Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
naliny: to Mondeo je už pekné hovado veľké. Ja som doteraz jazdil na VW Polo Však s týmto by som nevedel ani zaparkovať
Ja sa inak celkom bojím dovozu...
inak vo vseobecnosti by som nepozeral auto z bazaru, skor od nejakej sukromnej osoby, nie takej, ktora dovaza auto, taky clovek, ktory predava auto.
Dalsia vec, ktoru Ti mozem poradit, ked si vyberies nejake auto a predajca bude mat cenu, tak mu povedz svoju maximalnu, kolko si zan ochotny dat a ver tomu, ze Ti to preda, ja som ho tak skresal o 900 EUR, najlepsie ak by si mal nejakeho znameho ktory ma PC s diagnsotikou, dokazes zistit v podstate cokovlek, ak by si to riesiel niekde v okoli BA, PK, vedel by som s tym pomoct
naliny: to Mondeo je už pekné hovado veľké. Ja som doteraz jazdil na VW Polo Však s týmto by som nevedel ani zaparkovať
Na tej stránke su aj ine modely a značky. Treba to preklepnut. Ak mas s kým vyjsť do zahraničia je to dobrá možnosť. My sme kupovali auto tuna: http://www.auto-wiemer.de/ len to bude asi mimo tvoj limit €.
Bolo to v pohode a vsetko vybavené do jedného dna. Mali sme sťastie, aj ma urade aj na staniciach TK.
patoo: Skôr by som chcel riešiť u mňa v okolí - BB kraj, ZA kraj... Tiež ale nepoznám nikoho, kto by mi to aj zdiagnostikoval. A samozrejme by som to riešil od súkromnej osoby. Alebo možno autorizovaného predajcu...
Poznam x ludi, ktori maju Renault, konkretne Megane, motor 1.5 dCi, spotreba viac ako dobra, auto priestranne, cena auta voci ostatnym nizka, taktiez nikto koho s Renaultom poznam nemal s nim nikdy ziadny problem, skus pripadne pozriet aj to ak sa Ti to pozdava, dalsia vec, ku kazdemu autu si pripocitaj minimalne dalsich 300 EUR na vymeny rozvodov, oleja, filtrov a podobne, to, ze to niekto deklaruje este neznamena, ze to tak je, tych par sto eur Ti uz moze byt jedno a v konecnom dosledku tym pomozes iba sam sebe
popremýšlaj aj nad tým, koľko u ktorej automobilky stojí servis. či už autorizovaný, alebo len hodnota nových náhradných dielov. u TDCi sú to megalománske sumy.
skús niečo popozerať s koncernovým TDi, popripade jednoduchým HDi ktorých nájdeš rozobratých v každom okrese niekoľko
Otázka znie, či človek nejak veľmi pri dieseli ušetrí. Pri tých napr. 15 - 20k kilometroch ročne asi ani nie. 10 centov rozdiel pri jednom litri je nič...
Par tyzdnov dozadu bolo pisane na nejakom portali, ze diesel ( v pripade bezporuchovosti ) sa oplati, ak najazdis 28 000 km a viac rocne, vtedy zacnes setrit pri sucasnej cene benzinu.
No celkovo, je servisovanie dieselov narocnejsie, maju kopu zbytocnosti ( EGR, DPF ) ktore, ked Ti odidu, tak to su nemale peniaze.
Minuly tyzden, cesta s Kia Ceed SW 1.6, benzin, 120 koni, BA - PP - BA, na dialnici cca 120-125 km/h, spotreba 6.3 l.
Na Tvojom mieste, ak jazdis iba do prace, pripadne na nejaky maraton by som si zobral diesel a najlepsie s tempomatom, ten Ti bude setrit hlavne na dialnici v porovnani s benzinom
Do práce nejazdím Kremnica je malé mesto a teda aj odpadáva nejaká extŕemna jazda v meste. Skôr jazdím okresky a diaľnice. Doteraz som frčal na otcovom Pole 1.9SDi. Spotreba parádna, ale už je to pre mňa malé auto, keďže mám rodinu. Aj kvôli pretekom to chcem, lebo doteraz som bol závislý na iných ľuďoch a ich autách. No a foter je tiež športovec - bežec a ten tiež je stále na nejakých pretekoch, takže vždy sa mi kryjú preteky s jeho pretekmi
Inak ja nie som nejaký trhač asfaltu. Stačí mi po diaľnici 110-120 km/h, takže ani ten benzín by nemusel veľa žrať...
No ako píšeš, bojím sa toho dieslu, hlavne kvôli vyššej náročnosti na servis a celkovo, kúpiť auto po prasati, ktoré nebolo ani olej vymeniť, keď treba...
Na idnes bolo pred casom porovnanie servisnych nakladov Fordu Focus 1,8 diesel a 1,6 benzin (nedari sa mi to najst, ale bolo to tento rok). Diesel sa mi zda ze pri 120000km kilometroch stal asi o 15000 CZK viac.
Nehovoriac o tom ze obstaravacie naklady byvaju vyssie.
Podla toho co si napisal ze potrebujes a kolko najazdis by som na tvojom mieste uprednostnil benzin. Ale je to samozrejme vec osobnych preferencii.
skus C max od Forda...oveľa lepšie využitie priestoru ...
dokonca aj na kočík
vyberateľné zadné sedadlá po jednom
napr .. 3 x bajk + 3 x bajker v aute ...
stačilo demontovat iba predné kolesá..
bud 1.6 benzin alebo 2,0 td podľa toho čo preferuješ....
ak aj dlhšie jazdy - diesel
skus pozriet eurodiesel.sk - čo maju v ponuke napr
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
je tu toho aj viac treba len popozerat
rasto: bohužial norma euro 5 a 6 nepusti. To si automobilky samé nevymýšľajú.
Ten sa dá odstrániť
http://www.fapoff.cz/
naliny: to Mondeo je už pekné hovado veľké. Ja som doteraz jazdil na VW Polo
Dalsia vec, ktoru Ti mozem poradit, ked si vyberies nejake auto a predajca bude mat cenu, tak mu povedz svoju maximalnu, kolko si zan ochotny dat a ver tomu, ze Ti to preda, ja som ho tak skresal o 900 EUR, najlepsie ak by si mal nejakeho znameho ktory ma PC s diagnsotikou, dokazes zistit v podstate cokovlek, ak by si to riesiel niekde v okoli BA, PK, vedel by som s tym pomoct
http://www.fapoff.cz/
naliny: to Mondeo je už pekné hovado veľké. Ja som doteraz jazdil na VW Polo
Na tej stránke su aj ine modely a značky. Treba to preklepnut. Ak mas s kým vyjsť do zahraničia je to dobrá možnosť. My sme kupovali auto tuna: http://www.auto-wiemer.de/ len to bude asi mimo tvoj limit €.
Bolo to v pohode a vsetko vybavené do jedného dna. Mali sme sťastie, aj ma urade aj na staniciach TK.
skús niečo popozerať s koncernovým TDi, popripade jednoduchým HDi ktorých nájdeš rozobratých v každom okrese niekoľko
patooo: presne tak... Vo Focusoch boli dobré benzínové motory 1.6tky...
Zalezi samozrejme ci v meste alebo mimo.
Taku spotrebu mam pri jazde mimo mesto, okresky. V meste je to okolo 8,5 a vyssie (1,6 benzin).
Ja to vsak Focusikovi odpustim. Vynahradza to inak. Hoci pri sucasnej cene benzinu...
No celkovo, je servisovanie dieselov narocnejsie, maju kopu zbytocnosti ( EGR, DPF ) ktore, ked Ti odidu, tak to su nemale peniaze.
Minuly tyzden, cesta s Kia Ceed SW 1.6, benzin, 120 koni, BA - PP - BA, na dialnici cca 120-125 km/h, spotreba 6.3 l.
Na Tvojom mieste, ak jazdis iba do prace, pripadne na nejaky maraton by som si zobral diesel a najlepsie s tempomatom, ten Ti bude setrit hlavne na dialnici v porovnani s benzinom
Inak ja nie som nejaký trhač asfaltu. Stačí mi po diaľnici 110-120 km/h, takže ani ten benzín by nemusel veľa žrať...
No ako píšeš, bojím sa toho dieslu, hlavne kvôli vyššej náročnosti na servis a celkovo, kúpiť auto po prasati, ktoré nebolo ani olej vymeniť, keď treba...
Nehovoriac o tom ze obstaravacie naklady byvaju vyssie.
Podla toho co si napisal ze potrebujes a kolko najazdis by som na tvojom mieste uprednostnil benzin. Ale je to samozrejme vec osobnych preferencii.
dokonca aj na kočík
vyberateľné zadné sedadlá po jednom
napr .. 3 x bajk + 3 x bajker v aute ...
stačilo demontovat iba predné kolesá..
bud 1.6 benzin alebo 2,0 td podľa toho čo preferuješ....
ak aj dlhšie jazdy - diesel
skus pozriet eurodiesel.sk - čo maju v ponuke napr