Slovenský kras je unikátne pohorie na Slovensku. Vďaka mimoriadnym prírodným hodnotám patrí do siete biosférických rezervácií MaB, je národným parkom a je na Zozname svetového prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO... Planiny Slovenského krasu majú charakter stolovej hory. Vedú na ne viaceré cesty. Po ich vyšliapaní sa ocitneme na mierne zvlnenom území, ktoré je popretkávané dobrými lesnými a lúčnymi cestami. Slovenský kras predstavuje cyklistický raj, ktorý si zaslúži samostatnú tému...
Rad pridam chutovku z nedele http://tinyurl.com/d7df286 aj ked som to uz zverejnil v inej teme.
Obe planiny naraz to uz nie je pre mna - v mojom veku si vychutnavam milenky uz len po jednom
Pišta, tá plánovaná trasa Plešiveckou planinou vyzerá veľmi zaujímavo. Ja to chodím okolo Malého vrchu, tú skoršiu odbočku vpravo som si opakovane všimol, veľmi ma lákala. Takisto ma zaujíma prejazdnosť po modrej značke, onehdy som tam poblúdil. A nevynechajte Gerlašskú skalu, bude z nej vidno Kráľovku aj Tatry ! - súdim podľa dnešného excelentného výhľadu z Kojšovky. Teším sa na report! (a propos, dnes som v čajovni Katka pod Kojšovkou stretol pešiu časť Trónu na bivak-akcii)
Viem, ze pripravovali ale (nikto mi neveri - obzvlast manzelka), ze pesi pochod mi robi problemy s kolenami. Takze ja sa obvykle nezucastnujem. Trasu som sa pokusil "upresnit" podla leteckych snimkov - tak uvidime.
Pišta, ja Ti verím a verím, že nie som sám. Inak na Plešiveckej planine bolo nedávno obnovené turistické značkovanie, je ozaj kvalitné. Takže tá modrá bude asi dobrá. (ja som to šiel v r.2004 a značkovanie bolo slabé). Good luck!
Pekná túra!
Pišta, ak dovolíš (ďakujem), mám tri otázky na telo:
1. Úsek okolo Zbojníckej priepasti pod Veľkým vrchom bol celý zjazdný?
2. Podľa mapky ste pod Červeným kopcom išli kúsok mimo žltej, bolo to tak lepšie?
3. Posledná otázka (opäť apolitická): Tá modrá bola dobrá?
1. skus upresnit, marne hladam na svojej mape Zbojnicku priepast - my sme pod Velky vrch nedosli, trasu sme skratili pretoze nas tlacilo bliziace sa zotmenie
2. ten kusok to bol pokus o prechod na "navratovu vetvu" ale narazili sme na prakticky nepriechodny teren tak sme to skratenie urobili az za kotou 813.5
3. modra je dobra, niekam po Zvonarku singlik, obcas technicky narocnejsi ale tam kde penzisti len obcas potlacia ...
Klucovy problem bol, ze o tretej sme boli este len pod Cervenym kopcom a o stvrtej sa uz intenzivne stmieva pri Dulovej uz bolo dost sero
Este jedna poznamka - zlta aj modra su perfektne znacene ale pozor zlta ide miestami inak nez povodna zlta. Ak treba dodam plt. Drzali sme sa znacenej zltej s vynimkou toho useku co sa nan pytas v bode 2.
Nechtiac to tu zahlcujem. Uz som pochopil, ktory usek mas na mysli. V oblasti je este jeden Velky vrch pred Gerlasskou skalou a to ma mylilo. Ta cesta od odbocky az po zltu (na tu sme narazili uz pri kote 665 a nie ako je na mape) je siroka podla normy podklad tvrdy miestami tak trocha obrusene skrapy ale pekne zjazdny. Okolie je pekny riedky les plny zavrtov. Uz tam sme si zacali uvedomovat, ze bude pruser s casom a preto oblast Penaznice sme vynechali a uz sli po zltej. Na zltu podla mapy prechadza nove znacenie az pri Fartasovej samote.
PS Karol dufam, ze mi odpustis, ze na Trone pouzijem ako motto k pribehu tvoje hodnotenie oblasti (samozrejme s uvedenim autora).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cyklotúra dvomi (asi) najkrajšími planinami Slovenského krasu.
https://*****saweb.google.com/108542936134485060446/SILICKAAPLESIVECKAPLANINAMTB#
Trasa: Jablonovské sedlo – Silica - Silická Brezová – Plešivec – Plešivecká planina – Gerlašská skala – Rožňavské Bystré – Jovice – Jablonovské sedlo. Parametre trasy: 72 km (z toho 28 km terén), prevýšenie 1440 m.
Mapa trasy: http://www.cykloserver.cz/tipy-na-vylety/detail/?d=71095
Obe planiny naraz
Pišta, ak dovolíš (ďakujem), mám tri otázky na telo:
1. Úsek okolo Zbojníckej priepasti pod Veľkým vrchom bol celý zjazdný?
2. Podľa mapky ste pod Červeným kopcom išli kúsok mimo žltej, bolo to tak lepšie?
3. Posledná otázka (opäť apolitická): Tá modrá bola dobrá?
2. ten kusok to bol pokus o prechod na "navratovu vetvu" ale narazili sme na prakticky nepriechodny teren tak sme to skratenie urobili az za kotou 813.5
3. modra je dobra, niekam po Zvonarku singlik, obcas technicky narocnejsi ale tam kde penzisti len obcas potlacia ...
Klucovy problem bol, ze o tretej sme boli este len pod Cervenym kopcom a o stvrtej sa uz intenzivne stmieva pri Dulovej uz bolo dost sero
PS Karol dufam, ze mi odpustis, ze na Trone pouzijem ako motto k pribehu tvoje hodnotenie oblasti (samozrejme s uvedenim autora).