ahojte, prečítal som tu na fore kopu príspevku k tomuto problému, ale to čo potrebujem som nenašiel tak to hodím sem.Mám taký problém pri jazde zo sedla mi niečo puká a ozýva (rezonuje) sa to cez celý rám, už som skoro všetko popozeral odšróboval vyčistil nahodil späť (predstavec, barany, sedlovka, upínaky.) a utiahol a robí to stále, myslel som si že to môže ísť od upínakov tak som jemne namazal spoje kde sa dotýkajú s rámom a utiahol robí to stále už neviem v čom to môže byť. Môžno výplet ale to tiež neviem či by také zvuky mohol robiť on. Zaujímavé že pri jazde v sedle nič ale ako náhle začnem spruntovať alebo idem kvôli kopcu zo sedla tak to robí iba v tedy. A pukne to iba 4-5x keď sa pohnem do predu a nakloním potom nič nakloním sa do zadu a zasa to pár krát pukne. Nemal takýto problém niekto s vás ? tuší niekto v čom by to mohlo byť ?
mám trek 1.5.
ja som sa tiez nevedel zbavit pukania a po dlhom case som zistil, ze tie zvuky vydava mala prasklina v zvare sedlovej rurky a zadnej stavby (ram bol v zaruke, v duratecu to pekne opravili a este som prisiel ku komplet novemu nastreku).
skus pozriet ci nemas niekde prasknuty rafik
Na ventil trocha silikónu (sprej-mazanie) ? zajtra vyskúšam a napíšem (mal si na tých karbonoch na ventilku skrutku ? a pritiahnutú dobre ? lebo ja ten ventilok mám dosť na pevno nemám pocit že by mohol búchať o ráfik ale môže byť vyskúšam- diky za radu).[/quote]
Na vyssie rafiky su bud redukcie (predlzovacie) alebo su ventilky bez zavitu a mozu klepat o hranu rafiku. Kolega ho zrejme vytesnil silikonom, ja som ventilok omotal par vrstvami izolacky.
Ak mas ventilky so zavitmi a su pritiahnute tak asi nic.
Mam obycajne Mavic aksium kolesa najazdene cca 5tisic km,prednedavnom mi zacalo v zadnom kolese nieco pukat avsak len pri prvom zabere alebo ked podskoci bike na nerovnosti tak prvy zaber znova puk.Dotiahol som kazetu no nepomohlo to moze to byt loziskami?Poradte prosim dik
Vcera som to chcel dat do servisu pozriet,kamos ktory to vlastni hned skonstatoval ze loziska,no Mavic nerobi ani nema ich komponenty vraj nech skusim obchod s loziskami no hej ale ake tam idu? Ja osobne mam pochybnosti ze su to loziska preto sa pytam tu na fore ci to nemoze byt nieco ine.Co tak orech alebo podlozky pod kazetou?Ono to pukne len pri prvom zabere ked tocim tak ok alebo ked zmenim rytmus sliapania tak puk.
Jediná možnosť, ako to zistiť je, že to budeš postupne rozoberať, pri tom prečistiť, premazať a nastaviť. Po ráme sa "pukanie" veľmi dobre šíri a ťažko presne zistiť čo konkrétne to robí.
Ako ti písal zihadlo - patka prehadzovača je prvý adept, jednoduchá záležitosť na rozobranie a premazanie, potom by som skúsil sedlo a sedlovku a potom tie ťažšie veci ako ložiská zadného kolesa, kľúk...
Skusil som to dat na stojan a krutit pedalmi a aj tak to puka aj ked tam nesedim.Zvuk jednoznacne ide z naboja,kazety.....Skusim ako ste radili postupne vylucovaciou metodou.Inak ak by to boli loziska ako by sa to spravalo? Nejake vrzganie pri zatoceni kolesa?Mne to ide hladko bez skripania ci drhnutia,preto si myslim ze loziska su ok.Aj tak dik za rady.
pohyb kolesom do stran ... jednou rukou drz pevne ram.... potom pohyb kazetou zase do stran.. a demontuj patku a vycisti spoje... namaz a zmontuj.. vsetko moze pukat..
neplac tu a rozoberaj! same sa to neopravi
dnes som zistil že aj mne čosi puká na bajku neviem čo. myslím si že kľuky pretože to pukne vždy keď mam lavú nohu vystretú čiže kľuku dole a pravú hore, a puká to len keď normálne idem na prázdno to nerobí. neviete čo by to tak mohlo byť?
po 40km jazdy to prestalo tak dúfam že sa to už neobjaví
mne nieco podobne na krose, ked idem do kopca alebo proste silnejsie zaberam tak daco puka, ale ked zosadnem a snazim sa to nejak nasimulovat ta nech robim co chcem nic sa nedeje, uz som z toho na nervy , ale ram ani kolesa ani sedlo ani kolo riaditok by to nemalo byt nic, asi to dam cele zas rozobrat vycistit premazat a pokoj, aj tak uz ma dako 2500km od poslednej prehliadky
som rád že mi chceš poradiť ale nie nenaráža takúto vec by som si všimol a odstránil a ani by som to sem nepísal.
neviem či to robí pravá alebo ľavá možno to s kluk ani nejde ťažko sa to dá zistiť páč som bol sám dnes a to z bicykla neurčím presne odkiaľ to ide a keď zosadnem a točím naprázdno tak to nerobí
Rozobral som koleso a zistil som ze loziska su ok tak ako som predpokladal avsak je chyteny orech,rozhodol som sa ze zatial to necham tak a preto som to zlozil a rozhodol som sa dalej jazdit aj ked to obcas zapuka.Ked to bude naberat stupajucu tendeciu tak ten orech skratka vymenim za novy.Je mozne ze si pri dalsom jazdeni nieco viac mozem poskodit?
ja som s tym dnes zasiel do servisu a tam mi servisak vravel ze mozno to moze byt na pedali ako je prichytena ta klietka okolo, to ma fakt nenapadlo skusit hento dotiahnut , ale uz som to tam nechal nech to cele premazu
mal som tento pukavy problém a vymenil som stred a nič dotiahol špice a nič az ked som dotiahol ložiska natvrdo až tak to prestalo...radím dotiahnuť natvrdo a ak pukanie prestane potom sa s tym budeš hrať ,ako moc dotiahnuť
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
skus pozriet ci nemas niekde prasknuty rafik
Na vyssie rafiky su bud redukcie (predlzovacie) alebo su ventilky bez zavitu a mozu klepat o hranu rafiku. Kolega ho zrejme vytesnil silikonom, ja som ventilok omotal par vrstvami izolacky.
Ak mas ventilky so zavitmi a su pritiahnute tak asi nic.
Ako ti písal zihadlo - patka prehadzovača je prvý adept, jednoduchá záležitosť na rozobranie a premazanie, potom by som skúsil sedlo a sedlovku a potom tie ťažšie veci ako ložiská zadného kolesa, kľúk...
neplac tu a rozoberaj! same sa to neopravi
po 40km jazdy to prestalo tak dúfam že sa to už neobjaví
som rád že mi chceš poradiť ale nie nenaráža takúto vec by som si všimol a odstránil a ani by som to sem nepísal.
neviem či to robí pravá alebo ľavá možno to s kluk ani nejde ťažko sa to dá zistiť páč som bol sám dnes a to z bicykla neurčím presne odkiaľ to ide a keď zosadnem a točím naprázdno tak to nerobí
podoťahoval som čo sa dalo a všetko som premazal
už mám ztoho nervy