Jezus, celé to máš nejaké pomotané. :lol:
Pozitívny test mal počas TdF, nie pred ním. A na štart ho asi skôr postavilo to, že ho španielska federácia oslobodila. Hold, AC je kaliber, ktorý arbitráž asi nechcela (alebo nedokázala?)odbiť veľmi rýchlo.

Ta presna historia je vec bez ktorej dokazem zit, takze si to "pamätam" len zhruba. :) Ospravedlnujem sa za nepresnosti. Tak ale potom ked bol pozitivne testovany uz pocas TdF 2010, tak je este zarazajucejsie, ze sa to este nedoriesilo a medzitym mohol startovat v dalsom roku aj na Gire aj na TdF atd. Hlavne v kontexte toho co som pisal, ze organizatori TdF sa bili do prs, ze bojuju proti dopingu a zrazu ked este k tomu na ich vlastnom preteku je jazdec pozitivne testovany, ho o rok pustia na start znovu. Nonsens...

Skor by ma prekvapilo, keby mu ten trest dali a zobrali oba tituly z Grand Tours, ale ako si napisal, nikto si nedovoli obrat cyklistiku o take prachy a populalritu ako tam prinasa prave AC, aj ked mne osobne je najmenej sympaticky zo vsetkych a nikdy som ho ani nemal rad, vyhovarat sa na kontaminovane maso je viac ako na zamyslenie, ked sa mu podarilo dosiahnut oslobodenie u spanielskej federacie a povolit start na TdF 11 a GdT 11, tak zbavit sa celeho obvinenia uz je ten najmensi problem

Vidim to podobne. Btw. co som zachytil, tak na ziadnej z fariem odkial pochadzalo mäso samozrejme ziadne take latky zvieratam v krmive podavane neboli a mäso bolo ciste. Je zaujimave, ze ked polovali na Armstronga, tak boli vsetky prostriedky/metody povolene a vyuzivali ich v maximalnej moznej miere a teraz zrazu takato zmena...

ono keby mozno dali hlasovat samotnym fanusikom tak by boli v soku ze AC by tam proste ostal s velkou prevahou hlasov :)

A preco by mali hlasovat fanusikovia? Ved uz z oznacenia "fanusik" je jasne, ze nevie byt objektivny. Pravidla boli porusene a teda niet o com debatovat. Uz ma nasledovat len trest (kompletne vyskrtnutie z historie od preteku v ktorom bol "pristihnuty", vratenie vyplatenych odmien, zakaz cinnosti...).
04.01.2012 - 12:37:12
00
ano pravidla boli porušené ale je otázne či to zobral úmyselne alebo mu to niekto podstrčil alebo to fakt bolo v mäse
04.01.2012 - 12:53:14
00
njn ale robia to snad koli nim nie ? teda okrem zarabania peniazov to robia koli sebe ale bez funs by nemali ani deravy gros ... inak nie vsetci fandia AC :D
04.01.2012 - 13:09:19
00
[ZV] ALF [SK] napísal:
ano pravidla boli porušené ale je otázne či to zobral úmyselne alebo mu to niekto podstrčil alebo to fakt bolo v mäse



Ked to bolo v mase, tak preco tie zvysene hodnoty neboli namerane aj ostatnym clenom timu ?
04.01.2012 - 13:34:10
00
ALF, naozaj zaujimava teoria. :lol: Dam Ti len jednu otazku: Ako to, ze AC doteraz nedokazal, ze mu bol doping podstrceny? Druha vec je, ze aj ak by mu bol doping "podstrceny" a dokazal by to, tzn. ocistil by svoje meno, tak aj tak by musel byt po spravnosti vyskrtnuty z vysledkov. Ako by k tomu inak prisli ti ostatni, ktori maju tu "smolu", ze im nikto doping nepodstrcil a teda boli realne znevyhodneni, kedze mali nizsiu vykonnost a teda "nemohli" vyhrat? Btw. kazdemu doterajsiemu potrestanemu dopingovemu hriesnikovi mohli byt umyselne podstrcene podporne latky v strave alebo infuzii, ze ano? ;) Zodpovednost za "nezavadnost" prijimanej potravy, vyzivovych doplnkov atd. nesie vzdy dany jazdec/team, je to cisto jeho/ich problem a nemozes to teda pouzit na niekoho obhajobu ak Ti nieco hovori pojem objektivita.

janosik, zijes v krasnom a detsky naivnom svete. :) Ale vobec Ti to nezavidim...
04.01.2012 - 13:41:16
00
Ako pise Jezus, na to maju timovych kucharov, ktori sa im pocas pretekov staraju o stravu, aby nedochadzalo k takymto problemom, v minulosti sa stalo, ze aj "fanusikovia" popri ceste na trati davali jazdcom flase s "vodou" no v skutocnosti v nich boli nejake pridane "vitaminy", pred casom bol niekde dobry clanok o tejto problematike, v niektorych timoch maju vyslovene zakazane brat si vodu, pripadne cokolvek ine od ludi na trati a plynu im z toho vysoke sankcie.
04.01.2012 - 13:46:59
00
Určite tomu niekto rozumie viac ako ja, tak nech ma opraví prípadne.

Na TdF 2011 a Gire mohol štartovať preto, lebo jeho kauzu má prednostne riešiť jeho domáca federácia, ktorá ho omilostila (či uznala za nevinného?).
UCI a WADA sa odvolali na arbitrážny súd, ktorý rieši všetok šport a nie len cyklistiku. Prečo to trvá dlho, na to si veľmi rado spraví veľa ľudí množstvo konšpiračných teórií (a možno aj pravdivých).

Môj názor - rozprávky o mäsku mu neverím (btw. jedol ho vraj s priateľmi nie s kolegami, preto nikto ďalší nebol pozitívne testovaný).
Na druhej strane, rok po tom bol určite pod takým dohľadom ako nikdy. Napriek tomu deklasoval všetkých na Gire (áno na TdF bol čajoví, takže diskusie môžu pokračovať :D )
04.01.2012 - 14:32:40
00
vidim ze si na mne zgustnes kde to ide ale nevadi , ja by som dal moznost vybrat si , samozrejme koho tento sport zaujima ze ci chcu aby sa prasilo verejne a na tvrdo alebo ci ich to az tak nepoburuje ze vitaztvo vybojovali nefer , a potom by si sa cudoval , aj v pc hrach ak si das cheat tak ta to velmi rychlo prestane bavit (pokial nie si skutocny dement) takze by im velmi rychlo klesla sledovanost a bolo by po peknom sporte , ale hranie sa ze teba ***** a teba uz nie je este viac nefer ako samotne prasenie dopingom.
04.01.2012 - 16:19:12
00
janosik, uz si pocul nieco take ako "Demokracia konci tam, kde zacina sloboda jednotlivca."? Uz som to sem minimalne raz pisal, ale kvoli Tebe to napisem este raz:

Nie je akceptovatelne (aspon nie podla rozumnych ludi), aby bol doping schvaleny ako legalna metoda zlepsenia vykonnosti, pretoze by boli diskriminovani ludia, ktori sa chcu zivit sportom, ale nie su ochotni riskovat svoje zdravie.

Cize nie, nie je mozne dat demokraticky na vyber, ci sa ma v profi sporte sypat, alebo nie, pretoze logicky spravna je len jedna moznost a ta druha je nespravna. Nema zmysel tuto temu dalej rozvijat...
04.01.2012 - 16:52:45
00
no hej len potom bude donekoncna takato pretvarka, nie ze by ma to az tak poburovalo ale je to prinajmensom komicke ... napriklad som cital ze aj ked bol edie merkx najlepsi, francuzsky fanusikovia to nevydrzali a zhodili ho z bicykla a uz nebol prvy na konci tour de france a rozhodcovia to proste akceptovali (nonsense)
04.01.2012 - 17:14:50
00
To Wladix: Ako jeden z čela TdF bol aj predtým pravidelne negatívne testovaný a ten pozitívny test v rámci TdF (nie na začiatku)vykazoval len stopové hodnoty, ktoré nedávali žiaden zmysel, lebo by sa tým fakticky nemohol dosiahnuť žiaden výsledok (rozumej nejaké zlepšenie výkonu). Z toho dôvodu by sa možno dalo uveriť, že to dostal potravou. Tuším už na to je aj precedens. Okrem toho ma zaujalo, že všetci cyklisti, ktorí sa k tomuto prípadu vyjadrovali, stáli skôr na strane AC. Napr. v prípade LA to tak nie je a nebolo. Napriek tomu všetkému treba zohľadniť aj pravidlá, ak niečo nie je v nich ok, treba to korigovať. Napr. sa korigovalo používanie kofeínu. Možno to je práve ten prípad, kedy treba určiť limity, kde je to už doping a kde ešte nie.
04.01.2012 - 20:57:50
00
Tu už idem do oblasti, kde si naozaj nie som istý. Ale neobvinili ho náhodou aj z transfúzie krvy, čím by sa dosiahla tá stopová hranica?
05.01.2012 - 09:36:19
00
Obvineny z transfuzie krvi bol. Transfuzia krvi mala byt vysvetlenim k mizivemu mnozstvu klenbutorelu v krvi, v jeho krvi nasli okrem ineho aj stopy po niecom, co sa pridava na vyrobu plastovych vreciek, ktore sa pouzivaju na uchovavanie krvi.
05.01.2012 - 09:46:23
00
Áno, potom tam akože našli v krvi nejaké elastoméry, ktoré by mohli byť z vrecúšok na krvnú transfúziu, ale tie sa potom nepotvrdili a toto obvinenie stiahli.
05.01.2012 - 15:28:43
00
plasticizéry...(plastikátory :-) )
05.01.2012 - 15:40:11
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Bicykle / Cestné)
keyboard_arrow_up