Pľaša,Kamenná Lúka je klasická hrebeňovka, vyšlapať sa dá na bajku, sem tam sú náročnejšie stupáky /obtiažnosť asi 2-4/. Sninský kameň je v podstate pohodlný výjazd až pod rebrík /level 2-3/. Krížna je klasika /level 2/, cca ako Kráľova hoľa len bez asfaltky. Majerove skaly sú povedľa Krížnej /výhľad na Staré hory + AM/EN zjazdík/. Vetrový vrch má komplikovanú vyhliadku /zablokovaný ostnatým drôtom/, inak tam vedie zvážnica /level 1/. Vihorlat je skoro až po vrchol zvážnica /level 1/, potom relatívne krátke ale prudké stúpanie /level 6/. Ja som to celé nevyšiel, nemám na to kondičku, ale dá sa to. Veľká Rača je vyšľapateľná minimálne ako hrebeňovka. /level 3/ Vtáčnik /Nitrianske vrchy/ hrebeňovka /level 2/, na Ihlu vedie zvážnica /teraz ale nie som si istý, či na vrchol, alebo pod, Chmeľov podobne, všetko level 1, Strážov je reálne vyšlapateľný ale s kondičkou jeleňa na steroidoch
/level 8/, teda tá najťažšia časť. Pre porovnanie výšľap na Čmelok od P.Baby je level cca 7, Konské Hlavy na 32:28 je level 6. Stupnica 0-9
Inak na Volovci som tento rok bol .. akurát viditeľnosť bola poslabšia. Obtiažnosť by som hodnotil asi ako 2-3. Tie čísla sú môj odhad ale hlavne sa týka len šlapateľnosti stupákov vzhľadom na bajk. Teda v podstate niečo ako promile stúpania, ale plus stav a povrch cesty, teda reálnosť vyjdenia
bajkom /za sucha a leta/.
edit: asi najkrajší výhľad z cyklovrchola, kde som bol bajkom je Mt. Altissimo /Lago diGarda, IT/, Wielka Rawka /PL/ a Veľká Rača /Orava,SK-PL/
edit: Vetrový vrch je na niektorých mapách označovaný pod názvom Popriečny vrch, čo je pravdepodobne viac vrcholov na hrebeni s najvyšším bodom Vetrová skala.