..neviem prečo, ale toto foto sa mi strašne páči. Dík Pajdo Dúfam, že sa v sobotu dostanem až niekde tam a nezamrznem po trase Do flaša si nalejem asi slivovicu Dúfam, že v sobotu uvidím mnoho známych tvári z Bardejova. Paradox je, že ja mám auto momentálne nepojazdné, ale do soboty by to malo byť OK
Dnes sme sa opat vybrali na chatu, kedze co-to posnezilo tak sa nesliapalo tak pohodlne ako minuly tyzden. Nasnezeny sneh este nieje az tak dobre ujazdeny, tym padom trosku brzdil, no vysli sme hore bez problemov ...
Rozpraval som sa s chatarom a vravel, ze to pojde odhrnut s tym, ze nepojde az do asfaltu, takze ladu sa bat nemusite, toho si uzijeme dost na ceste do Hertnika
Dnes fukal neprijemny sverny vietor, ktory teplotu pocitovo dost znizil, podla shmu hlasia na sobotu tiez severak, co nieje dobra sprava, ale na druhej strane hlasia jasno ... no uvidime
Ja sa obavam, ze ta predpoved pocasia na sobotu mnohych z PO odradi, vratane mna Idealne by bolo Stopu prelozit na neskor, ale to uz zrejme nie je mozne.
Ale ved je to zimny uphill a mrazy k zime jednoducho patria, prihliadnuc na predchadzajuce dni, mozme byt radi, ze hlasia "-10" a hore na chate bude omnoho teplejsie, ked bude ... je to na Vas
Problem je aj ten, ze ked mam dioptricke okuliare (a bez nich to nejde), tak nemozem mat ani kuklu ani masku, lebo sa okamzite zarosia a namrznu... Mimochodom, bol som pred 2-ma rokmi a bola sypka snehova "kasa", takze viem, co to je, ale dalo sa vyjst bez zosadnutia (no, bolo treba dobre maknut). Je vsak velmi pravdepodobne, ze aj ine rodinne okolnosti budu v sobotu proti.
pre mňa je stratégia jasná: - vydržať do Hertníka vietor a zimu, hore kopcom sa nejako už zahrejem a na chate sa opaľujeme, že Pajdo (len auto mám ešte v servise a to môže byť problém!!!!!!!!!)
peterg: sypky cerstvy hlboky sneh (ako pred 2 rokmi) este nie je taka pliaga ako topiaci sa, ktory som mal na mysli, ked ti este nebodaj cvachta aj na chrbat. S okuliarmi neporadim, zatial nosim len slnecne a tie dam dole ked sa zarosia (ale pravdu mas, rosia sa mi najma na bezkach ked mam satku cez usta a nos) No a s rodinnymi okolnostami uz vobec nie. Ja musim obetovat okolo Zlateho. Stale tvrdim ze vikendy by mali mat aspon 3 dni!
Myslel som takzvany "zhnity sneh", ktory ta niekedy na vrchu udrzi, niekedy sa prepadnes a hrabes, v ktorom ta vodi tak ze nemozes nasadnut a rozbehnut sa. Ak je to na ceste a sneh bol ujazdeny tak sa zalamuje a smyka, na vrchu je voda... To uz radsej tie mrazy.
Jozos a moja strategia je, ze na tom asfalte sa nenapadne zapichnem za Kola, na ktorom sa vyveziem az do Hertnika a potom sa od neho odpichnem a hura do ciela, ak budem vladat ... a potom mu v cieli urobim dobru fotku
...no tak v zime je Raj nádherný a hlavne to ticho
...problém vyriešený, auto štartuje, už nasadiť stojany a ráno vyrážame
...to Drotár: ...správne - úloha dňa bude "prežiť"
Prezit nebude problem ak bude aspon tak ako dnes. 25 km 4,5 hodiny v terene na bezkach pri kontrole stopy na nedelnu Bardejovsku kupelnu stopu zdravia nezanechalo ziadne negativne nasledky. Na slnku bolo prijemne. Uz len dufat ze avizovana dalsia vlna ochladenia pride az po Cergovskej stope.
EDIT 23:02 hod. : Strategia "Prezit" je znova aktualnou a pravdepodobne jedinou spravnou ... je -16,7°C
Ku kupelnej stope: vsetko pripravene:
- zver na pozovanie (foto 1)
- na hrade dokonca poumyvali okna aby dobre vyzeral na vasich fotkach (foto 2)
- stopa pekne vyjazdena, aj ked trocha prasanu by jej neuskodilo (foto 3)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rozpraval som sa s chatarom a vravel, ze to pojde odhrnut s tym, ze nepojde az do asfaltu, takze ladu sa bat nemusite, toho si uzijeme dost na ceste do Hertnika
Dnes fukal neprijemny sverny vietor, ktory teplotu pocitovo dost znizil, podla shmu hlasia na sobotu tiez severak, co nieje dobra sprava, ale na druhej strane hlasia jasno ... no uvidime
Simon, dufam, ze nemas omrzliny
Brehy, skore uzdravenie prajem
To tam chcete ist ked bude +5°C ? Garantujem vam ze ked sa ten sneh bude topit bude to v tej snehovej kaši nezjazdne.
JozoS: Problemy su na to aby sa riesili a hladali alternativy. Alebo zahrievaci trening BJ-Raslavice v sedle.
Myslim, ze nebol cerstvy a hlboky, ale taka sypka husta "kasa", prirovnal by som to k piesku. Velky odpor a nedrzi smer.
JozoS aj ja mam strategiu. Neumreť
...problém vyriešený, auto štartuje, už nasadiť stojany a ráno vyrážame
...to Drotár: ...správne - úloha dňa bude "prežiť"
Ku kupelnej stope: vsetko pripravene:
- zver na pozovanie (foto 1)
- na hrade dokonca poumyvali okna aby dobre vyzeral na vasich fotkach (foto 2)
- stopa pekne vyjazdena, aj ked trocha prasanu by jej neuskodilo (foto 3)