Zdravim.

Nedavno som isiel na bike bez dioptrickych bril, takze som uplne dokonale nevidel teren po ktorom idem, dosiel som na nejaky skok, ten som ale skocil v pohode, lenze som nabral vyssiu rychlost a nevidel som do jakych sraciek som vletel a jednoducho som preletel nejak divne cez riaditka. Ja som sa v pohode otriasol, ale bal som sa o bike. A opravnene. Na mieste som spozoroval len vykrivene riaditka oproti vidle, inac v pohode vsetko. Tak som dosiel asi za 5 min domov. Akurat ako som otvaral branku spozoroval som polovyfucane predne kolo. Taksom zhodil plast, dusu, nasiel defekt, ale taky, aky som este v zivote nevidel. bol totiz zo spodu na dusi. Neviem, mozno sa nejak natrhol, alebo co, pre mna nepochopitelne, ale dobre, defekt som opravil. Len tak zo zaujimavosti som kukol rafik, ci nema osmu a hen ho. Mierna osmicka, ok, mozno vycentrujem, alebo dam do servisu. Ale to najhorsie prislo, ked som daval koleso naspat do vidly. Kotuc sa nevopcha medzi platnicky :O s kotucovymi brzdami nemam absolutne ziadne skusenosti, bike je relativne novy, ma mesiac a najazdenych cca 300km po horach. Maju sa tie platnicky, ci prasa ci co to tam vsetko je nejak nastavit? alebo su zavzdusnene? Platnicky sa daju roztiahnut skoro do povodnej polohy, ale ked cca 5 krat pritiahnem packu, tak sa zase dodrbu skoro uplne k sebe. Mam to vyreklamovat? Ja tomu absolutne nerozumiem, lebo som dosiel odtial domov, brzdy isli jak mali, doma som dal dole koleso, medzi platnicky som vlozil taku vecicku aby sa nahodou nedotkli (to jedine mi v predajni ako odpoved na otaku "udrzba" odpovedali)a opravil defekt(ktory je pre mna tiez nepochopitelny, plaste mam schwalbe po 30 euro, vraj su skoro neprepichnutelne..)

Dakujem vopred za pripadne postrehy, navrhy, rady, cros.
02.08.2012 - 13:18:43
00
plaste mam schwalbe po 30 euro, vraj su skoro neprepichnutelne..)


Ehm, zrovna Schwalbe su povazovane za jedny z tych "papierovejsich".

Inak sa pozri, ci nemas krivy kotuc a preto sa ti to tam nevlezie.
Co sa tyka platniciek, skor to vyzera na problem so zavzdusnenim? Daj si to skontrolovat v servise (idealne v inom ako si bike kupoval, kedze na udrzbu ti povedali to co ti povedali)
02.08.2012 - 14:02:31
00
K Schwalbe - majú toľko verzií, že všeobecne o nich hovoriť ako o "papierovejších" je poriadne stupídne. To sa dá potom o každej značke čo ponúka rýchle a ľahké plášte napísať. Pokiaľ autor témy nenapíše konkrétny typ, tak sa o nich ani baviť nemusíme.
02.08.2012 - 14:14:11
00
kazdopadne ta vec s defektom ma velmi nezaujima, skor by som teda uvital reakcie ohladom tych brzd.

krivy kotuc nemam, je to jednoznacne viditelne ze sa to tam nezmesti kvoli malemu priestoru medzi platnickami. V porovnani so zadnou brzdou su platnicky asi o polovicu blizsie. Myslite ze je to suce aj na reklamaciu? Ak je to teda zavzdusnene, tak moze byt pricina toho ten pad? kolko stoji odvdusnenie v nejakom servise (priemerne)?
02.08.2012 - 14:31:51
00
cros -trosku si odporujes,podla opisu si bud stlacil packu brzdy ,ked tam nebol kotuc ci vlozka ,co je zle,aj ked pri oprave defektu si ju tam mal...
1.problem mohol byt v tom,ze bolo treba odpustit trosku kvapaliny
2.ak si ale urobil ,co som pisal ,tak uz ju mozes mat aj zavzdusnenu

takze najlepsie dat do servisu...

k plastom, momentalne vozim svajble (v profile) a najme vydrz sa mi dost pozdava,jazdim po asfalte do prace + teren ,maju okolo 2000km a na zadnom este vidno zliabok na strednych stuploch pritom v terene nedrzia najhorsie...a 1 defekt od trna...
02.08.2012 - 14:48:30
00
Mal som podobny problem s brzdami (nechceli tam vojst dokoca ani platnicky) a vyriesil som to tak, ze som tam nadrbal hruby srobovak, ktorym som dotlacil piestiky tak, ako su v polohe ked nemas stlacenu packu a problem sa mi vyriesil.
02.08.2012 - 15:30:13
00
Zdravim.
Platnicky sa daju roztiahnut skoro do povodnej polohy, ale ked cca 5 krat pritiahnem packu, tak sa zase dodrbu skoro uplne k sebe.

toto by si mohol trošku lepšie popísať...možno tam niekde je zakopaný pes...
02.08.2012 - 16:02:27
00
Nestikol si nahodou tu dusu o rafik?
02.08.2012 - 21:24:09
00
kvakob- mozno som to nepresne opisal, kazdopadne: pri defekte bola medzi platnickami vlozena vlozka; potom som isiel koleso vlozit naspat, tak som vlozku vybral, zobral koleso, isiel ho tam vlozit, lenze medzi platnickami uz nebol dostatocny priestor na kotuc. Tak som tou vlozkou platnicky jemne roztiahol, tak ze sa tam kotuc uz vlozit dal. Koleso som tam ale este nevlozil, skusil som par krat pritiahnut TROCHU packu, nie do dotknutia platniciek a po par pritahoch boli platnicky opat v takej polohe, ze sa medzi ne kotuc nezmestil. Tak som ich teda este raz roztiahol, dal som tam koleso a neriesil, zajtra sa pojdem previest a uvidim co to spravi..

milfox- neviem, myslim ze skor nie, pretoze ta trhlinka je priamov strede zo spodu a na rafiku nie su ziadne spony ani nic ostre. Mozno cisto hypoteticky tym ze mam dost siroke plaste (2.25 myslim?) sa ten plast mohol nejak odchylit, vyhnut alebo co a vskocit tam nejaka zrada.. fakt netusim
02.08.2012 - 22:30:13
00
roztiahni platnicky - vloz koleso - 10x stlac packu - napumpuje sa to a uz by to malo brzdit a nestlacaj packu ked tam nemas koleso.
02.08.2012 - 23:21:14
00
matuso- dik za radu, spravil som tak, parminut som jazdil a pribrzdal a uz to vyzera v pohode :)

neviem, mozno to bola hlupa dilema, ale viete, bajk je novy a toto spravanie sa mi nezdalo ok, ( a ako som vyssie uviedol s kotucovkami nemam absulutne ziadne skusenosti a uz duplom s hydraulikou) tak som sa radsej spytal. Dakujem za vsetky rady, dufam ze je to teda naozaj vyriesene :D
03.08.2012 - 13:25:36
00
hydraulicke brzdy maju expanznu nadobku v ktorej je kvapalina. ked dries platnicky a postupne sa stensuju tak s tej nadoby nateka kvapalina do systemu aby mala packa vzdy rovnaky chod.
ked vyberies koleso a stlacis packu tak sa chce brzda nastavit a kedze tam nemas kotuc platnicky sa k sebe priblizia.
03.08.2012 - 14:31:49
00
keyboard_arrow_up