Zdravím, neviem sa rozhodnúť medzi edge 500 a polarom (cs400, 5OO možno 600 ale to už je finančne na mňa vysoko). Ktorý computer je podľa vás lepší z pohľadu treningu gps ako navigáciu u garminu veľmi nevyužijem len potrebujem viac dostupných dát s treningu, čo sa týka tepov v daných momentoch, rýchlosť, kadencie.. atď skrátka chcem vedieť či je v tomto zaznamenávaní lepší a prehľadnejší garmin alebo polar. A ak ho niekto vozíte šiklo by sa pár slov ďakujem vopred za pomoc.
na garmine mi oveľa viac vadí to uchytenie "každá tretia" fotka garmina na nete je utrhnutý držiak čo som pozeral...
Máš na mysli toto? Mne to spravil po 23 mesiacoch. Ale mal zvýšenú "aktivitu", nakoľko ostatných 10 mesiacov robím cyklokuriéra, čo znamená manipuláciu v priemere 20x denne (hore-dole). Reklamácia uznaná, vymenený za nový.
Ku výdrži. Áno, myslí sa tým čas, ktorý je schopný prístroj pracovať na 1 nabitie. Závisí od viacerých faktorov (podsvietenie a jeho intenzita, kontrast displeja, hľadanie signálu,...). Ja mám podsvietenie vypnuté, kontrast na 5 %. Vydrží mi 3-4 pracovné dni, pričom pri väčších prestojoch ho vypínam alebo aspoň prijímač (nech nevyhľadáva signál, keď som v budove, to žerie batériu neskutočne). Čistej jazdy je to okolo 15 h, no dosť šťavy padne, pokým som v budove a idem vyzdvihnúť/odovzdať zásielku.
23 mesiacov,, záruka je 2ročná ? to si mal tesné. V pohode len si neviem predstaviť že by som šiel pretek a na kockách alebo troška rozbitej ceste by sa ulomil a musel ho ísť zdvihnúť... (kamošovi sa to stalo dosť nepríjemné),, inak, tmax - za tie 3-4dni uložia sa do neho všetky treningy ? všetky tie dni ? alebo koľko vlastne sa do garmina vie zmestiť treningov kým ho budem musieť napojiť k pc a dať si dáta do softvéru. vďaka
2-ročná. Mne sa to odlomilo bez varovania počas jazdy po Starom moste. Našťastie som už nebol na Dunajom, hoci skončil na lávke... Do pamäte môžeš uložiť 180 h jazdenia. Takže nie len od nabitia po vybitie.
A chcel by som sa ešte spýtať. Dá sa na ňom vypnúť gps (záznam trasy...) a využívať všetky ostatné funkcie plnohodnotne ?, lebo cez zimu jazdím v pivnici dosť na trenažéry a viem že signál tam nie je ani gps nemá šancu to viem bude tam garmin fungovať, bude merať tep/rýchlosť/kadencia,...
stále rozmýšľal či nebude lepší spoločník polar :/, na garmin edge mi vadí to gps... žerie to veľa energie stále ho treba nabíjať... kamoš si teraz kúpil edge 500 bundle,,. a vydrží mu deň musí ho nabíjať potom znovu
Áno, vieš ho využívať aj indoor. Vypneš prijímač a ostatné parametre ti idú klasicky, spolu so záznamom (samozrejme bez gps dát). Len samozrejme treba mať snímač kadencie s magnetom v kolese.
stále rozmýšľal či nebude lepší spoločník polar :/, na garmin edge mi vadí to gps... žerie to veľa energie stále ho treba nabíjať... kamoš si teraz kúpil edge 500 bundle,,. a vydrží mu deň musí ho nabíjať potom znovu
Mozno by si mohol pouvazovat aj nad multifunkcnymi hodinkami Garmin 310XT resp. 910XT, ktore su konstruovane aj na bicykel (spolupracuju so Speed/Cadence metrom) a vydrz maju 20 hodin.
na polare mi strašne vadí že výmenu baterii si nemôžem urobiť doma
Pouzivam treti rok CS 400 a stale su tam povodne baterky. Jedine co sa neda vymenit je baterka v snimaci. V HR a pristroji je vymena bez problemu. Az mi odide baterka v snica urcite ho otvorim a baterku vymenim, kedze Polar cz to robi vymennym sposobom ( nova krabicka ) tak verim, ze rozobratie a vymena baterky nebude tazkym orieskom.
TMAX: ak by som mal permanentne aj pri treningu vonku mal vypnuté gps ? ušetrilo by to batériu ?,
Drotar: taká polar cs600vka je dosť podobná garminu edge však ? nie je tam veľa iných funkcií, a v zázname treningu atď. je čo som čítal asi lepší ako garmin.
Drotar: taká polar cs600vka je dosť podobná garminu edge však ?
Netusim co vsetko ma CS 600 naviac oproti CS 400 ale ak chces mat zaznam treningu tak s CS 400 bohato vystacis. Garmin by som kvoli nutnej starostlivosti o baterku asi oblukom vyhol.
EDIT : tak som pogooglil. Oproti CS 400 ma moznost merat watovy vykon, nastavit 4 biky a pripojenie GPS senzora.
rasto: ja práveže vôbec nechcem gps, chcem len spoľahlivý computer z ktorého si zaznamenám hromadu údajov z treningu do pc. GPS je pre mňa zbytočnosť len garmin 500 má všetky funkcie čo chcem bohužiaľ naviac má gps :/
Stále to vyjde podstatne menej ako napr Garmin 500. Osobne snímač kadencie nemám, a 70€ iba za hrudný pás sa mi zdá dosť, takže som kupil pulzmeter od Sigmy za 50€ (samozrejme potom v Edmonde nemám záznam tepovky)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Máš na mysli toto? Mne to spravil po 23 mesiacoch. Ale mal zvýšenú "aktivitu", nakoľko ostatných 10 mesiacov robím cyklokuriéra, čo znamená manipuláciu v priemere 20x denne (hore-dole). Reklamácia uznaná, vymenený za nový.
Ku výdrži. Áno, myslí sa tým čas, ktorý je schopný prístroj pracovať na 1 nabitie. Závisí od viacerých faktorov (podsvietenie a jeho intenzita, kontrast displeja, hľadanie signálu,...). Ja mám podsvietenie vypnuté, kontrast na 5 %. Vydrží mi 3-4 pracovné dni, pričom pri väčších prestojoch ho vypínam alebo aspoň prijímač (nech nevyhľadáva signál, keď som v budove, to žerie batériu neskutočne). Čistej jazdy je to okolo 15 h, no dosť šťavy padne, pokým som v budove a idem vyzdvihnúť/odovzdať zásielku.
Mozno by si mohol pouvazovat aj nad multifunkcnymi hodinkami Garmin 310XT resp. 910XT, ktore su konstruovane aj na bicykel (spolupracuju so Speed/Cadence metrom) a vydrz maju 20 hodin.
Pouzivam treti rok CS 400 a stale su tam povodne baterky. Jedine co sa neda vymenit je baterka v snimaci. V HR a pristroji je vymena bez problemu. Az mi odide baterka v snica urcite ho otvorim a baterku vymenim, kedze Polar cz to robi vymennym sposobom ( nova krabicka ) tak verim, ze rozobratie a vymena baterky nebude tazkym orieskom.
Drotar: taká polar cs600vka je dosť podobná garminu edge však ? nie je tam veľa iných funkcií, a v zázname treningu atď. je čo som čítal asi lepší ako garmin.
Prečo by to robil? Na to ten Garmin nekupoval.
Drotar: taká polar cs600vka je dosť podobná garminu edge však ?
Netusim co vsetko ma CS 600 naviac oproti CS 400 ale ak chces mat zaznam treningu tak s CS 400 bohato vystacis. Garmin by som kvoli nutnej starostlivosti o baterku asi oblukom vyhol.
EDIT : tak som pogooglil. Oproti CS 400 ma moznost merat watovy vykon, nastavit 4 biky a pripojenie GPS senzora.
Stále to vyjde podstatne menej ako napr Garmin 500. Osobne snímač kadencie nemám, a 70€ iba za hrudný pás sa mi zdá dosť, takže som kupil pulzmeter od Sigmy za 50€ (samozrejme potom v Edmonde nemám záznam tepovky)