...v sobotu som vytiahol bajk na Mihaľov práve do toho najväčšieho sneženia...parádna Aljaška...bežkári na mňa pozerali ako na ufóna...Kubo mastil klasicky do Bogliarky po ceste...
Tak som si na seba usil budu...
Opakujem: ak bude dobry sneh, mraz a neutrapim sa uz na hrebeni tak...
Nejaki dalsi dobrovolnici na sobotu na Livovska Huta-Mincol-Cergov-Hertnik-Siba-Hervartov-Mihalov-Bardejov? (32km+14km)
BTW: dufam ze okolo 13:00 ma bude Pajdo cakat hore na chate na bicykli a potom dame zjazd po ceste (asi vyhraje pretoze jazdi ako ale za pokus to stoji a ja budem mat vyhovorku ze uz mam v nohach 25 km a 1300 vyskovych m)
Kurz na vitaza...
Minikin (bezky) - Pajdo (bicykel) 2,4 : 1,6
Tak, dnesnym dnom som skusky, konecne, dorazil , za odmenu si mozem uzivat 2,5 tyzdna volna .
Na Cergov som sa uz chystal zajtra, ale presuniem to na sobotu ... aspon nebudem sediet sam pri na chate.
Mesiac som nesedel na biku, nutne potrebujem doplnit endorfiny a adrenalin, takze na ten zajzd sa tesim
Trosku som bol zaskoceny poctom bezkarov na Cergove ... nejako mi uslo, ze dnes bol prechod Cergovskym pohorim.
Ale teraz k trati: od Hertnika az hore na chatu, posobil na mna podklad konstantnym dojmomm, kedze je sneh na asfalte odhrnuty a paradne ujazdeny bezkarmi a autami ... sliapalo sa paradne a to som nemal podhustene plaste ... zladovateli podklad sa nachadzal akurat na asfalte pri prechode Hertnikom
Smerom dole sa slo uplne v pohode, dokonca som si v zakrutach dovolil klopit a ne, a ne ma smyknut
Tak ludia trenujte, aby ste na stope neboli taky vypluty ako ja dnes , hadam nejaku tu kondicku este naberem.
Bez obav, stopu mate az do Livova, dalsiu do Livovskej Huty cez sedlo Zdiare a dalsiu cez Mincol a Uhliska ( tuto by som ale radsej nezjazdoval, strmak jak sfiňa)... Nepredpokladam nejake zakerne pocasie ktore by ju zasnezilo alebo zafukalo.
Kedze nikto sa na predlzenu trasu az do Bardejova nepihlasil, nekonala sa. ( nastastie, pretoze som bol dost indisponovany - ale aspon mam vyhovorku!)
Dokonca nedoslo ani k face2face porovnaniu zjazdu bezky-bicykel. Ja svoj cas mozem dodat z GPS, ale co Pajdo? Sorry Pajdo, bol som rad ze idem. Mimochodom: ten pocet bezkarov bol 123. (nepocitam individualistov nezucastnenych na akcii)
... no neviem ako by ten suboj dopadol, ale jedno viem iste ... ten podklad bol taky paradny, ze som si to pustal ako v lete , sledoval som si rychlosti a miestami som tahal na 60-tku
... dnesny podklad bol nielen paradny pre bezky, ale vdaka bezkam aj pre biky, takze neviem ci by bolo spravodlive porovnavat bezky-bike ... vzemi si len tie nizssie polozene useky "rovinatejsie" tvoj pohon by bol, samozrejme okrem stycnej plochy beziek zo snehovym povrchom, odraz palicami, no ja by som tam zaradil prevod 3x9 a dupal by som tam 40-tkou - kedze som na bezkach este nestal tak to je len moj odhad, mozno aj mylny
Trosku som bol zaskoceny poctom bezkarov na Cergove ... nejako mi uslo, ze dnes bol prechod Cergovskym pohorim.
Ale teraz k trati: od Hertnika az hore na chatu, posobil na mna podklad konstantnym dojmomm, kedze je sneh na asfalte odhrnuty a paradne ujazdeny bezkarmi a autami ... sliapalo sa paradne a to som nemal podhustene plaste ... zladovateli podklad sa nachadzal akurat na asfalte pri prechode Hertnikom
Smerom dole sa slo uplne v pohode, dokonca som si v zakrutach dovolil klopit a ne, a ne ma smyknut
Tak ludia trenujte, aby ste na stope neboli taky vypluty ako ja dnes , hadam nejaku tu kondicku este naberem.
Pajdo bežkam nedam vydychnúť a na spiningaču som každý deň ale určite ešte pred pretekom by som si to vyskušal tak dovi na pretekoch
Dnes prebehla kontrola trate Bardejovskej kupelnej stopy zdravia (28.1.2012)
Neprijemne prekvapenie nam na 100metrovom useku od chatky "Sudok" k lesnickemu naucnemu chodniku Cierna mlaka (krizovatka pod vyhliadkou na Zborovsky hrad) pripravili nasi "vlastnici a spravcovia lesov". Bud to daju doporiadku oni alebo.... nastartujem pilu ja a prerezem koridor. Inac je vsetko (vratane snehu) pripravene.
Dalsie nemile prekvapenie nam pripravila nasa najoblubenejsia skupina ludi ktoru stretnete v lese len v case definovanom vo vyhlaske 344/2009 §71 ktory sa vola ČAS LOVU.
Ti usporiadali prehliadku terennych aut priamo nad troma studnickami s osobitnou sutazou "Kto sa vyhrabe co najvyssie"... Za trest sme im stado 8 jelenov a lani odplasili opacnym smerom.
Attachment:
P1060224.JPG
Attachment:
P1060225.JPG
Podobné hoväda mame i my v Slanských Foto " atentat na bežkároch !
....ochhhhhhh, úžasné foto. Ja som sa na tie Minikinové fotky z Čergova tešil už celý týždeň. Cez víkend som mal rodinné povinnosti, takže z tej nádhernej zimy som si užil len raňajšie štartovanie auta...Fakt nádhera....
Ani som netusil ze to si tam ty. Raz som velmi lutoval ze som tam neposlal
niektoreho z nasich cyklistov a mal som na fotke "iba" Tatry, najma ked to bolo pri cyklonavsteve Mincola a Tatry bolo paradne vidno, co nie je tak casto.
Preto teraz fotim ked tam niekto je a este som poslal vsetkych ostatnych z nasej cykloskupiny "zapozovat" (az 1 tam bol, ostatni isli strednu trasu alebo nesli vobec )
Je to fotogenicke miesto a ak vidno Tatry a pouzijes zoom - vysledok je akoby tie tary boli hen za humnami.
Dnes sme boli znova na chate, vyrazili sme hned rano o 9tej ked sa teplota pohybovala okolo -18 stupnov, trosku zima, ale predstava tepleho cajika , ktory si dame na chate ma hriala...bola zatvorena .
Na trati v podstate nic noveho, akurat necely kilometer od Hertnika posipali cast vozovky sutrom, to sa asi bezkarom pacit nebude , tazko povedat ci budu posipovat az hore ale myslim, ze nie. Hore na chate idealne pocasie teplomer ukazoval okolo 0 stupnov, dufam, ze podobne bude aj na stope, dufam.
Zjazd v pohode az na jeden padik, netreba to prehanat s tym klopenim
Tak trosku viac fotiek pre lepsiu predstavu aktalneho stavu:
Dnes testovanie mrazuvzdornosti - 3.5 hodinky mimo pripravenej stopy, 22 km, srn ako hadov, dve lisky + pre vas jeden GPS obrazok - moj doteraz najvacsi: vyska 470m, sirka 642m, dlzka linie 4.9 km, a .... nie je to smajlik
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Opakujem: ak bude dobry sneh, mraz a neutrapim sa uz na hrebeni tak...
Nejaki dalsi dobrovolnici na sobotu na Livovska Huta-Mincol-Cergov-Hertnik-Siba-Hervartov-Mihalov-Bardejov? (32km+14km)
BTW: dufam ze okolo 13:00 ma bude Pajdo cakat hore na chate na bicykli a potom dame zjazd po ceste (asi vyhraje pretoze jazdi ako
Kurz na vitaza...
Minikin (bezky) - Pajdo (bicykel) 2,4 : 1,6
Na Cergov som sa uz chystal zajtra, ale presuniem to na sobotu
Mesiac som nesedel na biku, nutne potrebujem doplnit endorfiny a adrenalin, takze na ten zajzd sa tesim
Ale teraz k trati: od Hertnika az hore na chatu, posobil na mna podklad konstantnym dojmomm, kedze je sneh na asfalte odhrnuty a paradne ujazdeny bezkarmi
Tak ludia trenujte, aby ste na stope neboli taky vypluty ako ja dnes
Kedze nikto sa na predlzenu trasu az do Bardejova nepihlasil, nekonala sa. (
Dokonca nedoslo ani k face2face porovnaniu zjazdu bezky-bicykel. Ja svoj cas mozem dodat z GPS, ale co Pajdo? Sorry Pajdo, bol som rad ze idem. Mimochodom: ten pocet bezkarov bol 123. (nepocitam individualistov nezucastnenych na akcii)
Foto tu.
... dnesny podklad bol nielen paradny pre bezky, ale vdaka bezkam aj pre biky, takze neviem ci by bolo spravodlive porovnavat bezky-bike ... vzemi si len tie nizssie polozene useky "rovinatejsie" tvoj pohon by bol, samozrejme okrem stycnej plochy beziek zo snehovym povrchom, odraz palicami, no ja by som tam zaradil prevod 3x9 a dupal by som tam 40-tkou
PS: tie Tatry vyzeraju bohovsky
Ale teraz k trati: od Hertnika az hore na chatu, posobil na mna podklad konstantnym dojmomm, kedze je sneh na asfalte odhrnuty a paradne ujazdeny bezkarmi
Tak ludia trenujte, aby ste na stope neboli taky vypluty ako ja dnes
Pajdo bežkam nedam vydychnúť a na spiningaču som každý deň ale určite ešte pred pretekom by som si to vyskušal tak dovi na pretekoch
Neprijemne prekvapenie nam na 100metrovom useku od chatky "Sudok" k lesnickemu naucnemu chodniku Cierna mlaka (krizovatka pod vyhliadkou na Zborovsky hrad) pripravili nasi "vlastnici a spravcovia lesov". Bud to daju doporiadku oni alebo....
Dalsie nemile prekvapenie nam pripravila nasa najoblubenejsia skupina ludi ktoru stretnete v lese len v case definovanom vo vyhlaske 344/2009 §71 ktory sa vola ČAS LOVU.
Ti usporiadali prehliadku terennych aut priamo nad troma studnickami s osobitnou sutazou "Kto sa vyhrabe co najvyssie"... Za trest sme im stado 8 jelenov a lani odplasili opacnym smerom.
Podobné hoväda mame i my v Slanských Foto " atentat na bežkároch !
Foto tu.
Ahoj Minikin, Vidím, že sa nám aparát otáčal takmer rovnako
Pridám aj ja fotky:
https://*****saweb.google.com/KarolMizla/ZIMNYPRECHODCERGOVOM2012?authuser=0&feat=directlink
niektoreho z nasich cyklistov a mal som na fotke "iba" Tatry, najma ked to bolo pri cyklonavsteve Mincola a Tatry bolo paradne vidno, co nie je tak casto.
Preto teraz fotim ked tam niekto je a este som poslal vsetkych ostatnych z nasej cykloskupiny "zapozovat" (az 1 tam bol, ostatni isli strednu trasu alebo nesli vobec
Je to fotogenicke miesto a ak vidno Tatry a pouzijes zoom - vysledok je akoby tie tary boli hen za humnami.
Na trati v podstate nic noveho, akurat necely kilometer od Hertnika posipali cast vozovky sutrom, to sa asi bezkarom pacit nebude
Zjazd v pohode az na jeden padik, netreba to prehanat s tym klopenim
Tak trosku viac fotiek pre lepsiu predstavu aktalneho stavu: