dufam ze sa podelime o treningove rady a hlavne skusenosti ...myslim ze je uz najvyssi cas ukoncit zimnu pripravu a zacat pripravu na sezonu 2011.
ja osobne sa zberam do chorvatska 18 februara... ale inak zimna priprava nestala za vela ,kedze asi vsetci mame pracovne povinnosti a nejake tie rodinne povinnosti
to divo:
pravdepodobne behas po asfalte? podla toho co si pisal uz davnejsie mozes mat koleno pretazene, moze sa jednat o tzv. bezecke koleno. Pauzu od behu by som dala urcite, priapdne zajdi k ortopedovi,ak do dvoch tyzdnov nenastane zlepsenie http://erun.hnonline.sk/clanky/trening/2012/02/03/vybabrite-s-chondromalaciou
pri chodzi ma to neboli, tak mam vzdy pocit ze koleno sa uz -uz zotavilo.Nebeham.Pri slapani sa bolest ale po par km vystupnuje okolo uponov jablcka a je to ciste trapenie . Po dojazde este koleno pobolieva nejaky cas aj pri chodeni ...
Problém s kolenami by som nezjednodušoval, je tam určite viac možností, čo je vlastne problém. A vôbec to nemusí byť len behanie po asfalte. Aj terén môže byť pre nebežca (prispôsobené svaly a väzivá) problém (mnohokrát väčší ako asfalt). Aj obuv, aj príprava na beh, napr. warm-up, strečing a pod. (myslím si, že oveľa dôležitejšia ako na bicykli). Ja som tiež bývalý bežec s problémom s kolenami a riešim to aj bicyklovaním. Po behaní mi bicykel robí vyložene dobre a takto to striedam. Bežní ortopédi to väčšinou neriešia (povedia nebehať), nie sú orientovaní na športové problémy. Treba nájsť lekára, ktorý sa zaoberá športovcami, mne dokonca pomohla rehabilitačná lekárka, keď ma už ortopéd posielal na operáciu.
PS: Nemyslím si, že niekoľkonásobne viac, ale ináč a treba na to myslieť dopredu (napr. rozvoj svalov tzv. telesného jadra a chodidla, ktoré sú zodpovedné za rovnováhu), potom sa s tým pri behu dá veľa spraviť a tie problémy nie sú až také závažné.
dnes som dako skapal, nechapem sice preco lebo jest som jedol, zima mi nebola, vyspaty som bol, vietor nefukal az taky, takze gabcikovo a nazad mala byt pohodka. ale potych 106km si skoro necitim stehna. ked to porovnam s minule co som mal 103 a fukal vacsi vietor tak vtedy to bolo ok, teraz som rad ze som rad, este aj krk ma boli, prsty na rukach, ruky, oci... vsetko
ze co mi nesadlo kua, jedine co ma napada ze som za cely cas vypil len nejak 6 deci vody ale zas bolo o 10 stupnov menej nez minule a skoro som sa nepotil. predtym sme pili kazdu chvilu daco, pivo, vinea voda atd.
zeby to bola nejaka dehydratacia? bolo mi dost blbo ked som domov dosiel, ani dychat som poriadne nevedel
Prečo by nemal písať? Pri takej teplote a pohodovom tempe? Nič mimoriadne. Nemá zmysel sa nalievať litrami vody. Telo potrebuje aj trošku tréning v šetrení vody. Na pretekoch nech sa zaleje a ciká každých 5 km
ne za den, ale za 4h co som bol na bajku, to co som pil rano a teraz vecer to neratam. len cisto na bajku, vyrazil som s 2x 0.5L a cca za 4h slapania padlo 6 deci, mozno 7, nemeral som to presne
Ak to nie je nejaká viroza tak neprehnal si to minule?
Ja som včera v tom šialenom protivetre: vpredu malá 34 vzadu 19, pretrpel fajn hupáčiky, ale v pohode.Akurát mi bolo zima. Dnes v trošinku slabšom vetríku ale o trochu ostrejšom kopčeku som myslel, že budem musieť zliezť, no vôla je zázračná! A voda? Ani mi na rozum neprišla skoro všetko som doviezol domov
minule oblo tak pred 2 tyzdnami ted som tyzden nesedel na bajku bo som bol doma na sviatky, ale dufam ze na mna nic nelezie to mi ma nastvalo . a vodu som sa snazil pit aj ked tiez mi vobec nechodila na rozum, proste ked je kosa tak pijem menej ako ked je hic . slapalo sa mi dobre, smerom tam som to drzal tak na 33-34 smerom nazad okolo 24-26. celkovo priemerka aj s motanim sa z domu, cez pristavny atd cca 26.5 co je celkom slusne na moje pomery
s jazdenim som zatial spokojny, za minuly tyzden 340 km. ked som vravel ze zacnem rekreacne jazdit tak zatial ma to drzi, uvidime dokedy len jadim strasne pomaly, priemer na rovinke 100 km 25-27 km/hod. slapem jak stara babka co s tym? najprv chcem aby si telo zvyklo na jazdenie, ked sa rozjazdim snad pridam
tak to este máš peken casu pridať...ak chodíš sám ten priemer ti staci uplne...Vydrz takto 2-3 roky a potom to zvyšuj pomaly...Uvidíš..je to lepsie ako si hodit naraz priemerku 30-33...zbitočne sa zničíš a nebudeš vládať do zimy ani priemerku 27 udrzať
povol si kus brzdy
ale ne, to rozjazdis, pamatam sa ako som predvlani na zaciatku sezony siel proti vetru ledva 13 priemerka vobec som nevladal, po najazdenych 10000km mi nerobi preblem ten isty 10km usek a vietor ist 2x rychlejsie, este by to chcelo zhodit zo 10-15kg a budem spokojny
ale 25-27 na rekreacne jazdenie mas slusny priemer, a aj tych 100km neda kazdy ta len tak dalej
jazdim zatial iba cestny bike, MTB vytahujem len ked sa s niekym dohodnem z fora ale kym sa nerozjazdim a nepotrenujem troska kopce tak s nikym na MTB nepojdem. jazdim sam tak sa snazim tocit lahko a nad 90 otacok. ja taky zaciatocnik som si namontoval kadenciu a tep.. beriem to hlavne ako zabavku aby som sa nenudil ked slapem sam.pozeram sa nato a po jazde zapisujem, pre motivaciu alebo neviem. nedelu som siel 100 km, pondelok volno, dnes futbal, zajtra mam v plane 100 km a takto si rekreacne jazdim 3-4 krat za tyzden. dobre sa mi slape kadencne, ale nemam ziadnu silu v nohach. kedy mam zacat jazdit kopce? rad ich slapem len ci nebude lepsie este pockat kym najazdim aspon 2 tisic km, ci mozem uz hned? sila mi chyba.. ale kopce rad jazdim, co je pozitivne
musim potrenovat, v lete chcem ist na lysu horu a je to celkom slusna porcia na moje pomery http://www.bikemap.net/route/1405499
divo niekedy ozaj neviem, či chceš jazdiť REKREAČNE alebo naplno, keď sa stále pýtaš na to ako trénovať. Rekreačný jazdec sa len vozí a vozí, kam ho napadne pohľad do mapy a na čo má chuť. Tréning má na saláme a pýta sa akurát, čo komu vyhovuje tlačiť a liať do hlavy počas výjazdu. A nie rýchlosť, pulz a pod. Takže som z teba zmätený, čo vlastne ten chlap chce?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pravdepodobne behas po asfalte? podla toho co si pisal uz davnejsie mozes mat koleno pretazene, moze sa jednat o tzv. bezecke koleno. Pauzu od behu by som dala urcite, priapdne zajdi k ortopedovi,ak do dvoch tyzdnov nenastane zlepsenie
http://erun.hnonline.sk/clanky/trening/2012/02/03/vybabrite-s-chondromalaciou
ja som nikdy v živote nebehal a preto ma asi nebolia
PS: Nemyslím si, že niekoľkonásobne viac, ale ináč a treba na to myslieť dopredu (napr. rozvoj svalov tzv. telesného jadra a chodidla, ktoré sú zodpovedné za rovnováhu), potom sa s tým pri behu dá veľa spraviť a tie problémy nie sú až také závažné.
ze co mi nesadlo kua, jedine co ma napada ze som za cely cas vypil len nejak 6 deci vody ale zas bolo o 10 stupnov menej nez minule a skoro som sa nepotil. predtym sme pili kazdu chvilu daco, pivo, vinea voda atd.
zeby to bola nejaka dehydratacia? bolo mi dost blbo ked som domov dosiel, ani dychat som poriadne nevedel
Ja som včera v tom šialenom protivetre: vpredu malá 34 vzadu 19, pretrpel fajn hupáčiky, ale v pohode.Akurát mi bolo zima. Dnes v trošinku slabšom vetríku ale o trochu ostrejšom kopčeku som myslel, že budem musieť zliezť, no vôla je zázračná! A voda? Ani mi na rozum neprišla skoro všetko som doviezol domov
ale ne, to rozjazdis, pamatam sa ako som predvlani na zaciatku sezony siel proti vetru ledva 13 priemerka
ale 25-27 na rekreacne jazdenie mas slusny priemer, a aj tych 100km neda kazdy ta len tak dalej
musim potrenovat, v lete chcem ist na lysu horu a je to celkom slusna porcia na moje pomery http://www.bikemap.net/route/1405499