sikula
Pozeral som po setoch DT 240s naboje + ZTR rafiky, pripadne social edition s Novatec light nabojmi + ZTR rafiky. Zatial kolesa mam, v sezone ale mozno poriesim nove.
Ty si uz napevno rozhodnuta?
Skoda tych 32 dierovych rafikov - s 28 dierovymi by sa usetrilo dalsich cca 30 gramov. Ale pozeral by som radsej po sete s 28 dierovymi ZTR Alpine (zvysok rovnaky), co by sa malo dostat na cca 1320 gramov. Taky set ste pri hladani nevideli?
co som sondoval a ak ma pamat neklame, tak v zapletenych setoch to bolo 85kg.
tmax: nj, cakal som o 50g menej. Ale krk pojde o cca. 1/3 zrezat, tak sa nieco usetri. WC (citaj World Cup ) s karbonovym krkom a korunkou som nechcel (mam fobiu z tohto monokoku) a vraj dost pruzi. Tak som zobral tazitko. Podstatny je celok a ten bude pod desinu, snad.
To je v poho, aspon by som sa neprezieral. Btw. tie skarede rozplacnute Cresty maju len o 10 gramov viac, takze pochybujem, ze su na tom vyrazne lepsie co sa tyka odolnosti a hmotnosntneho limitu.
Dobre vediet o tom Alpine 32 a 100 kg limite. Pouvazujem, ci sa oplati usetrit tych cca 30 gramov vymenou za 15 kg znizenie limitu (mne by malo s rezervou stacit tych 85). A aj tak este neplanujem kupovat.
P.S. Pozrel som rafiky na Crack'n'dale a hned je jasne odkial vietor fuka. No co, zmier sa s faktom, ze mas skarede rozplacnute rafiky. Ked prirovnam Alpine a Crest k nosom, tak Alpine je elegantny taliansky nosik, kdezto Crest je rozplacnuty cernossky frnak.
Roman(x), vedel by si nejako odvážiť aj samostatný lock? Pridržať vidlicu a na váhu položiť len hadičku? Celkom by ma zaujímalo, koľko pridá na hmotnosti, resp. či je ťažší než klasika s lankom.
Tomas: je to masivnejsie (komplet z hlinika). Objimka ma presne 60g + treba priratat hadicku s koncovkou (odhadom 10-15g).
Takze to zas nie je az take zle na 120 mm vidlicu
pozor, predavaju sa dve verzie. 100mm, ktora sa da znizit na 80 mm a potom 120mm, ktora sa da znizit na 100mm a 80mm. Ta nizsia verzia by mala mat 1410g s klasickym krkom (ak niektore stranky neklamu). Zobral som tu s vacsim zdvihom, pretoze novy ram umoznuje pouzit vidlice od 100 do 120mm. A nechcel som sa pripravit o moznost vacsieho pohodlia.
Ale je pravda, ze su aj lahsie vidlice. Napr. moja Durina, z ktorej som ale casom vytriezvel, pretoze sa trochu kruti pri agresivnejsom brzdeni.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
postovne na SR 25 eur, preverila som
Pozeral som po setoch DT 240s naboje + ZTR rafiky, pripadne social edition s Novatec light nabojmi + ZTR rafiky. Zatial kolesa mam, v sezone ale mozno poriesim nove.
Ty si uz napevno rozhodnuta?
Sent from my GT-S5830 using Tapatalk
http://www.poison-bikes.de/shopart/201230107/Fahrradteile_und_Zubehoer/Komplett-Laufraeder/26er-MTB/Sets/DT-Swiss-Laufradsatz-XR350-DT-Swiss-240S.htm
alebo je tam aj moznost vyskladat vlastny vyber
Skoda tych 32 dierovych rafikov - s 28 dierovymi by sa usetrilo dalsich cca 30 gramov. Ale pozeral by som radsej po sete s 28 dierovymi ZTR Alpine (zvysok rovnaky), co by sa malo dostat na cca 1320 gramov. Taky set ste pri hladani nevideli?
Ten krk máš nejaký pokazený.
tmax: nj, cakal som o 50g menej. Ale krk pojde o cca. 1/3 zrezat, tak sa nieco usetri. WC (citaj World Cup
Alpine 32 s DT240 maju limit 100kg.
P.S. Pozrel som rafiky na Crack'n'dale a hned je jasne odkial vietor fuka.
Cresty vozim uz 2 sezony, mam 82-85kg bez pivneho vaku, Nijako ich nesetrim a zatial no problem.
Takze to zas nie je az take zle na 120 mm vidlicu
Ale je pravda, ze su aj lahsie vidlice. Napr. moja Durina, z ktorej som ale casom vytriezvel, pretoze sa trochu kruti pri agresivnejsom brzdeni.