kedze som kvoli inym konickom, priatelke a nedostatku kamaratov v mojom veku bez postpuberty predal po rokoch motorku tak som si zakupil bicykel.
Cestnu meridu za 530 euracov.
A velmi ma bavi, mam ju 4 dni a zatial som najazdil 250 km.
Vsetko po rovine.
Otazka na Vas skusenych bajkerof:
V pohode idem 23 km/hod a bavi ma to (40 - 60 km uplne v pohode).
Viem ze je to na cestak srandovna rychlost (predbiehaju ma trekingove bajky a kamarat s cestakom si mysli ze cuvam).
Mam sa snazit slapat 26-30 s vyplazenym jazykom aby som aj trochu pri bcyklovani sportoval?
Alebo mam este nejaky tyzden ficat tych mojich 40 - 60 km denne pri 23km/hod kde si to uzivam?
Chcem pri tom aj sportovat ale aby ma to neprestalo bavit. Je naozaj 23 tak srandovna rychlost?
posledný komentár: 4. 12. 2025 o 19:13
posledný komentár: 6. 5. 2025 o 0:14
Mne cyklogate s vypchávkou (dnes som ho bol prvý krát skúsiť), je to niečo takéto ( http://www.rogelli.sk/galeria/3570_3_sk/cyklo-kratasy-rogelli-ponzio-cierne-default.jpg ), a mne to ohromne pomáha, hlavne v bolesti sedacích svalov. Čo povie chrbát uvidím neskôr.
filini:prepac brasko
filini: dobre odpoviem ti ako jazdim ja:
1.na teplotu cez zimu od 10C do -18C som jazdil:termospodky,termorukavice,termosilvinni gate,termo ciapka,mammut 1 vrstva+mammut 2 vrstva+mammut windstopper bunda+termonavleky + cyklotermosky s horucim cajom ktory mi vydrzal do 5hodin taky,ze neostal totalne studeny
2.10C-15C vsetko to iste,okrem spodkov+termogati,a mammuty menim za climatex tricko+2vrstva+bezecka windnorain bunda+navleky na nohy pre pripad so sebou
3.vsetko co je nad 20C jazdim leto=nohy+ruky+tretry v pripade chladneho vetra,ked jazdim kopce s navlekmi,ktory ceknem na accuweater
moze byt?
Ozaj, netreba hned davat hrube pismo, zapinat caps lock a otaznickovat. Da sa to aj normalne napisat, nie?
Ozaj, netreba hned davat hrube pismo, zapinat caps lock a otaznickovat. Da sa to aj normalne napisat, nie?
Na staré kolena /43 rok./ som si kúpil /19.7.2012/ novu Meridu Ride Road 88http://www.merida.sk/prodej/Ride-88-16 je to môj 1 "cesťák" v živote zatiaľ som do dnes najazdil rekreačne 530 km a som spokojný, len ma v poslednom čase bolieva chrbát. Mam 176 cm, 75 kg a rám M/L , dĺžka sedlovej trubky 540 – nieje problém veľkosť, alebo ... ???
Vopred ĎAKUJEM.
cad to je normálna odozva, bike nemusí byť zle nastavený, proste telo si musí zvyknúť na to, že hodinu alebo viac sedíš v rovnakej polohe (s občasným šľapaním zo sedla). Čiže na ďalšiu sezónu sa priprav hlavne cvičením na vzpriamovače
filini:prepac brasko
filini: dobre odpoviem ti ako jazdim ja:
1.na teplotu cez zimu od 10C do -18C som jazdil:termospodky,termorukavice,termosilvinni gate,termo ciapka,mammut 1 vrstva+mammut 2 vrstva+mammut windstopper bunda+termonavleky + cyklotermosky s horucim cajom ktory mi vydrzal do 5hodin taky,ze neostal totalne studeny
2.10C-15C vsetko to iste,okrem spodkov+termogati,a mammuty menim za climatex tricko+2vrstva+bezecka windnorain bunda+navleky na nohy pre pripad so sebou
3.vsetko co je nad 20C jazdim leto=nohy+ruky+tretry v pripade chladneho vetra,ked jazdim kopce s navlekmi,ktory ceknem na accuweater
moze byt?
Toto som chcel !
ale to potrva tak 5 rokov kym tolko veci nakupim
Pomoze tomu cvicit vzpriamovace a stabil. cvicenia, pripadne plavat.
Ako nastavit posed sa uz pisalo milion-krat. Navod najdes aj na fore, aj po 20s googlenia.
Jazdi, ked boli daj si pauzu, jazdi
velkost: ja mam 173cm, podla tabulky som si vybral a objednal 54, no ked som prisiel do obchodu, predavac ma ukecal - doslova mi dal skusit rovnaky ram v dvoch velkostiach - na 52ku
Na tvoju vysku by to mohlo byt ok. Raz tu niekto pisal, ze zo zaciatku nie je hamba mat riaditka vytocene dohora kym si telo na posed navykne. /osobne vy som si ich dal na predstavci najvyssie/
edit: diri ma predbehol
dem: skus si otocit predstavec na klade hodnoty co najviac,nech si telo riadne zvykne a ci mas dlhy predstavec? este si nevidel moj,preto sem fotku majho bajku ani radsej nedavam