Existuje staršia metodika pre meranie výkonu v cykloturistike. Výkon sa vyjadroval bodmi (nie kilometrami) podľa rovnice:
body = km(cesta) + km(terén) krát 2 + výškové metre/100
To znamená, že napríklad pri etape 100 km, z ktorej terén tvoril 30 km a prevýšenie (stúpanie hore) bolo 1200 metrov je počet bodov 70+30*2+1200/10 = 142 bodov (po rovine a na ceste by to bolo len 100 bodov).
Podľa mňa tie výškové metre by si zaslúžili viac, ale tak to schválili bývalí metodici.
To len tak čisto teoreticky a na spestrenie témy
Vzorec sa snazi vcelku prepocitat narocnost, zial celkovo teren je tak komplikovany, ze to dost dobre nejde. Su tereny, kde to ide skoro ako po asfalte, a tereny, kde ten koeficient by som nasobil kludne x 5.
Plus nie je v tom nic o tom, ci ide o MtB, alebo ziletku. Tam by som koeficient na asfalte nasobil minimalne 1.3 az 1.5x v prospech MtB (resp. cestnych pneumatik). A to este nehovoriac o tom, ze ten koeficient zalezi od rychlosti.
Myslim, ze pokial by sa mal robit nejaky relevantny rebricek vykonnosti, tak jedine hodinovy priemerny vykon na pedal .. co ma malokto moznost aspon nejako vypocitat.
ps: a to nehovorim nic o zakernych kopcoch, ktore vyzeraju ako rovina a nejde to, a kopce, kde sa ide dole kopcom
to je cesta do pekla
ziaden koeficient nemoze fungovat, vzdy bude niekto "ukrateny" (ako pri rozpocitani tepla v bytoch ), jedine fakt cez ten vykon, ale to je pre par vyvolenych....
tema sa vola: Kolko rocne najazdite, nespomina sa tam km, takze aby som nebol uplne OT ja 430hod (ale je v tom aj beh, bezky a par krat posilka)
Jj, postaci uvadzat pocet hodin, prevysenie, pocet km, typ bajku. Co ma privadza k tomu, ze sa mi zda, ze takato tabulka sa tu pred rokom,dvoma mihla. A dokonca sa mi mari meno dotycneho, kto to spachal (zimiaka )
iceman: na tvojich 400h by som ja potreboval asi tak 800,neobmedzenu dodavku a dvoch zelenych jelenov, co by ma tahali
Tento rok bolo mojim cielom zdolat 7000km (len cestak). Po jari to vyzeralo skor tak, ze sa mi podari len 6000. Ale v tychto chvilach som na 7455 a nechcem sa zmierit s tym, ze tych zvysnych 45 km tento rok uz nedam (uz mi zacina byt dost zima).
Oproti minulemu roku je to narast o 2000, takze som velmi spokojny. Uvidime co bude buduci rok po zime plnej nicnerobenia.
Az na par vyjazdov v zime nebajkujem, beham. Nejako ma to az tak netaha, pretoze po triestivej zlomenine palca mam problemy so zimou. Mam ho citlivy na chlad a preto velmi nepokusam.
Tohto roku cca 5 000 km a spokojnost, nakolko sa mi podarilo konecne pojazdit nieco aj v Rakusku(Semmering, Kalkalpen, Salzkammergut, Zillertal). Buduci rok sa snad posuniem o krajinu dalej, nejake take Taliansko, Svajciarsko by nebolo zle ale aj na Slovensku mam este kopu nesplnenych restov.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
body = km(cesta) + km(terén) krát 2 + výškové metre/100
To znamená, že napríklad pri etape 100 km, z ktorej terén tvoril 30 km a prevýšenie (stúpanie hore) bolo 1200 metrov je počet bodov 70+30*2+1200/10 = 142 bodov (po rovine a na ceste by to bolo len 100 bodov).
Podľa mňa tie výškové metre by si zaslúžili viac, ale tak to schválili bývalí metodici.
To len tak čisto teoreticky a na spestrenie témy
Vzorec sa snazi vcelku prepocitat narocnost, zial celkovo teren je tak komplikovany, ze to dost dobre nejde. Su tereny, kde to ide skoro ako po asfalte, a tereny, kde ten koeficient by som nasobil kludne x 5.
Plus nie je v tom nic o tom, ci ide o MtB, alebo ziletku. Tam by som koeficient na asfalte nasobil minimalne 1.3 az 1.5x v prospech MtB (resp. cestnych pneumatik). A to este nehovoriac o tom, ze ten koeficient zalezi od rychlosti.
Myslim, ze pokial by sa mal robit nejaky relevantny rebricek vykonnosti, tak jedine hodinovy priemerny vykon na pedal .. co ma malokto moznost aspon nejako vypocitat.
ps: a to nehovorim nic o zakernych kopcoch, ktore vyzeraju ako rovina a nejde to, a kopce, kde sa ide dole kopcom
ziaden koeficient nemoze fungovat, vzdy bude niekto "ukrateny" (ako pri rozpocitani tepla v bytoch
tema sa vola: Kolko rocne najazdite, nespomina sa tam km, takze aby som nebol uplne OT ja 430hod (ale je v tom aj beh, bezky a par krat posilka)
iceman: na tvojich 400h by som ja potreboval asi tak 800,neobmedzenu dodavku
Oproti minulemu roku je to narast o 2000, takze som velmi spokojny. Uvidime co bude buduci rok po zime plnej nicnerobenia.
Jak 45km .. este das 545 .. neboj, len poriadne si oblec prsty a usi
Tá chyba je zelená a neskáče
12k to je parada
si inac obojzivelnik(leto-zima) ci bajk v zime cerpa sily na new season?