Takze zajtra mas na Cergovskej chate ale iba ak pojdes so mnou po povodne planovanej trase cez Krize a nie zbabelo po asfalte cez Hertnik ako predpokladam ze pojde po vecernom vacsina ostatnych.
aj u vas mate takuto skupinu mtb cestarov?
ako dalej dobre terenom z krizov na cergovsku chatu?
Najjednoduchsie z Krizov po lavej doline stale hore (ale je to asfalt) az na poslednu skladku dreva (asfalt konci) a tam esicko dolava, doprava az vyjdes na luku pri chate Enciana. Odtial najlepsie na juh na Cierne blato. Hore na hreben po cervenej to je strme treba trocha potlacit. Alebo zopar dalsich moznosti. Polovnicky chodnik do sedla Lysina ci dolinou Javoroveho potoka do sedla Lysina. Tam vraj pred 2-3 tyzdnami stretli turisti pocas dna svorku vlkov. Asi mali pri potoku nejaku potravu.
Najjednoduchsie z Krizov po lavej doline stale hore (ale je to asfalt) az na poslednu skladku dreva (asfalt konci) a tam esicko dolava, doprava az vyjdes na luku pri chate Enciana. ...
Mam v plane skocit z Presova na Zobrak, ale tato asfalka z Krizov sa mi nie velmi paci . Takto idealne som si to s prstom na mape naplanoval , je to aspon ako tak realne alebo by si poradil nejako inac? Lesne chodnicky z tamtej strany velmi nepoznam, takze by som sa asi drzal turistickych.
Ano, zvolil si spravne ist na Zobrak po cervenej od Enciany cez Bukovy vrch. Je to najzjazdnejsia cesta (za bukovym zvyknu pilcici nechat na chodniku konare ), aj ked teraz je uz takmer cela zjazdna aj ta z Hervartova (ale nie cele po znacke). Ak chces dojst az na skutocny Zobrak (nie len sedlo, kde je vyhliadka, neskor kriz a neskor odbocka znacky na Hervartov) tak musis zajst par sto metrov dalej po ceste, ako mas vyznacene v subore 4, vyhlady tam ale nie su ziadne. V subore 4 mas aj zjazd na Krize. Ten zjazd na Krize bol niekedy strasne zarasteny a zapadany, sama zihlava. Teraz to trocha precistili ale zaverecny usek ostal v povodnom stave - strmy, zarasteny, kamenisty, nezjazdny... preto v zazname ta odbocka po lesnej ceste. Zjazd do Hervartova je ovela lepsi, zabavnejsi, zjazdnejsi. Ale ak chces ist na Krize, OK.
Po zelenej na Pantelis som to hore nesiel, budu tam nezjazdne useky. Ale hore na hrebeni uz OK, aj ked bude vysoka trava, casto sa tam nechodi.
Alternativou na hlavny hreben je ist Javorovym potokom (subor č. 4, siel som to naposledy 2009) alebo ta cez Encianu (subor 5; sli sme to teraz v nedelu, vsetko zjazdne; ta asfaltka je 2.5 km a je to taka lesna rozbita, sem tam sotolina, naplavene kamienky)
Pridal som ti od Enciany aj polovnicky chodnik popod hreben iduci az na sedlo Lysina so skratkou na hreben - nou ale asi bude treba trocha potlacit. Ten sme sli v 2011 a ku koncu postupne z neho robia cestu... straca sa jeho krasa.
No a v suboroch 1 az 3 su kratke paralelne useky z |Cergovskej chaty na Hradisko - to aby clovek nesiel len po cervenej a alternoval. Ale tie asi poznas.
Na tvojom mieste by som to fukol do Hevartova, zjazd tam je eno-nuno ... z Hervartova by si siel do Siby po takej rozbitej asfaltke, ale potom zo Siby sa da ist vyzivnou lesnou cestou az popod Bukovy vrch, kde sa napojis na zltu
Ale gps zaznam, ak by si mal zaujem, ti musi ponuknut Minikin ... ja to nejako neviem vytiahnut z toho Google Earthu
Ufff... Druha cast videa je takmer pripravena... uz len male upravy, vyrenderovat a ... v piatok v klubovni premiera videa z afterparty na Okolo Domaše 2012 - koncert skupiny Vidiek.
Pre tych co odmietli rannu pozvanku: naozaj mate co lutovat!
My sme trocha prevetrali polovnikom chodnicky pod Čergovským hrebeňom. Pridavam par ilustracnych fotografii z pre nas novoobjaveneho useku.
Zaznam trasy: (koncom jesene tam polovnikom nechodte, su na to alergicki)
Attachment:
2012-07-22T06_4.zip
Trocha sme im to tam aj precistili, a kedze pilka ostala doma, tak sme pouzili nastroje, ktore boli po ruke. Musim sa teda ospravedlnit mojej dejepisarke z 5 rocnika zakladnej skoly , ktorej som tvrdil: Naco mi len budu vedomosti o neolite? No a teraz, ako by som ich nasiel. Tazke to teda mali ti nasi preeeeeeeeeeedkovia. Bolo to tazke, ale podarilo sa. copyrightlh3.googleusercontent.com lh3.googleusercontent.com
Ono je tam toho dost, ja poznam jeden dalsi chodnicek co vyusti 400 m nad jazierko alebo z hora zase do Siby alebo Hertnika ukazem vam niekedy, je to revir, kazdy rok sa tam polovne chodniky cistia koncom augusta .
Jasne, tych polovnickych chodnikov je kopa a vacsina z nich je aj v mape lesnych komunikacii. Ide o to, ze nie vsetky su tak perfektne udrziavane aby boli pre nas zjazdne a najma to, ze polovnici su strasne nasr...nasrdeni, ked nas tam vidia. Ich uz hneva aj ked ideme po lesnej ceste, nie to este polovnickom chodniku. Hoci si ho casto postavili na uplne cudzom pozemku kde maju len v prenajme polovny revir. Preto tam radsej od konca augusta nejazdim. Naco drazdit kobru bosou nohou, no nie? A prave tito chamtivi polovnici vo svojej snahe vyclenit si cely les len a len pre seba urobili ostatnym polovnikom medvediu sluzbu ked zverejnili mapy lesnych ciest. Tak im treba!
Symbioza mezdi bikermi a polovnikmi aka sa vidi napr. na Rychlebskych stezkach u nas tak skoro nebude.
K zrusenej nedelnej akcii vo Vysokych Tatrach: rozhodnutie bolo spravne, na tom Jahnacom stite by sme aj tak videli... Aj ked neprsalo. Dokazom su fotografie zo zachrannej akcie prave z toho dna a toho miesta. No a teraz zbalit svestky a sup ho preskumat Bogotu a okolie. Dufam, ze nezabludim - nie je predsa Bogota ako Bogota.
EDIT 25.7.2012: Dobra lajtka ta Bogota, perfektne lesne asfaltky (aj cestak by zvladol). Skoda toho, ze vyhliadkovu vezu na vrchu, ktora vraj bola volne pristupna uz vojaci obohnali ostnatym drotom a priestor uzavreli. A na veceru bedle najdene zo sedla bicykla
Attachment:
P7240009.jpg
Attachment:
P7240010.jpg
LOL! Teraz som zistil, ze na Domasi som nevedomky oslavil 500000 nastupanych metrov odvtedy, co so sebou vozim navigaciu... Aktualny stav: ▲ 508560 m Tesim sa na milion!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ako dalej dobre terenom z krizov na cergovsku chatu?
Mam v plane skocit z Presova na Zobrak, ale tato asfalka z Krizov sa mi nie velmi paci
Po zelenej na Pantelis som to hore nesiel, budu tam nezjazdne useky. Ale hore na hrebeni uz OK, aj ked bude vysoka trava, casto sa tam nechodi.
Alternativou na hlavny hreben je ist Javorovym potokom (subor č. 4, siel som to naposledy 2009) alebo ta cez Encianu (subor 5; sli sme to teraz v nedelu, vsetko zjazdne; ta asfaltka je 2.5 km a je to taka lesna rozbita, sem tam sotolina, naplavene kamienky)
Pridal som ti od Enciany aj polovnicky chodnik popod hreben iduci az na sedlo Lysina so skratkou na hreben - nou ale asi bude treba trocha potlacit. Ten sme sli v 2011 a ku koncu postupne z neho robia cestu... straca sa jeho krasa.
No a v suboroch 1 az 3 su kratke paralelne useky z |Cergovskej chaty na Hradisko - to aby clovek nesiel len po cervenej a alternoval. Ale tie asi poznas.
Ale gps zaznam, ak by si mal zaujem, ti musi ponuknut Minikin ... ja to nejako neviem vytiahnut z toho Google Earthu
BTW: V sobotu alebo nedelu Kapusansky hrad - previerka trate? (samozrejme ze cez Cergov, necelych 80km
BTW: V sobotu alebo nedelu Kapusansky hrad - previerka trate? (samozrejme ze cez Cergov, necelych 80km
Lezal len tak na trase ... jak ides od salasa tou lesnou cestou ponad kupele
Cim viac km tym lepsie
My sme trocha prevetrali polovnikom chodnicky pod Čergovským hrebeňom.
Zaznam trasy: (koncom jesene tam polovnikom nechodte, su na to alergicki)
Trocha sme im to tam aj precistili, a kedze pilka ostala doma, tak sme pouzili nastroje, ktore boli po ruke. Musim sa teda ospravedlnit mojej dejepisarke z 5 rocnika zakladnej skoly
Mimochodom, ten strom sme nakoniec "prerubali"
Mimochodom, ten strom sme nakoniec "prerubali"
Ups! Zabudol som... ved jasne ze prerubali! Alebo kamenom mierne nacali a potom uz praskol.
Symbioza mezdi bikermi a polovnikmi aka sa vidi napr. na Rychlebskych stezkach u nas tak skoro nebude.
EDIT 25.7.2012: Dobra lajtka ta Bogota, perfektne lesne asfaltky (aj cestak by zvladol). Skoda toho, ze vyhliadkovu vezu na vrchu, ktora vraj bola volne pristupna uz vojaci obohnali ostnatym drotom a priestor uzavreli. A na veceru bedle najdene zo sedla bicykla
LOL!