Informujem sa ci by sa nasiel nejaky clovek ktory by sa nechal nahovorit na neoficialny xc maratonik po zoborskych cestach, trasa a ostatne by sme dohodli, navrhi, piste som zvedavy....
Ak vydá čas tak sa k vám pridám chalani som síce z mojmíroviec ale ta tú lesnú túru to isto bude stáť. upozorňujem ale že mám iba hardtrail
ak niečo zbuchate dajte mi vedieť v správe
ani som nevedel ze je tu tolko nitranov, v lese vacsinou nikoho nestretnem. ja robievam vacsinou takuto trasu (v lese s mensimi alebo vacsimi zmenami, podla chuti) http://runkeeper.com/user/martinbako/activity/76752818
Vidím, že toto vlákno znova ožíva.
Zobor, to nie je len Pyramída, resp. Liečebák a Drážovský kostolík. Na Zobore je množstvo singlov a rôzne náročných XC trás. Ak chce niekto spoznať aj hrebeňovku, severnú a južnú trasu, dajte vedieť. Do prílohy dávam ako návnadu GPS záznam z nedele a dnešného dňa.
spomínali mi minule miestni bikeri, že hrebeň sa dá obísť nejakou cestou a dostanem od vysielača k trojchotáru bez toho aby som musel liezť cez hrebeň, tá cestička obchádza hrebeň z juhu? lebo potom asi viem ktorá to je, videl som pri ceste z vysielača nejakú starú tabuľu na ktorej bol bicykel
EDIT: tak nič, práve som si stiahol tú trasu, je to tá ktorú som myslel
Pod vysielačom je turistická kovová tabuľka so šípkami. Na tom mieste je potrebné ísť cestičkou napravo ak máš za chrbtom vysielač. (na turistické nehľaď - červená turistická vrcholovka je pre bike nevhodná) Po dlhom klesaní smerom na východ treba odbočiť vľavo do stúpania. Toto miesto je síce označené na strome ale i skúsení bikeri ho už pri zjazde obehli. Keď na tom mieste neodbočíš, zbehneš do Hrnčiaroviec.
Popod vrchol Zobora sa dá ísť aj perfektným singlom na severnom svahu.
Na profile trasy je Trojchotár na cca. 21. km.
na co obchadzat zobor? aj z jednej (smerom k sedlu pod vysielacom, tam treba smerom hore potlacit) aj z druhej (smerom k zibrici, ta je jazditelna oboma smermi) a vlastne aj z tretej (na lyziarsku luku, tam poslednych par metrov treba tiez vytlacit) je celkom pekny technicky usek...
Raz za cas si dam trasu cez vrchol Zobor, ale podla mna to nema cenu, ked mozes pekne obist v sedle to co by si inak tlacil. Kondicne dorazit sa mozes na kopu lepsich dalsich a dlhsich chodnikoch smerom na vychod - trebars sem-tam pre zmenu aj cez hrebenovku,aspon sa to tam stale meni. A smer od Zibrice na Zobor to posledne stupanie je akoze technicky mission possible (okrem tlacenia/nesenia)? Jediny dobry smer je podla mna zo Zobora dozadu spojovacka na lyziarsku luku.
mnavak - bike sa jazdí, nie tlačí.
Pyramídu (vysielač) vyšlape (vytlačí) veľké množstvo bikerov. Mne ide o bikovanie po Zobori. Nielen Pyramída.
Prečo tlačíš lyžiarsku (inak zvanú Somársku) lúku? Na Troch duboch (dole pod lúkou) odboč vľavo na singel a tam si užiješ jazdy v sedle. Z lesa vylezieš na vrchu lúky. Resp. singel má aj odbočku vľavo. Tadiaľ zase obídeš vrchol Zobora severne a napojíš sa na cestu popod hrebeň.
Pozor na Troch duboch. Prvá odbočka vľavo (mala by am byť aj šípka) je spojnica so severnou hornou zvážnicou. Odbočka na singel je až za ňou, hneď ako vylezieš z lesa. Na tom mieste už lúka začína stúpať.
ale mnavak podla mna pise len o vyjazde na Zobor, nie na lyziarsku luku. Pochopil som to, ze vyjazdy na Zobor od L.luky a od S. pod Zoborom treba vytlacit a od Zibrice sa to da vyslapat. Od Zibrice som to este nesiel, ale od L.Luky a od sedla ano a treba to potlacit. Ja to tiez obchadzam, pre mna nema zmysel tlacit hore ak tam vyslovene nechcem ist. Radsej si zajazdim v sedle pokial vladzem. Zibricu tiez obchcadzam. Tam sa trepat mi pride vyslovene zbytocna strata casu a sil. To iste u mna plati pre V.Tribec (tam nie je ani pekny vyhlad).
O Zobore a červenej turistickej vrcholovke sa toho tu už v minulosti dosť napísalo. Dobrá bikerská rada znie: NEJAZDIŤ! (výhľad od vysielača(Pyramídy) je skoro ten istý ako z vrcholu Zobora. Tam sa bicykel nesie hore aj dole. Vrcholovka je v mnohých miestach nezjazdná. Tieto časti sa dajú obísť z južnej strany a na turistikú vrchlovku napojiť na Troch chotároch. Odtiaľ po červenej až do sedla pod Žibricou.
Žibrica je nezjazdná. Dá sa však bikom dostať na chrbát Žibrice nad kameňolom. Odtiaľ je perfektný výhľad. Zo Žibrice (z vrcholu) žiaden.
Na obrázku hore je krížikom označená odbočka na singel. Singel sa po pár sto metroch (nad takou výhliadkov na Gýmeš..) rozchádza na dva smery. Ak ideš doprava, vylezieš na hornej časti Somárskej lúčky a môžeš pokračovať na smerom na Pyramídu. Ak ideš vľavo, (úžasný singel) obídeš vrchol Zobora severnou stranou a napojíš sa na na cyklistickú vrcholovku asi 1 km východne od Pyramídy. Tu máš možnosť pokračovať smerom na sedlo pod Žibricou alebo vpravo smerom na Pyramídu.
Momentálne je v závere singlu dosť balastu po ťažení dreva.
Však si stiahni hore GPS záznam a prezri si trasu (singel) napr. V Google Eart v 3D prevýšení.
Asi som to nezrozumitelne napisal. Ten singel som vcera presiel od dolnej odbocky na Somarskej luke az po zaciatok vrcholovky 1km vychodne od vrchu Zobor (tam sa da napojit a pokracovat aj juznou stranou na vychod k trojchotaru). Ale presne ako si napisal, po tazbe dreva je v zavere kopa dreva a o kusok som presvihol pripojenie k zaciatku vrcholovky (len cca 40m odtial) a chodnik dalej pokracoval po severnej strane klesanim dalej, tzn. ako keby pokracoval po severnej strane od vrcholovky. Ale neviem, ci je to tak a kam ide...
lyziarsku netlacim ale vyslapem, radsej ju vsak obidem nie je nijako technicky zaujimava. pisal som len o poslednych par metroch smerom na zobor ked ides od lyziarskej. tie treba vytlacit. najradsej mam usek od zobora do sedla pod pyramidou, taky kratky ale technicky zjazdik mne sa velmi paci... kazdy sa na bikovanie pozera asi inak. ja sa nepotrebujem kondicne znicit na 50km trase, radsej si vyslapem pyramidu, odtial tusim po modrej okolo skaustkej chaty do sedla pod pyramidou, smer zobor (tam treba trocha potlacit ale nevadi mi to) a potom dole zo zobora trasou na ktoru ma clovek chut. potom tri duby, meskov vrch (pripadne od troch dubov cez zlab) a naspat na liecebny. mne to staci lebo si aj dobre zaslapem aj si pojazdim dolekopcom...
odpoveď pre mitocrossa
Na jeseň tam ešte nič nebolo. Dnes sme išli singel za Zoborom smerom od Žibrice. Keď sme v jeho začiatku odhadzovali z chodníka prekážky po drevorubačoch, všmli sme si, že je tam nová odbočka smerom dole na Podhorany. Po 20-30 metroch sa stočí kolmo dole svahom a stráca sa v lístí. Teda nič pre nás bikerov.
Dnes sme išli nový singel. Keď zídeš z Meškovho vrchu klasika dole na chodník Liečebák - Drážovce, presne na tej spojnici je aj chodníček vedúci rovno dole. Končí nad Drážovcami. Je to inak perfektný technický zjazdík. (myslím tým pre XC-károv)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ak niečo zbuchate dajte mi vedieť v správe
http://runkeeper.com/user/martinbako/activity/76752818
Zobor, to nie je len Pyramída, resp. Liečebák a Drážovský kostolík. Na Zobore je množstvo singlov a rôzne náročných XC trás. Ak chce niekto spoznať aj hrebeňovku, severnú a južnú trasu, dajte vedieť. Do prílohy dávam ako návnadu GPS záznam z nedele a dnešného dňa.
EDIT: tak nič, práve som si stiahol tú trasu, je to tá ktorú som myslel
Popod vrchol Zobora sa dá ísť aj perfektným singlom na severnom svahu.
Na profile trasy je Trojchotár na cca. 21. km.
Pyramídu (vysielač) vyšlape (vytlačí) veľké množstvo bikerov. Mne ide o bikovanie po Zobori. Nielen Pyramída.
Prečo tlačíš lyžiarsku (inak zvanú Somársku) lúku? Na Troch duboch (dole pod lúkou) odboč vľavo na singel a tam si užiješ jazdy v sedle. Z lesa vylezieš na vrchu lúky. Resp. singel má aj odbočku vľavo. Tadiaľ zase obídeš vrchol Zobora severne a napojíš sa na cestu popod hrebeň.
Pozor na Troch duboch. Prvá odbočka vľavo (mala by am byť aj šípka) je spojnica so severnou hornou zvážnicou. Odbočka na singel je až za ňou, hneď ako vylezieš z lesa. Na tom mieste už lúka začína stúpať.
Prikladám aj GPZ záznam. (je v RAR súbore skomprimovaný lebo ho inak nechce zobrať)
ale mnavak podla mna pise len o vyjazde na Zobor, nie na lyziarsku luku. Pochopil som to, ze vyjazdy na Zobor od L.luky a od S. pod Zoborom treba vytlacit a od Zibrice sa to da vyslapat. Od Zibrice som to este nesiel, ale od L.Luky a od sedla ano a treba to potlacit. Ja to tiez obchadzam, pre mna nema zmysel tlacit hore ak tam vyslovene nechcem ist. Radsej si zajazdim v sedle pokial vladzem. Zibricu tiez obchcadzam. Tam sa trepat mi pride vyslovene zbytocna strata casu a sil. To iste u mna plati pre V.Tribec (tam nie je ani pekny vyhlad).
Žibrica je nezjazdná. Dá sa však bikom dostať na chrbát Žibrice nad kameňolom. Odtiaľ je perfektný výhľad. Zo Žibrice (z vrcholu) žiaden.
Momentálne je v závere singlu dosť balastu po ťažení dreva.
Však si stiahni hore GPS záznam a prezri si trasu (singel) napr. V Google Eart v 3D prevýšení.
Na jeseň tam ešte nič nebolo. Dnes sme išli singel za Zoborom smerom od Žibrice. Keď sme v jeho začiatku odhadzovali z chodníka prekážky po drevorubačoch, všmli sme si, že je tam nová odbočka smerom dole na Podhorany. Po 20-30 metroch sa stočí kolmo dole svahom a stráca sa v lístí. Teda nič pre nás bikerov.
Dnes sme išli nový singel. Keď zídeš z Meškovho vrchu klasika dole na chodník Liečebák - Drážovce, presne na tej spojnici je aj chodníček vedúci rovno dole. Končí nad Drážovcami. Je to inak perfektný technický zjazdík. (myslím tým pre XC-károv)
...takze ma to nemusi trapit