Váš názor / odporúčanie:
Trek Remedy 44% [ 4 ]
Spec Enduro 56% [ 5 ]
iné 0% [ 0 ]
Celkový počet hlasov : 9
Caute chalani (a baby?)
mam v plane kupit bajk. aby som bol konkretny uvazoval som nad Spec Stumpjumper FSR Comp / Comp 29 / Enduro / Giant Reign / Trek Remedy. Z tych vsetkych moznosti som vyber zuzil na Trek Remedy 8/9 a Spec Enduro Comp (s 36 talas asi).

Moja otazka znie: co by ste odporucili?

Mam cca 190cm a 90kg, jazdim dost casto a vzdy musim vyslapat vacsinou po asfalte/lese par km aby som si nasledovne uzil jazdu dole. prevazne je to take XC / AM myslim, avsak jazdim dost tvrdo a rychlo, sem tam to taha do EN a light DH.
najviac ma trapi otazka vyjazdov na tych bajkov kedze ako som povedal vyjazdy robim dlhe a dost narocne.

samozrejme je najlepsie vyskusat, remedy mam kde enduro nie.. to je ten problemik.

takze ake mate skusenosti rady odporucania?

poprosil by som aj nejake vysvetlenie preco ten alebo ten dik :D
dakujem pekne :)
21.06.2012 - 23:20:00
00
Ako myslíš výjazdov?ja som nadmieru spokojný, nie som žiaden XC pretekár, neriešim gramy navyše, nedávam žiadne maratony ale užívam si jazdu ako je to pre mňa čo najviac vyhovujúce a preto by som moje endurko nedal za nič na svete, pretože aj zdvihy sú to čo potrebujem.Ak jazdíš ostrejšie, tak ti ho len doporučujem.Vo výstupoch sa nemusíš ničoho báť, bike je krásne húževnatý "malá" nevýhoda, pokiaľ budeš mať float 36, že sa nedá uzamknúť, ale to už je logická rovnica s týmto priemerom :).Pohupovanie na zadnej stavbe pro pedal uplne zamedzí.Dá sa s touto mašinkou vybehnúť uplne všade, celodenné výlety sú radosťou.Čo sa týka zjazdu tak na ten sa vždy teším celý čas čo šlapem do kopca, dá sa povedať že po rovine a do kopca máš pod zadkom trailovy bike a pri zjazde istotu DH stroja.Stopu ktorej som sa vždy pred tym na mojom predchodzom biku vyhýbal, teraz s radosťou schádzam.Nie každemu toto sadne, ale ja som si krátky predstavec a široké rajdy uplne osvojil.Tiež som večne riešil jazdu, že chcem aj XC bicykel a aj na ostrejší zjazd.
O Treku ti neporadím, ešte som nemal tú česť, ale myslím, že oba biky su určené na to isté akurát si treba vybrať, podľa svojho uváženia, popr. porovnať komponenty, cenu.
24.06.2012 - 20:31:32
00
1. Vyjazdmi som myslel konkretne to ze ked idem na bike, slapem dokopca tak hodinu a viac a zletim dole za 10min. Tie vyslapy su casto dost strme a dlhe, vacsinou asfalt. Preto ma zaujimalo ze ako sa tieto bajky spravaju a najme Spec kedze nemam kde vyskusat... Btw som ani nevedel ze 36 float nema lock out - dost ma to natoto kedze to je nieco co dost pouzivam (na 90mm).
2. Dakujem za odpoved ktora aj za nieco stoji!
24.06.2012 - 23:23:06
00
keyboard_arrow_up