Ja som dal najviac 170km, myslim ze dolezite su pravidelne prestavky a dobry pitny rezim. Mne sa stavalo ze ked som este nebol dobre rozbikovany pri slapani do kopca ma boleli brut krize a ked uz som mal toho dost zacala sa mi na
biku akoby krutit hlava zacal som vidiet skreslene, myslim si ze priprava je velmi dolezita. Vidim ze si pripraveny ist aj vlakom. Ja by som sa asi odviezol do Bytce a odtial cez Sulovske skaly by som presiel rovno do Rajca.
Tiez by som si dal pozor na to pitie. Pamatam si ze ked som raz tahal asi 80 km, bolo to tiez tak z jary, kedze nebolo tak teplo smad som nejak nepocitoval. Nech som na tej celej traske vypil tak 2 dc vody a potom 5 km od domu som sa zastavil a hovorim si ze co budem nosit tolko vody dom rodkaci ma zas dodzubu ze som nic nepil. Tak som sa riadne napil a zaroven som pocitil ako som pil aky smadny som a ani som si to neuvedomil. Vysledok bol na druhy den s bolestou hrdla, takze tekutiny odporucam pit priebezne aspon kvoli tomu aby sa hrdlo nevysusilo lebo potom riskujes zapalenie.
No a co sa jedla tyka najskor som si na dlhe trasky braval dva keksiky ale potom som pochopil ze sa to neda zvladnut len s keksami a 0,5 l vody tak si vzdy beriem chleba so salamou. Vzdy si dam ale len polku lebo keby zjes cely potom ti to locka v zaludku, tazko sa taha, kym si s tym zaludok poradi a tak. Ani pred bikovanim by som moc nejedol aspon tak 1:30 hod pred bikingom. To je z mojej skusenosti.