Riešim nákup nových kolies na cesťák a preto by som Vás chcel poprosiť o Vaše skúsenosti a prípadne nejaké tipy. Momentálne vážne uvažujem o Fulcrum Racing 5 Evo len neviem ako by to bolo s dostupnosťou náhradných dielov. Cenová hladina asi do tých 300 Eur, nie som žiadny veľký pretekár.
inak zaujimalo by ma ci mate otestovane ako sa vase kolesa spravaju v bocnom vetre lebo minule ked tak silno dulo som sa bol prejst a mozem povedat ze povodne stare kolesa vuelta starlite zo sirokanskymi aerami su teda pekne na prd tak mi kmasalo riaditkami ze strach , zato alcyony boli omnoho lepsie uz len preto ze aera sapimi su omnoho tensie z boku ....
Je to len fama ze vysoke rafky 50mm sa spravaju vo vetre tak ze Ta odfukne z krajnice.Ak fuka silny a podotykam silny vietor tak to je ine ale v takych podmienkach nejazdi nikto.Takze kludne vysoky rafik a drzat riaditka
coby ta odfukovalo, vsak samozrejme ze to udrzis..
problem je napr. ked ta obieha velke auto alebo autobus, v tom momente sa v okamihu menia podmienky a ako mas bajk nakloneny proti smeru vetra (aby si ho korigoval) tak sa ti moze lahko stat ze pod tym autom skoncis
jo jo mozem potvrdit dnes vela razy vyvazeny proti bocaku a zrazu autobus a uz som sa potacal smerom k nemu ....
inak nie len vysoke rafiky ale aj moc siroke spice (tie zlysovane) maju asi nato dost velky vplyv ...
Skor ked ide velke auto alebo autobus oproti Tebe je to horsie ustat.Ale vsetko sa da a ak clovek predvida a lepsie sa zaprie tak by to nemalo dopadnut tak katastroficky ako pises.Ja dnes idem vyskusat svoje 404 a uvidim
Campagnolo Shamal, galusky Veloflex - uvidíme čo sú zač, nová kazeta 12-25... Vážiť som ich nevážil, nie sú to až také zázraky, ale sú určite ľahšie. Najviac mi bude chýbať starý rapkavý orech - už nebudem plašiť chodcov a nasierať tých čo budú ťahať š*****.
Starček Wilier si už zaslúžil nové kolieska, tak som si urobil malú radosť... Ďakujem pán riaditeľ za odmenu. Snáď sa budú dlho a spoľahlivo točiť, tak ako predchodcovia.
Staré dobré Mavic s plášťovkami sa ešte budú na kole točiť v zime.
Zdravim,
viete mi niekto podat blizsie informacie o kolesachAlex Road Aero 32-White-NC. Nikde sa k nim nemozem dopatrat...pomohol by mi daky odkaz na nete...dakujem
Nemam zle kolesa, ale cesta ma tento rok chytila za srdce tak by som sa chcel posunut dalej.Jazdim vacsinou sam,kratke aj dlhe trasy, mam rad kopce a uzke vedlajsie cesty (aj ked su casto rozbite) ale neda sa vyhnut ani otvorenym a veternym usekom.Prave tam citim, ze sa na plastovych ksyriach v snahe o vyssi priemer dost nadriem.
Vas nazor: 1. kupit plastovky(pochybna investicia - plaste mam GP4000 s - presvedcte ma o opaku) 2. vyskladat nieco na galuskovych rafkoch do cca 600 eur
3. kupit nove alebo jazdene v cene cca 1000eur(javi sa mi asi najrealnejsie - otazne je co)
4.pockat, predat bike (cca 1400eur) a kupit s vyrazne lepsimi kolesami.(za max. 3000eur asi nic neporiesim - mozno Canyon - a na momentalnom biku ma okrem kolies,sedla a riaditok nic neirituje,po vyssej sade ako ultegra netuzim)
Je to na dlhsiu diskusiu, privitam vsetko - nazory ,uvahy pre a proti, skusenosti aj tipy na konkretne komponenty resp.kolesa.
Vopred dik za vecnost prispevkov
sl 2010, v kopcoch ok, ,je jasne, ze na vyssie rychlosti v zjazde nie su dost aero, ale rovina nad 30-35 km/h to ide proste s odporom,slabe odvalovanie.Nie je to len pocit, v zjazde evidentne zaostavam za spolujazdcom s rovnakymi fyz. parametrami (ma klasika vyplet, campa naboje,nizke rafky mavic open pro).Porovnam to este pri uplne rovnakych podmienkach - vymena kolies,rovnake plaste a tlaky - dam vediet.Fukam na 8-9 atm., vaha 72 kg - skor ektomorf. postava.
p.s.- loziska su nastavene v ramci moznosti mavic
Campagnolo Shamal, galusky Veloflex - uvidíme čo sú zač, nová kazeta 12-25... Vážiť som ich nevážil, nie sú to až také zázraky, ale sú určite ľahšie. Najviac mi bude chýbať starý rapkavý orech - už nebudem plašiť chodcov a nasierať tých čo budú ťahať š*****.
Starček Wilier si už zaslúžil nové kolieska, tak som si urobil malú radosť... Ďakujem pán riaditeľ za odmenu. Snáď sa budú dlho a spoľahlivo točiť, tak ako predchodcovia.
dobry vyber galusiek, ved za 80e/ks, aby aj nebol dobry, vsak ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pri bocnom vetre je to s vysokymi rafikmi ako na windsurfingu
problem je napr. ked ta obieha velke auto alebo autobus, v tom momente sa v okamihu menia podmienky a ako mas bajk nakloneny proti smeru vetra (aby si ho korigoval) tak sa ti moze lahko stat ze pod tym autom skoncis
inak nie len vysoke rafiky ale aj moc siroke spice (tie zlysovane) maju asi nato dost velky vplyv ...
alebo tieto?
http://www.suncycle.sk/diely-cestne/zapletane_kolesa/cestne_kolesa_hlinikove/zapletena_kola_mavic_ksyrium_elite_2008_strieborne/
viete mi niekto podat blizsie informacie o kolesach Alex Road Aero 32-White-NC. Nikde sa k nim nemozem dopatrat...pomohol by mi daky odkaz na nete...dakujem
esterházy?!
Vas nazor: 1. kupit plastovky(pochybna investicia - plaste mam GP4000 s - presvedcte ma o opaku) 2. vyskladat nieco na galuskovych rafkoch do cca 600 eur
3. kupit nove alebo jazdene v cene cca 1000eur(javi sa mi asi najrealnejsie - otazne je co)
4.pockat, predat bike (cca 1400eur) a kupit s vyrazne lepsimi kolesami.(za max. 3000eur asi nic neporiesim - mozno Canyon - a na momentalnom biku ma okrem kolies,sedla a riaditok nic neirituje,po vyssej sade ako ultegra netuzim)
Je to na dlhsiu diskusiu, privitam vsetko - nazory ,uvahy pre a proti, skusenosti aj tipy na konkretne komponenty resp.kolesa.
Vopred dik za vecnost prispevkov
p.s.- loziska su nastavene v ramci moznosti mavic
s tym zjazdovanim cosi na tom pravdy bude, dole kopcom sa tym kolam akosi nechce
Planet X Pro Carbon R50 Tubular Wheels
http://www.planet-x-bikes.co.uk/i/q/WBPXPPC50RAD/planet-x-pro-carbon-r50-tubular-wheels-hand-built---radial-front-lacing-%28pair%29
Pozná niekto túto značku a mohol by dať nejaké skúsenosti? Môže to niekto okomentovať. Prípadne navrhnúť niečo iné? Vďaka vopred.
dobry vyber galusiek, ved za 80e/ks, aby aj nebol dobry, vsak ?