete.
písal som všeobecne, statusak mal asi nejaký podarený kus
Myslím že dávať 60 eur za takú vidlicu je extrémne veľa... Bazárové ponuky sú často aj pod 15 eur, keby takú mám tak by som ju aj daroval
A o pevnej ani nerozmýšľaj.....na tom MTB som to urobil tiež a po jednej jazde som kupoval tú RST. V teréne ťa vytrasie ako hrkálko....a nepomohli ani podhustené 26x2.35 plášte.
lusl: pevnú preto, lebo je ľahšia, nenáročná na údržbu a funkčná... skrátka na jazdenie sem-tam je to lepšia voľba, ako problémová lacná odpružená vidlica...
Kludne si kup odpruzenu
a co uz je na lacnej ,dajme tomu rst-cke narocne na udrzbu?
TOME Presne tak, ak si je človek vedomý toho že tam nemá nejakú 400 € vidlu tak sa dá v pohode jazdiť aj na 50 € a užívať si to.
mar_tin Nevšimol som si že by ma kopala do rúk (mám doma aj MTB 26" vidlu ktorá má 50 mm zdvih a tá klepala a išla na doraz aj pri malých nerovnostiach
EDIT : Jo, je to RST CAPA .
ked trochu pogooglis najdes na tie vidlice vsetko napr: http://www.cykloshop.sk/kategoria/vidlice/nahradne-diely/?page=1 nahradne pruziny + elastomery (ak by bola tvrda/makka) a servis mas napr tu http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/rst