Specialized Rockhopper Disc
GT Avalanche Expert
Tieto bicykle maju uplne zhodnu vybavu, ta teraz nie je dolezita. Stoja zhruba rovnako, takze ani cena nie je dolezita.
Dolezite su pre mna vlastnosti ramu. Som poriadne tazky (125 kg) a aj ked nie som nijaky free rider, do terenu chodim, ovsem ziadne skoky a pod. Na druhej strane by som ocenil skor "turisticky" ako "sportovy" posed.
Rockhopper ma ram z materialu M4, co je nejaka kvalitna vec, doteraz sa vyskytujuca iba v drahsich modeloch, ktora by mala byt odolna a pevna. Viac na http://www.specialized.com/bc/SBCBkMode ... b=features
Avalanche ma sice "iba" material 6061, ale ram Triple Triangle, ktoreho konstrukcia tiez budi doveru. Viac na
http://www.gtbikes.com/mountain/catalog ... brand=moun
Ak teda odhliadneme od inych veci a vsimame si len vhodnost ramu pre poriadne tazkeho cloveka, co by ste si z nich vybrali? Dakujem za nazory.
Cena teraz nie je dolezita, dolezity je ram. Cenovy rozdiel je zanedbatelny a cena nie je teraz pre mna kriterium.
Sak to tam napisal ze cena nerozhoduje:!:
Niekedy je potrebne si precitat celu temu
Sory
pokial ide o ram, spolahol som sa na holandanov - Vedora. pokial ide o material, je to tiez 6061-ka a fakt je, ze tomu ramu mozes vycitat cokolvek(hmotnost, masivnost napr.), ale na pevnost a tuhost sa mozes absolutne spolahnut. pokial to skombinujes s poriadnymi kolesami a stredom(osa, stred,kluka), nebudes sklamany. Navyse tie bajky sa skladaju v SR, takze pokial by si mal zaujem, mozem sa ti spytat ci by to slo(mne vysli v ustrety). takze na seriovom rame som si mohol navolit v podstate vsetky komponenty. porozmyslaj...
pokial by som si mal vybrat z dvojice spesl a GT, berem urcite spesla!
Dakujem za tip na tu Vedoru, pre istotu sa na to pozriem.
Preco by si bral radsej SPEC nez GT? Iba pocit a sympatie alebo nejake ine dovody?
mozes sa este stretnut aj s Vietnamom...amici sa s nimi stretli raz a nedopadlo to dobre
Pozri si Kerdu ten vozi Colnago a robi krasne xc ramy.Aj krasne drahe...
Sympatie su pri vybere dolezite, ale v tomto pripade je rozdiel aj v niecom inom: v materiali a konstrukcii ramu. Tie bicykle skratka nie su rovnake a prave preto som sa pytam na nazory, ze ktory je vhodnejsi pre tazkeho cloveka. Keby ten Spec nebol z toho materialu M4, tak by som asi isiel vdaka Triple Trianglu do GT, ale zevraj M4 je pevnejsi a tak vyrovna vyhody Triple Trianglu... skratka neviem, a o tomto som sa chcel bavit, nie o Tchajvane.
... a faktom je, ze keby som nemal tolko kilo, tak ma to tiez netrapi. Ale kedze som predsa len tazsi ako ostatne deti, tak ma ten ram predsa len trochu zaujima. Ale je fakt, ze mozno to len prilis prezivam