dufam ze sa podelime o treningove rady a hlavne skusenosti ...myslim ze je uz najvyssi cas ukoncit zimnu pripravu a zacat pripravu na sezonu 2011.
ja osobne sa zberam do chorvatska 18 februara... ale inak zimna priprava nestala za vela ,kedze asi vsetci mame pracovne povinnosti a nejake tie rodinne povinnosti
Tak dnes sa mi stalo nieco co este nikdy nie. Bol som pozriet o 11 start v Dudinciach a potom som sa rozhodol, ze sa vyveziem na Pocuvadlo. Vsetko OK, super som sa citil cesto dole cez Svaty Anton som si natankoval vodu zo studnicky, ako vzdy ked idem okolo. Pulz som mal o malicko vyssi ako inokedy, priemer 146, max 165(norm je 144/162).Makam si domov uz a cca 30km pred domom som uz citil ze nevladzem, tak som popijal vodu, dal si zvysky horalky. Ale nic cim dalej tym bolo blbsie. Doma som citil ze mam plny zaludok, vody. Tak a po hodine som to vsetko vyvratil. Este potom sme mali dom NaCl infuzny roztok, tak ten na ten som sa napichol ... a po dalsej hodinke uz je dobre. Teraz neviem ci to bolo z vody, alebo z coho. Kazdopadne som sedel na bicykli 4 hodiny a cca 10minut som oddychoval pri tej studnicke. Cele to bolo dlhe 117km. Urcite som bol dehydratovany riadne. Dufam ze uz toto nezaziem:)
Marathon runners are susceptible to water intoxication if they drink too much while running. This is caused when sodium levels drop below 135 mmol/L when athletes consume large amounts of fluid. This has been noted to be the result of the encouragement of excessive fluid replacement by various guidelines. This has largely been identified in marathon runners as a dilutional hyponatremia.[5] Medical personnel at marathon events are trained to suspect water intoxication immediately when runners collapse or show signs of confusion.
no tak no naozaj vyzera na otravu vodou. sakra a vedel som o tom ze prilis vela vody pri tolkej strate soli moze byt zle.
inak na pocuvadlo som isiel cez tesare na ladzany potom v prenčove som odbočil na beluj a v badani som sa vystveral hore k tajche. cesta od h nemiec po pocuvadlo je perfektna. ziadne vytlky alebo hrboly po zaplatach. minuly tyzde som skusal ist cez batovce, bohunice ... tu je cesta este pred stupanim, rozna, kde tu vytlk, zaplata ale da sa, potom uz v stupani celych cca 10km je uz perfektna.
hmm inak sa oplati si zo sebou nosit taku mini tabatierku zo solou , magnesiom , nieze by som to tak robil na treningu ale na pretekoch je to bezna prax ....
inak ja mam skor opacny problem , predvcerom som si ako sa vravi jxbol a tak nejak som aj citil ze mi je trochu teplejsie ako inokedy ale pit som pil lenze na druhy den som bol stale malatny akoby som schytal upal , teraz posrkavam jeden pohar caju za druhym a stale sa to vo mne trati ako v ciernej diere uvidim kolko too budem musiet vypit aby som sa vratil do pohody .....
dneska som si drbol rano bebe keksy ,deci mlieka a pol banánu, pred obedom hrsť fitness krekrov a druhu polku bananu a urobil 40km a žiaden hlaďák sa nekonal, po treningu kusok filé a opekanú cukinu a 20 ml BCCA
asi preto stácam svalovinu...musím s tým dačo robiť
dneska som si drbol rano bebe keksy ,deci mlieka a pol banánu, pred obedom hrsť fitness krekrov a druhu polku bananu a urobil 40km a žiaden hlaďák sa nekonal, po treningu kusok filé a opekanú cukinu a 20 ml BCCA
množstvo bielkovín nezodpovedá ani bežnemu nešportovcovi ,nie to ešte športovcovi ...preto strácaš svalovinu. bcaa ta nezachrani. treba poriadne jesť 20g bielkovín v každom jedle a svalovina porastie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Endurance sports
Marathon runners are susceptible to water intoxication if they drink too much while running. This is caused when sodium levels drop below 135 mmol/L when athletes consume large amounts of fluid. This has been noted to be the result of the encouragement of excessive fluid replacement by various guidelines. This has largely been identified in marathon runners as a dilutional hyponatremia.[5] Medical personnel at marathon events are trained to suspect water intoxication immediately when runners collapse or show signs of confusion.
inak na pocuvadlo som isiel cez tesare na ladzany potom v prenčove som odbočil na beluj a v badani som sa vystveral hore k tajche. cesta od h nemiec po pocuvadlo je perfektna. ziadne vytlky alebo hrboly po zaplatach. minuly tyzde som skusal ist cez batovce, bohunice ... tu je cesta este pred stupanim, rozna, kde tu vytlk, zaplata ale da sa, potom uz v stupani celych cca 10km je uz perfektna.
inak ja mam skor opacny problem , predvcerom som si ako sa vravi jxbol a tak nejak som aj citil ze mi je trochu teplejsie ako inokedy ale pit som pil lenze na druhy den som bol stale malatny akoby som schytal upal , teraz posrkavam jeden pohar caju za druhym a stale sa to vo mne trati ako v ciernej diere uvidim kolko too budem musiet vypit aby som sa vratil do pohody .....
dĺžku
množstvo bielkovín nezodpovedá ani bežnemu nešportovcovi ,nie to ešte športovcovi ...preto strácaš svalovinu. bcaa ta nezachrani. treba poriadne jesť 20g bielkovín v každom jedle a svalovina porastie