Jasne. Samozvana nelegalna "modra" znacka sa zmenila na oficialnu zltu, ktora bude zakraslena do turistickych map. A uz aj nejaky (dobrak) stihol cerstvo zabetonovany stlpik vykyvat.
A este nieco zo vcerajsieho prechodu Cergovom (Obručné - Murianik - Malý Minčol - Uhlisko - Minčol - sedlo Ždiare - sedlo Priehyby - Horošovík - Solisko - Veľká Javorina - Čergov - sedlo Čergov - Čierne blato - chata Enciána - Bukový vrch - sedlo pod Žobrákom - Hervartov - Mihaľov - Bardejov)...
Presne tak - stupacka z nejakeho stareho srotu. Ja mam lepsiu "trofej" z Cergova. Krytku z Yamahy.
Po stvrtkovej rozhladni na Zobraku, sobotnej rozhladni na Kralovej studni zaznam z nedelneho dobyjania Svidnickych rozhladni. (Rohula, Cierna hora) Rozhladna na Stavku uz "padla" niekolko krat, takze bola vynechana ako aj minirozhladna na Zborovsky hrad. pod Magurou.
Zabudol som dat zaznam na Kralovu studnu. Tak tu je, ale varujem... Ten posledny kopec ma na svedomi 2 patky a po sobotnej vyprave aj prehazdovacku a pracku na tretre. Akosi nema rad bikerov - nabuduce musime priniest nejake obetne dary a udobrit si ho.
Bardejov - Mníchovský potok - Zlaté - Nižný Tvarožec - Gaboltov - Kurov - Hrabské - Snakov - Kráľova studňa - - Lenartov - Gerlachov - Tarnov - Rokytov - Mokroluh - Bardejov (existuje alternativny navrat po terene ale odpustili sme si ho aj kvoli prerezanemu plastu - zeby dalsia obet na upati Kolopatkoveho vrchu??? )
Ked som ich zbadal na svahu vedla mna iducich v jednom siku za sebou (bolo ich asi 25 - 30; 3 stare, 7-8 lanstiakov a kooooooooooopec tohtorocnych krpcov) az som zabudol ze mam fotoaparat a radsej som ich upozornil na moju pritomnost (o ktorej urcite uz vedeli). Iba zrychlili krok a potom mi demonstrativne (akoze sa ma neboja) zbehli na cestu, sli chvilu po nej a potom zabocili dole prec z cesty. Na fotke ich je 5! Skoda ze sa nevydarili lepsie fotky. Asi sa mi klepali ruky.
Trocha z nedele - Siminy sa za par rokov vyrazne zmenili. Chamtivost svetom vladne.
Odkaz pre ucastnikov: Zo Sambrona sme mali ist okolo druzstva a nie po tych bazinach! Prepacte mi to! Nech ten majestatny jelen ktoreho sme videli je aspon malou naplastou na tie muky.
Bardejov - Hertník - sedlo Čergov - Hradisko - Terňa - sedlo Stráže - Okrúhliak - Dúbrava - Veľký Šariš - Šarišský hrad - Šarišské Michaľany - Šarišské Sokolovce - Bodovce - Bernát - sedlo Čergov - Hertník - Bardejov
(na zaciatku sa GPS nevedelo dostat v doline do formy a vykazovalo akesi odchylky + trocha kufrovania pri hladani zltej znacky pod Sarisskym hradom... Zaver trasy odporucam ist po modrej na Osikov a Frickovce, my sme to ale spustli po ceste)
Ucastnici prichadzajuci na start a do ciela zo vzdialenejsich lokalit mesta samozrejme dali stovku, mne to ukazalo 96km.
...sakra, kedy ste tam boli? Ja som bol v sobotu na hrade medzi 14:00 a 16:00hod. Škoda, že sme sa nestretli
Nas cas 12:45 - 13:45 Potom sme odchadzali po zltej na Sarisske Michalany. Bolo to fakt tesne, este si musel dychat prach ktory sme rozvirili pri zjazde na odbocku so zltou.
...tak to bolo teda o chĺp ešte som na odbočke so žltou hovoril švagrovi, že chodník do Michalian je slabo vychodený (vyjazdený ) a asi tade nechodí veľa ľudí len bardejovčania nabudúce budem trochu rýchlejší na odbočke so žltou
...tak to bolo teda o chĺp ešte som na odbočke so žltou hovoril švagrovi, že chodník do Michalian je slabo vychodený (vyjazdený ) a asi tade nechodí veľa ľudí, len bardejovčania nabudúce budem trochu rýchlejší na odbočke so žltou
To je fakt, isiel som tade len raz, tohto roku, aj to len zistit, aky je, kedze na odbocke vyzera dobre. Chodnik by vsak mal byt v pohode zjazdny. Pre Presovcanov nema velky zmysel, lebo nevedie fakticky nikam po trase. Ked schadzame z hradu, tak ideme na 1. zakrute zhora (vracacke) rovno lesnym zlabom. Je to ovela zaujimavejsie a vyjdeme dole na parkovisku, potom dalej do V. Sarisa na . Kym nebola spadnuta cesta, dal sa hrad obist lesnym traverzom ponad Torysu do S. Michalian, ale uz sa neda.
Takze rozhodnute... Na buduci rok zo sarisskeho hradu dolu zlabom na parkovisko, naspat hore na razcestie a pokracovanie po zltej na Sarisske Michalany. Aby aj juznobardejovcania mali 100vku.. Samozrejme zjazd Cergova po modrej. Bez vyhovoriek! A vsetci budeme spokojni a happy.
Kazdemu ako sa paci... My na Zobrak tahame pri prejazde hrebena Cergova. Zobrak sa da ... cez Encianu a Bukovy vrch. Nie zo Siby na Soltysovu polanu ako nosia bicykle neznali terenu
BTW: Domorodci z Hervartova cakaju na schvalenie prispevku na rozsirenie rozhladne - zvysenie a zvacsenie poctu miest v utulni... Dufajme ze sa im to podari. Takze bikeri mozu planovat aj etapovy prejazd s prespanim na Zobraku. (Tajna informacia: oplati sa tam ist 15.9. Maju tam obecnu akciu a zvysny gulas rozdavaju nahodnym okoloiducim )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A este nieco zo vcerajsieho prechodu Cergovom (Obručné - Murianik - Malý Minčol - Uhlisko - Minčol - sedlo Ždiare - sedlo Priehyby - Horošovík - Solisko - Veľká Javorina - Čergov - sedlo Čergov - Čierne blato - chata Enciána - Bukový vrch - sedlo pod Žobrákom - Hervartov - Mihaľov - Bardejov)...
Po stvrtkovej rozhladni na Zobraku, sobotnej rozhladni na Kralovej studni zaznam z nedelneho dobyjania Svidnickych rozhladni. (Rohula, Cierna hora) Rozhladna na Stavku uz "padla" niekolko krat, takze bola vynechana ako aj minirozhladna na Zborovsky hrad. pod Magurou.
Bardejov - Mníchovský potok - Zlaté - Nižný Tvarožec - Gaboltov - Kurov - Hrabské - Snakov - Kráľova studňa -
A este nieco k tvojim fotkam s osami.
Odkaz pre ucastnikov: Zo Sambrona sme mali ist okolo druzstva a nie po tych bazinach!
Bardejov - Hertník - sedlo Čergov - Hradisko - Terňa - sedlo Stráže - Okrúhliak - Dúbrava - Veľký Šariš - Šarišský hrad - Šarišské Michaľany - Šarišské Sokolovce - Bodovce - Bernát - sedlo Čergov - Hertník - Bardejov
(na zaciatku sa GPS nevedelo dostat v doline do formy a vykazovalo akesi odchylky + trocha kufrovania pri hladani zltej znacky pod Sarisskym hradom... Zaver trasy odporucam ist po modrej na Osikov a Frickovce, my sme to ale spustli po ceste)
Ucastnici prichadzajuci na start a do ciela zo vzdialenejsich lokalit mesta samozrejme dali stovku, mne to ukazalo 96km.
Nas cas
To je fakt, isiel som tade len raz, tohto roku, aj to len zistit, aky je, kedze na odbocke vyzera dobre. Chodnik by vsak mal byt v pohode zjazdny. Pre Presovcanov nema velky zmysel, lebo nevedie fakticky nikam po trase. Ked schadzame z hradu, tak ideme na 1. zakrute zhora (vracacke) rovno lesnym zlabom. Je to ovela zaujimavejsie a vyjdeme dole na parkovisku, potom dalej do V. Sarisa na
BTW: Domorodci z Hervartova cakaju na schvalenie prispevku na rozsirenie rozhladne - zvysenie a zvacsenie poctu miest v utulni... Dufajme ze sa im to podari. Takze bikeri mozu planovat aj etapovy prejazd s prespanim na Zobraku.