Po niektorej vytriasacke ma boli prdel aj krize. Co pomoze viac, karbonova alebo odpruzena sedlovka? Sedadlo mam velke gelove, to bude ok. Vazim cca 95kg.
moomoo: preto som sem daval ten odkaz Thudbuster je Canecreek , ale inak na to co popisujes je potrebne zmenit jazdny styl. V teren se da jazdit aj na celopevnaku, ale nie tak, ze sedis. A nie s brasnami, flasami, kosikmi, blatnikmi, atd. Ak chces plny komfort, tak AM/EN bajk , 2.3" gumy, pruzina vpredu aj vzadu
laco: no, odpruzena sedlovka ale nie je nahrada fulla .. ani tak nebola zamyslana tvorcami, vozi to sice malokto, ale nejaky vyznam ma, inak by sa nevyrabala. Ja s tym ale skusenosti nemam ..
S enduro bajkom a 2,3" balonmi na asfalte umrem a cela moja cykloturistika tiez A brasne su nutnost, nebudem to ved vlacit na chrbte ked to moze vozit bajk. Mam taky dojem, ze tie fully a ameny su skor pre vas co sa viac tesite z jazdy samotnej nez z toho ze vas bajk odvezie z A do B.
.. no mas pravdu, ale zas napriklad po Bratislave je pohodlne sa vozit z bodu A do bodu B vylucne s aspon 140mm zdvihmi .. mam to vyskusane. V meste je drsnejsi teren ako v MK. A tiez si zober, ze ak mas cyklobrasne, tak im je tiez lepsie, ked jazdis dole po schodoch
Ale inak na cykloturistiku skor trekovy bike, a odpruzena sedlovka tam asi moze byt fajn... no a zdvihy? /ak sa daju pritvrdit, alebo maju SPV a pod./ - vacsia vaha nijak zvlast neovplyvnia rychlost bajku po rovine, co je podstatne su pneumatiky /no ano, od urcitej rychlosti aj posed, atd./ .. zas ale davat na velke zdvihy cestne gumy ako na tom obrazku .. /tusim tam nema tlmic, mozno ma preto odpruzenu szedlovku/
Ja by som sa bal ze trekovy bajk v lese polamem. Radsej o kilo tazsi MTB s poriadnymi trubkami aj vidlou.
Suntourka uz objednana, dam vediet ako to funguje.
Tak uz je namontovana! Nedockavo som vybehol do zahradkarskej kolonie (mix asfalt, sotolina, rozbita polna cesta, tankodrom, kolajnice, kopcek) a som milo prekvapeny. Ono to funguje! Komfort je rozhodne vacsi a priam som sa pristihol pri tom, ze vyhladavam prejazd jamou ci korenom. Pruzenie je tak 2-3 cm smerom vzad a nadol, do stran ziadne. Este sa bude treba pohrat s nastavenim vysky sedla, polohy sedla na sedlovke a tvrdostou pruziny ale uz aj teraz je to super. Zatial som siel kratky usek 6km, uvidime ake budu dojmy po dlhsej trase. Po nasadnuti sedlo hned sadne asi o 1cm, to aj pisalo v navode. Potom je viacmenej pevne a prejavi sa az pri nerovnosti alebo prudsom zabrzdeni. Pri beznom slapani na rovine to nema tendenciu kyvat. Pre tazsich jazdcov sa tam da kupit aj tuhsia pruzina do 120kg.
Vypadá to fajn . To je NCX alebo drahšia NEX ??? Tiež som v minulosti o takom čomsi rozmýšľal, ale dnes mi to akosi už netreba, nakoľko v teréne už vôbec nejazdím.
Je to SP8 NEX. Vyskusal som aj rychle slapanie na rovinke po asfalte 40kou a tiez pohoda, zakolise to len pri nerovnosti na ceste. Takze zatial som spokojny, este ma caka viachodinove sedenie na tom zazraku a dam vediet.
Takze po 3. dnoch v sedle viachodinoveho prevazne trekingoveho jazdenia (s 2.0" balonmi po asfalte mozem povedat, ze ta sedlovka funguje skvelo. Na kvalitnych rovinkach sa sprava ako pevna, na nekvalitnych pekne pracuje a zda sa, ze som nasiel aj to spravne nastavenie pruziny na moju vahu. Zhupne sa to proste az pri vacsich narazoch ci nerovnostiach. Do kopca ci zjazdy sa sprava tiez ako pevna. Na jednej rozmlatenej desatrocia neudrziavanej asfaltke dole kopcom chytila dokonca taku prijemnu kolisavu rezonanciu a som sa tesil jak traktorista Verdikt: kto chce komfortnejsie jazdenie na hardtail bajku tak kludne nech tu suntourku namontuje, je to prinos.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
No a nasiel som aj lahodku, tento japonec ma tu sedlovku aj na fullovi
laco: no, odpruzena sedlovka ale nie je nahrada fulla .. ani tak nebola zamyslana tvorcami, vozi to sice malokto, ale nejaky vyznam ma, inak by sa nevyrabala. Ja s tym ale skusenosti nemam ..
No a nasiel som aj lahodku, tento japonec ma tu sedlovku aj na fullovi
cele zle
Ale inak na cykloturistiku skor trekovy bike, a odpruzena sedlovka tam asi moze byt fajn... no a zdvihy? /ak sa daju pritvrdit, alebo maju SPV a pod./ - vacsia vaha nijak zvlast neovplyvnia rychlost bajku po rovine, co je podstatne su pneumatiky /no ano, od urcitej rychlosti aj posed, atd./ .. zas ale davat na velke zdvihy cestne gumy ako na tom obrazku ..
Suntourka uz objednana, dam vediet ako to funguje.