Momentalne mam retaz HG73 a dufam ze vydrzi dlhsie ako HG53.
Na 53ke som najazdil priblizne 930km, teraz som kupil tu 73ku, mam zatím 450km, ale uz sa mi zda ze budem coskoro menit aj kazetu, lebo uz vidno ze tie niektore pastorky na kazete so ohlodane..
Zase mi niekto hovoril ze ked sa meni retaz tak sa meni aj kazeta, ale to je asi blbost.
Takze neviem ci je to vpohode, ze to ma len taku kratku zivotnost, alebo sa nedobre oto staram.
DIk za odpovede
Ako som si všimol na bike-forum.cz tak C9 na jazdenej kazete nerobí dobrotu...
___
EDIT:
inak mám takú otázku môžem reťaz a kazetu čistiť riedidlom? resp. iným rozpúštadlom?
Akurat dnes som menil aj kazetu HG50 + retaz HG73, a po nahodení, a doladení prehadzovacky, to stale dava zvuky akoby som mal retaz brutalne nasponovanú, taky zvuk akoby nieco rapkalo, hmm to si ako sadne po nejakých km, alebo nieco nieje ok:?:??
9tková na 8kolo funguje bez problémov, ale opečne to nieje ok, 8kolová je širšia. Používal som rôzne reťaze, nakolko používam už roky 8kolo, nakoniec som ostal pri IG 70, dobrý pomer cena-výdrž a aj dobre vyzerá
PS: ja mením pri 133mm a kazeta to po výmene ako tak zvláda.
ok a ako ju má zmerať respektíve skrátiť ?
viewtopic.php?f=2&t=26063
http://www.mtbiker.sk/clanky/1250/udrzba-vymena-a-nitovanie-retaze.html
na skusku som zobral tu najlacnejsiu, je ovela lepsia ako HG53, ked pojdem okolo, skusim kupit nejaku inu