Zdravim vsetkych,potrebujem radu,pomoc.Robil som si videa s Go Pro Hero2 a potom ich v programe sony vegas 11.0 zostrihal do 11 minutoveho videa,ked som ho dal ulozit vysledna velkost bola cez 68 Gb v AVI formate,skusal som aj vo formate wmv ale kvalita bola hrozna.To vysledne AVIcko som skusal aj konvertovat do roznych formatov ale kvalita bola hrozna tiez.Viete mi poradit v akom formate ho mam ulozit aby bolo vidiet kvalitu videa,ostrost a hlavne je to rychle,natacane pocas jazdy s nastavenim na 720p a 60fps ,povodne videa su vo formate MP4,viete mi niekto prosim poradit???Vopred dakujem
Do akých formátov môže ukladať sony vegas? Ty si to určite uložil v nejakom nekomprimovanom formáte, tak potom to stačí prehnať cez Freemake Video Converter alebo AviRecomp. Asi dva najlepšie free konvertery.
Ja pouzivam Avidemux na strihanie aj niekedy konvertovanie videa a uplna pohodicka. Kedysi som pouzival tiez Vegas, kedze sa tam daju robit rozne efekty, ale stracal som kvalitu videa. Takto mi staci orezat video a ulozit v povodnom formate, bez konvertovania je to rychle a kvalita 1080p ostane. Cez Audacity zmixujem aj hudbu, ktoru v Avidemuxe vlozim ako zvukovu stopu.
Pokial sa jedna len o konvertovanie tak odporucam Total video converter. Je tam moznost zmenit uplne cokolvek na cokolvek. Casto upravujem videa z mobilu kde uz par minut ide cez giga. Niektori privitaju moznost premenit video na mp3 alebo wav. Takze sa da takto lahko ziskavat hudba priamo z youtube. V Sony Vegas renderujte do wmv ale bacha na framerate. Mal by byt rovnaky ako original video inak bude video divne rozmazane.
asi si nepouzil komprimaciu - ulozil si surove video, so sony vegas som robil davno, ele urcite tam bola moznost komprimacie, netreba na to dalsi program
nejake navody http://www.tvfreak.sk/modules.php?name=News&new_topic=9
Ved prave,pozerat sa na tie stvorceky ma dohana k sialenstvu hlavne po takom case co som stravil vytvaranim toho videa .V tom sony vegas su aj ine moznosti ulozenia stale skusam ine formaty ale je to vsetko na ukor kvality,ulozil som si hned aj to ,,surove,, video a pouzil Freemake Video Converter ale tie videa su stale kockate.Skusam stale rozne sposoby v tom sony vegase aby som nemusel pouzivat konvertor no zatial je to len o skusani.Ak to zlyha skusim vase doporucenia.Zatial mam pocit,ze kvalita tej kamery mi je na dve veci .Pani z Go Pro by mali niekde hodit aj navod ako si ulozit zostrihane videa z ich kamery v takej super kvalite ako z tych ich reklam .Ja s tym iba zacinam takze som z toho riadna lama.Inak ma tu niekde skusenosti s tou kamerou?
Tak este raz. Uloz Windows media video format a zvol pozadovanu kvalitu. Hlavne taky isty framerate ako toci gopro. Asi 30 teda. Ine robili problemy. Alebo uloz surovy a skus pouzit Total video converter kde mas x moznosti.
no zatial vyzera najlepsie verzia MP4 HQ 1280x720 60fps,35 Mbps VBR,ma to cez 2.17GB v prehravaci je to fajn uvidim este ako to bude vyzerat na youtube.
ono vela spravi aj ake rozlisenie pouzijes v "projekte." ja uz som sa tak vela krat popalil a cela robota bola na zmar... a ked mam jednoduche video, kde ani nebazirujem na nejakej konkretnej hudbe, tak pouzivam YouTube Videomaker -normalne si upnem videa a tam as to da jednoducho postrihat... jedina nevyhoda je, ze clovek si nemoze vybrat hocijaku hudbu ale len co su certifikovane na YT ale vzdy sa tam da najst nieco podla klucovych slov
a inac páni z GoPro maju aj navody a ked to neboli oni tak je toho plny internet aj ku konkretnym programom na strihanie
Swifty50s sak hod meno podla coho to najdem na youtube,mna zaujima ake maju skusenosti s tou kamerou aj ostatny a taktiez vysledne videa ake su z toho.Inak ja osobne som cakal kvalitnejsie fotky aj videa co sa tyka sytosti,velmi pekne je to ked mas fakt,ze pekny slnecny den ale trochu mrakov a uz je to take tie farby take nesyte,viem,ze vsetko nemoze byt dokonale ale na tie uputavky co som videl kade tade bola realita trosku ina,viem,vsetko sa da upravit,nakoniec ved aj ja som musel doupravovat
Ja len nechapem preco to video chcete stale konvertovat... ak nechcem stratit kvalitu tak z hrubeho zaznamu vystrihnem len veci, ktore nehcem a necham ulozit v povodnom formate. Bohuzial toto bola jedna z veci preco som prestal pouzivat Vegas. Pritom to je taka jednoducha zalezitost.
Peto02: ak nestriháš presne v kľúčových snímkach, tak kvalitu strácaš aj tak. Sú ľudia, ktorí sa chcú s videom pohrať, pridať hudbu, titulky a pod., potom je to jednoduchšie robiť v programoch typu Vegas (alebo Final Cut)...
ono vela spravi aj ake rozlisenie pouzijes v "projekte." ja uz som sa tak vela krat popalil a cela robota bola na zmar...
Upriam pozornosť na Macroovu poznámku. Na začiatku práce treba na novom Projekte nastaviť taktiež parametre v akom rozlíšení budeš vytvárať Projekt. Po vytvorení "diela" si len zrenderuješ vo Vegase celé video do formátu aký chceš a nie je dôvod na akokoľvek zníženú kvalitu finálneho videa. http://www.tvfreak.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=24
Naštuduj si jednotlivé state z linku a vysomáriš sa z toho bez problémov.
P.S. Nesnaž sa to renderovať v inom softe pretože Vegas všetko čo potrebuješ vie.
Spracované video si vždy ukladaj do kompu aj ako Projekt aby si mohol spätne kedykoľvek zasiahnuť a vylepšiť tvoju "prácu".
ved to,chcem sa s tym videom pohrat,zaujima ma to pre to som sa o to zacal zaujimat,keby chcem dake bezne video spravim si to vo windows movie maker. pozeram navody,dakujem za link,bol som uz na tej stranke len som nevedel co mam skor pozerat
No takze zistil som,ze lepsie ako verzia: MP4 HQ 1280x720p,35 Mbps(video malo 2,17GB) to nebude, pri pociatocnom nastaveni ake som mal v tom vegase,tiez sa mi vidi,ze je to asi maximum ako tu verziu vie najlepsie prehrat youtube,skoda,ze to video nevyzera tak cisto a ostrejsie ako ked si ho pustim v kompe. Uz viem,ze vzdy na zaciatku si treba nastavit vsetko skor ako zacnem nieco vytvarat . Pripajam teda aj link,ak chcete pozrite.Neviem ci je to video dobre alebo zle ak mate k nemu nieco kludne napiste.Je to skor take pohodove,nie su tam ziadne agresivne jazdy:) (dufam ale ze bude raz material aj na take).Ak niekto robi nieco podobne napiste mi co sa vam nezda,chyby a podobne,budem rad za kritiku a urcite pouvazujem. Dakujem vsetkym za pomoc.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nejake navody http://www.tvfreak.sk/modules.php?name=News&new_topic=9
Osobne davam renderovat video bez zvuku a zvuk samostatne a potom ho spojim vo VirtualDubMod.
Ak si ulozil video bez kompresie (to 68gb) tak ho mozes skomprimovat vo VirtualDub programe.
Mrknem sa doma by som mal mat este ulozeny video tutorial prave k Xvid.
a inac páni z GoPro maju aj navody
Upriam pozornosť na Macroovu poznámku. Na začiatku práce treba na novom Projekte nastaviť taktiež parametre v akom rozlíšení budeš vytvárať Projekt. Po vytvorení "diela" si len zrenderuješ vo Vegase celé video do formátu aký chceš a nie je dôvod na akokoľvek zníženú kvalitu finálneho videa.
http://www.tvfreak.sk/modules.php?name=News&file=article&sid=24
Naštuduj si jednotlivé state z linku a vysomáriš sa z toho bez problémov.
P.S. Nesnaž sa to renderovať v inom softe pretože Vegas všetko čo potrebuješ vie.
Spracované video si vždy ukladaj do kompu aj ako Projekt aby si mohol spätne kedykoľvek zasiahnuť a vylepšiť tvoju "prácu".