Kategórie
Bike-techPripájam obrázok z minulého roka z Livigna, dúfam že sa Samko nenaštve.
posledný komentár: 30. 7. 2010 o 13:24
-10% GT Pro Series Junior 20 detský bicykel, vivid transparent blue/white
449 €
-10%
MOC 499 €
Výpredaj savings Oakley All Mountain D3O Knee GRD chrániče kolien, blackout
od 59,99 €
savings
MOC 99,99 €
Ak si pozries fotky z vyjazdov, tak pri jazde cez spalenisko vobec nemali byt biele .
Bielu, ciernu a cervenu mam rad. Aj napriek fotodokazu, mam ciernych ponoziek najviac.
Dobre, podme sa znova podelit o skusenosti s padanim a nedokalicenim sa.
ja som mal raz tiež väčší úraz, keď som bol malý, no keby som mal prilbu, tak by to nebolo až také hrozné
.. posledne som preletel cez riaditka na 2hy den ako som kupil bike, kolesom som sa zosmykol z cesticky, zas typicky prelet cez riaditka a ten krepy strom sa neuhol, dopadol som na neho krizom a bokom:) sam neviem ako ze som si nezlomil pazu ..
to mam zato ze jadim ako kkt .. asi nemam vyvinuty strach ci co
mam kamosa co ma stoodvacinu, poviem nech ti na nu nacuva
je tomu uz asi desat rokov, po tme, neskoro vecer som sa vybral domov od frajerky, domov
v dobrej viere bez prilby a svetla (okrem prazdnych guli asi aj hlava) som si povedal, ze idem po chodniku, ved tam sa mi nic nemoze stat, na uvod ma cakal asi 400 m zjazd po asfaltovom chodniku dolu sidliskom popri hlavnej ceste, asi v polovici kopca ked som si myslel, ze ako fajn to odsypa som zaregistroval vpravo na vedlajsej ceste, ktoru som mal asi o 50 m krizovat pohynajuce sa auto, vtedy ma prvykra napadlo, ze moze dojst ku kontaktu, ako sme sa k sebe blizili to tusenie sa premenilo v istotuzacal som brzdit, lenze moje stare cantilevery nerozmyslalli vtedy rovnako a bolo jasne, ze dojde ku kontaktu, neviem ani ako, asi podvedome tusiac, ze neubrzdim som zacal vytacat, aby som os mojej drahy dostal rovnobezne s osou drahy audiny, lenze kolizii sa uz zabranit nedalo, tesne pred bodom kontaktu bola rychlost audiny 0 km/h a moja sa blizila k nule, v tom case os mojej jazdy zvierala s osou jazdy auta cca 20 stupnovy uhol..ku kontaktu doslo nasledovnym sposobom: lavym ramenom som sa oprel o pravy blatnik audiny, kineticka energia, ktoru som este mal sposobila, ze ma vyhodilo na kapotu a chrbtom som sa zacal prevalovat po kapote stale pevne drziac rajdy bicykla a citil som aj kontakt zadku so sedlom, takto gulanim po chrbte som sa dostal na druhu stranu kapoty (stale zvierajuc rajdy) az k lavemu blatniku, kde som zacal opustat kapotu a pravdepodobne mna zacal opustat bicykel, pretoze na zem som dopadol na nohy a asi o pol sekundy na to, dopadol dva metre odo mna bicykel...chlapik bol viac hotovy ako ja, skody na zdravi ziadne a majetkove, zadny rafik na mojom bicykli a maly skrabanec na kapote...teraz sa nad tym usmejem, ale zabrzi o sekundu neskor, tak hlavickou vletim cez sklo na spolujazdcove miesto
Ponaucenie:
V zakrute sa na asfaltke plnej kamienkov nebrzdi prednou brzou!!!
do prudkej asfaltovej zakruty plnej kamienkov sa nejde v šesťdesiatke
ked som bol maly, tak sme na konci ulice mali vybagrovanu taku peknu jamu. jama tam bola vela rokov, a pred nou bola jama inverzna, teda kopec. ako male deti sme behali na bicykli po ulici a vzdy sme vybehli na ten kopec, tam sme sa otocili a spustili sme sa zase nazad... len jedneho krasneho letneho slnecneho dna som to ja neubrdzil a presiel som az za kopec a tym padom az do jamy. to by nebolo take vazne, ale ten rev co nasledoval... ono totiz sme boli v plavkach (bolo leto) a v jame rastla nadherna zihlava
neskor sme sa prestahovali do mesta (Sala) a kedze sidlisko bolo viac-menej este vo vystavbe, tak tam bolitiez jamy a kopce hliny. vtedy sme vsetci uz mali BMX z Prahy a blaznili sme tam. este sa to nevolalo dirt ako teraz. asi kazdy vie, ako vizera, ked sa clovek uci blboviny. tiez som raz opustil potapajucu sa lod (bike) a letel som ja jednym smerom, on druhym...
dalsi taky zaujimavy pad bol pocas strednej skoly. ked som siel do kniznice vratit knihy. na biku, knihy v igelitke na rajdach, vesela rychlost (30-35) a citi tie mrchy nevosli do predneho kola? krasny katapult, nejaku minutu som pozeral na asfalt, potom som sa pozbieral a nejako som dokrival domov. nikto z okolocumiacich sa ma nespytal ani len ci zijem...
a nasleduje nieco novsie. minuly rok, cestou cez zastranie do KNM, bolo poprsane trosku, lesne cesty miestami od blata. tak som si to valil dole kopcom a predomnou mlaka. obist ju nebolo kade, tak som ju chcel preskocit, ale co cert nechcel, na blate sa smyklo kolo a ani neviem ako, uz som mal iklicie v hube a blato uplne vsade
jeden skok na straniku sa mi tiez podpisal na modrinach na trieslach
a posledne uz aj trochu krvave, to bolo na mojom prvom pokuse o podnik s nazvom Okolo Martinskych Holi, kde na mna vsetci zirali, ze 203 kotuc vpredu, 180 vzadu a 2.35 gumy... som dole zajzdom zo saracnikov do vrutok ani neviem z akeho dovodu zabrzdil asi v 40-50 prednou brzdou na strku... uz mi ostavalo len umyt si krv a dokrivat na stanicu vo vrutkach. i tam na mna pekne ludia cumakovali
dufam, ze ste prisli az sem a neumreli ste v strede
dobre sa číta cudzie nešťastie, takže som došiel až na koniec