To sedlo pod Minčolom sa nazýva Sedlo Prašivé, a žltá odtiaľ ide na Dlhú lúku a nie na Veľkú lúku Najlepší zjazd? Tak pôjdem niekedy otestovať.
Samozrejme po červenej medzi s.Prašivé a Krížavou je to v sedle na biku podľa typu jazdca. Ale myslím, že väčšina sa dá prejsť v sedle na biku, pokiaľ človek má akú takú kondičku a techniku. Samozrejme niekomu nepomôže ani 150mm zdvih, pokiaľ nemá silu otočiť pedále
No tak vyšší zdvih ti pri šľapaní do kopca moc nepomôže...hlavne vpredu nie Každopádne sú tam pasáže, ktoré sa na 100% nedajú vyšľapať, lebo menej skúsení jazdci ich aj dolu znášajú. Nie je to veľa, možno 40-50 výškových?
aa tomasko nam nejak spysnel ,ked to zjazdil na HT z mincola,takze uz si to bol aj z opacnej strany a vyslapal si az na mincol? ...no neviem...,zabudas na viac veci ,nie kazdy ma 20rokov a do 70kg s tretrami ,bike ma na to ,aby si nieco dokazoval a zbytocne riskoval,ja mam bike hlavne na RELAX, po praci atd.
romix ,ak myslis krizavu tak ist turskou dolinou ako tomas pisal ,po asfaltke ,po chatu,nad chatou kusok vyssie po ceste odbocuje vpravo, najskor prudsie, zvaznica, ktora sa spoji so zelenou znackou -po nej na krizavu ...
kuneradskou dolinou ,alebo cez cibulkovu /okruh/ist po maringotku ,tam odbocit podla toho odkial prides, na zvaznicu -pod veterne kusok vytlacis na veterne a odtial kusok po hrebeni na krizavu
vsak napis aspon den dopredu ss a cosi "spachame" mozno aj spolu...
tak dneska som sa dostal na tú Chatu pod Suchým a je to dobrá diaľka z Varína. to aj vy chodíte po tej nekonečnej zvážnici od chaty pod Jedlovinou a potom na konci je taký cca 20minútový prudký kopec? ten som ja tlačil,ale to je asi vec kondície a chuti
PS: dole po červenej smer Nezbudská Lúčka na bicykli už nikdy viac sem tam som aj vysadol z bajku čo som sa bál dole pustiť
Z varina je to v pohode trasa. Idealne, ked mas po robote 3 hodky cas. Zjazd na nezbud som siel dva krat. prvy krat sa mi zdal v pohode. druhy som siel uz za šera, dva krat som sa riadne vytrel, rozbil koleno a laket a ked pojdem treti krat tak snad uz z novou vidlou a bude to zase ok. Horsie je tou cestou ist hore. to som siel len raz a uz nechcem, len som tlacil, niesol a fučal.
Neviem odkial mas to ze bike mam iba na to aby som si nieco dokazoval. Netrep somariny. Ja predsa jazdim pre radost a preto, ze dokazem vyslapat/zjazdit o nieco viac ako ty alebo niekto iny, neznamena ze si tym chcem nieco hned dokazovat.
Ak by sa chcel zajtra niekto ísť povoziť po Beskydoch v okolí Veľkej Rače, tak zajtra o 8 štartujem z Oščadnice. Ak by sa chcel niekto pridať, tak dajte echo tu, na FB alebo telefonicky.
Vedel by mi niekto popisat aky je teren(chrakter a podklad)po mdrej TZ z Mincola smerom na Dolnu roven a nasledne prejazdnost Anbakondy? Vopred dakujem za info
mravac - keby si radsej miesto toho "posmievania" sa slabsim(bikerom) ,vymyslel kam pojdeme pojazdit ,a hadaj-ked v danom useku idem pesi rovnako rychlo,alebo dokonca rychlejsie ,ako (napr.aj ty) na biku,co si ako byvaly bezec asi vyberiem..? a hlavne ma to stoji menej energie...my trochu starsi sa uz niektori ,aj chceme trosku setrit
kocnere,ja chodím z Minčola na bajku bežne,keďže som z Višňového. od Minčola je to zo začiatku dosť prudké,dosť kameňov,ale to je len tak cca 5minút na bajku a potom ide až k vlekom pekná zvážnica.a anakonda je tiež v pohode,šiel som asi minulý týždeň.ak by si sa chcel napojiť od cesty z Minčola priamo na anakondu,tak to je tiež nejakou zvážnicou prepojené,ale nešiel som tade,je to dosť prudké...
dik ze ste mi poradili
rozhodol som sa ist z turia ako popisal mravac lebo do stranav by som to mal asi daleko ale to som netusil ze 100m ist po zltej na mincol mi pride obcas ako 50km tlacenia bicykla na chrbte ked ze vyst v sedle sa to nedalo aj kvoli popadanim stromom ale aj kvoli mokremu terenu a tak mi nic neostavalo len slapat a dufat ze z mincola po cervenej na krizavu to bude pohodicka ale aj tam som obcas slapal vedla bajku lebo cesta tam je sami kamen a diera ale na krizave len kochat no proste parada potom z krizavy som vyrazil na vidlicu odtial na veterne a z veterneho na kunerad zas vedla bajku vsak na bajku by to bola asi samovrazda len skoda ze ked sa ide z kuneradu na veterne tak ta odbocka neni poriadne oznacena preto som to ani nemohol najst ale tak aspon som si pochutnal na cucoriedkach a pokochal vyhladom a tu samozrejme dake to foto menej kvalitne
My sme dnes išli z Kúrskej doliny po predpokladám novej zvážnici na Chatu pod Suchým. Trebalo si ale vytlačiť kúsok po zelenej do sedla Brestov, kde sme sa napapali malín. Mňam. Mám aj gpx keby niekto chcel.
romix ,dufam , ze dole z veterneho si tiez "netlacil" po zltej? ci?
ja dnes popod horu do turskej-chata sacne-singl sedlo kobylie -cekol som ten chodnik co mal ist popod kozol a zaciatok aj precistil pilkou...len neskor ,este pred kozlom uz bol sotva znatelny, tak som sa spustil dole potokom ,oproti som si vyslapal este taku slepu zvaznicu -odfotil kozol a hajde dolu hodilo to 37km
kto vidi deda mraza
Takýto výjazd som mal tento rok v pláne, len som tiež nevedel, či sa zo Snilovského sedla dá dostať dole do Vrátnej. Išiel som peši tadiaľ hore aj dole pred pár rokmi, keď ešte nepremávala Lanovka. Myslím, že sa nešlo priamo hore popod lanovku, ale išlo sa serpentínami z jedného bočného lesa do druhého. Aspoň na začiatku.
Rád by som sa pridal, takúto celodennú cykloturistiku ja veľmo rád. Cez Saračníky by som sa vedel dostať do MT, a tam by sme sa mohli niekde stretnúť a vyraziť spolu.
EDIT: Inak zo Šútova sa dá dostať na Chatu pod Chlebom v sedle biku. Ževraj Bol o tom článok v BIKER magazíne.
Ta cesta ide uz z trusalovej a vyslapete po nej az na chatu pod chlebom.uz sompo nej isiel.Apred par rokmi ked sa budovala lanovka z vratnej sa z nasej strany po tej ceste vozil hore matros na lanovku tak sme tu cestu v zime udrziavali bagrami zjazdnu.A z toho sutova sa da na nu pekne napojit.
vidis roman ,keby si napisal skor ,ako den pred vyjazdom,mohol si si usetrit kopu tlacenia a viac sa pobikovat nahor aj nadol...ked som ti pisal trasy ,uz si bol na ceste
no zajtra ,neviem ...reparat v opacnom smere ? cez veterne hore a po zelenej bud do turskej alebo medzihorskej dole... ,ci sulov?,raj.lesna?,borosovec?
kocnere,ja chodím z Minčola na bajku bežne,keďže som z Višňového. od Minčola je to zo začiatku dosť prudké,dosť kameňov,ale to je len tak cca 5minút na bajku a potom ide až k vlekom pekná zvážnica.a anakonda je tiež v pohode,šiel som asi minulý týždeň.ak by si sa chcel napojiť od cesty z Minčola priamo na anakondu,tak to je tiež nejakou zvážnicou prepojené,ale nešiel som tade,je to dosť prudké...
dakujem za info a popis, chystam sa robit okruh Stranavy-Polom-zvaznice-Martinske hole-Mincol-Anakonda-Stranavy. Minuly rok som siel z Mincola po cervenej naspat na Polom a ten zaver ma odradza.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Samozrejme po červenej medzi s.Prašivé a Krížavou je to v sedle na biku podľa typu jazdca. Ale myslím, že väčšina sa dá prejsť v sedle na biku, pokiaľ človek má akú takú kondičku a techniku. Samozrejme niekomu nepomôže ani 150mm zdvih, pokiaľ nemá silu otočiť pedále
romix ,ak myslis krizavu tak ist turskou dolinou ako tomas pisal ,po asfaltke ,po chatu,nad chatou kusok vyssie po ceste odbocuje vpravo, najskor prudsie, zvaznica, ktora sa spoji so zelenou znackou -po nej na krizavu ...
kuneradskou dolinou ,alebo cez cibulkovu /okruh/ist po maringotku ,tam odbocit podla toho odkial prides, na zvaznicu -pod veterne kusok vytlacis na veterne a odtial kusok po hrebeni na krizavu
vsak napis aspon den dopredu ss a cosi "spachame" mozno aj spolu...
PS: dole po červenej smer Nezbudská Lúčka na bicykli už nikdy viac
Z varina je to v pohode trasa. Idealne, ked mas po robote 3 hodky cas. Zjazd na nezbud som siel dva krat. prvy krat sa mi zdal v pohode. druhy som siel uz za šera, dva krat som sa riadne vytrel, rozbil koleno a laket a ked pojdem treti krat tak snad uz z novou vidlou a bude to zase ok. Horsie je tou cestou ist hore. to som siel len raz a uz nechcem, len som tlacil, niesol a fučal.
rozhodol som sa ist z turia ako popisal mravac lebo do stranav by som to mal asi daleko ale to som netusil ze 100m ist po zltej na mincol mi pride obcas ako 50km tlacenia bicykla na chrbte ked ze vyst v sedle sa to nedalo aj kvoli popadanim stromom ale aj kvoli mokremu terenu a tak mi nic neostavalo len slapat a dufat ze z mincola po cervenej na krizavu to bude pohodicka ale aj tam som obcas slapal vedla bajku lebo cesta tam je sami kamen a diera ale na krizave len kochat no proste parada potom z krizavy som vyrazil na vidlicu odtial na veterne a z veterneho na kunerad zas vedla bajku vsak na bajku by to bola asi samovrazda len skoda ze ked sa ide z kuneradu na veterne tak ta odbocka neni poriadne oznacena preto som to ani nemohol najst ale tak aspon som si pochutnal na cucoriedkach a pokochal vyhladom a tu samozrejme dake to foto menej kvalitne
My sme dnes išli z Kúrskej doliny po predpokladám novej zvážnici na Chatu pod Suchým. Trebalo si ale vytlačiť kúsok po zelenej do sedla Brestov, kde sme sa napapali malín. Mňam. Mám aj gpx keby niekto chcel.
ja dnes popod horu do turskej-chata sacne-singl sedlo kobylie -cekol som ten chodnik co mal ist popod kozol a zaciatok aj precistil pilkou...len neskor ,este pred kozlom uz bol sotva znatelny, tak som sa spustil dole potokom ,oproti som si vyslapal este taku slepu zvaznicu -odfotil kozol a hajde dolu hodilo to 37km
kto vidi deda mraza
Rád by som sa pridal, takúto celodennú cykloturistiku ja veľmo rád. Cez Saračníky by som sa vedel dostať do MT, a tam by sme sa mohli niekde stretnúť a vyraziť spolu.
EDIT: Inak zo Šútova sa dá dostať na Chatu pod Chlebom v sedle biku. Ževraj
Ta cesta ide uz z trusalovej a vyslapete po nej az na chatu pod chlebom.uz sompo nej isiel.Apred par rokmi ked sa budovala lanovka z vratnej sa z nasej strany po tej ceste vozil hore matros na lanovku tak sme tu cestu v zime udrziavali bagrami zjazdnu.A z toho sutova sa da na nu pekne napojit.
no zajtra ,neviem ...reparat v opacnom smere ? cez veterne hore a po zelenej bud do turskej alebo medzihorskej dole...
dakujem za info a popis, chystam sa robit okruh Stranavy-Polom-zvaznice-Martinske hole-Mincol-Anakonda-Stranavy. Minuly rok som siel z Mincola po cervenej naspat na Polom a ten zaver ma odradza.