Kategórie
Bike-techBikovanie / bežkovanie v okrese PD # brzdy # kotúčové brzdy # výmena dielov # oprava # skúsenosti # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky
Akcia GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl red gloss/pearl purple matt
od 739 €
MOC 869 €
Výpredaj -21% Rock Machine Thunder 29 VB detský bicykel, zelená/strieborná/čierna
599 €
-21%
MOC 839 €
Akcia -13% Rock Machine Blizz TRL 50-29 bicykel, matte black/grey
od 1 039 €
-13%
MOC 1 539 €
Akcia savings Karpos LAVAREDO Booster kompresné návleky na nohy, čierna
od 27,99 €
savings
MOC 40,99 €
Cez týždeň som sa k biku nedostal ale celý vikend bol strávený na dvoch kolesách
Od humy2121 som dostal instrukcie ako sa dostat na Fajtov vyhlad (o com som zatial nepocul) a slo sa. Siel som v nedelu, v N.Sucanoch som sa na prvej odbocke stratil v humyho popise a tak som siel podla svojho a GPSka. Na pocudovanie (potom vecer po prezreti gps zaznamu) som trafil ako radil, akurat zaverecnu fazu som trosku dal inak, po porade s domacim co som ho tam ponize stretol. Miesto fak super, vyhlady paradne.
Z PD je to 22km za necele 2h ak sa ide z PD, Opatovce, popri VU a v Novakoch po hl.ceste do N.Sucian (da sa aj vselijako nak, len mna cas tlacil)(z N.Sucian je to hore cca 8km s prevysenim 650m,vsetko slapatelne okrem useku hore za rampou asi 200m a zaveru k vyhladu 300m, ale aj to sa da z polovicky ist na bike). Tak sa mi zapacilo, ze v utorok som sa sem vytrepal druhy krat s umyslom zalozit GeoCache, co som aj dokonal. Cestou spet do PD som nesiel tak ako hore, ale po cervenej smerom na Rokos az som sa dostal pod take vazne stupanie, brr, no zachranila ma mapa v GPS ..ze cyklochodnik neznaceny a hybaj do hustiny vpravo a tuna lala- singlac traverzujuci svah ako vysity...paraada. Cestou som minul dve tabulky NPR Rokos, cca 2km cez NPR ..nech mu je zem lahka. Dostal som sa na Pinkovie viechy odkial po znacenej trase naucneho chodnika smer N.Rudno...po chvili zas singlac...ze srdce bajkera zaplesa, parada (trosku cyklokros). Konecna bola pri inf. tabuli naucneho chodnika Luka pod Plevnou, kde som z naucneho chodnika odbocil na nedavno obnovenu zvaznicu (dakujem tazobnikom)ktorou som sa rychlo dostal do Jezkovej vsi, odkial sa dostat co najkratsou trasou do PD je kapitola sama o sebe.
Dakujem humymu za inspiraciu.
Vymyslieť novú trasu, nesereš si trocha do huby??? (mimochodom tá trasa cez Sklenianske lúky-Bralova skala-Kunešov sa mi páčila)
A zorganizovať niečo, vždy keď sem niečo napíšem (Skalka, Čičmany, atď.), nikomu sa nechce....
Za posledné 2 týždne som dával 2x echo na VF pár ľuďom, nikomu sa nechce...
Načo potom niečo organizovať???
Nic v zlom, ale co to ma spolocne s bajkovanim v PD??? Na fore je predsa samostatna sekcia vyhradena pre preteky
Dalsi citat jedneho z vyssieuvedenych autorov:
Vyrazali sme zo Stranav smer Polom a nasledne po casti trate Fatranskeho maratonu (2011). Na ktizovatke s modrou TZ sme zacali stupat na vrchnejsiu zvaznicu a pokracovali smer asfaltka na Martinske Hole. Pod MH sme dali obcestvovaciu prestavku. Nasledne nas cakalo uz len stupanie na Krizavu zjazd pod Mincola. Z Mincola uz po modrej TZ a niekde v strede sme odbocili na zvznicu, ktorou sme sa dostali az na zaciatok Anakondy. Po prejazde Anakondy sme presli uz iba z Visnoveho do Stranav, dali zaverecnu kofolo-pivo a hajde domov
Bobrisovi. Prikladam aj mapku
Vyrazali sme zo Stranav smer Polom .....
rtl - Zas by som to nebral az tak striktne, spravne je - trasy v okoli PD plus pokec bikerov z okresu. I ked, zaujimave to je predovsetkym vtedy, ked je zaciatok a koniec v PD ci blizkom okoli. Vyjazd autom kdesi a potom bike..asi uz patri do inej temy..co ja viem ? ..
A tak sa mi zda, ze niektore prispevky uz mozu byt vymazane, lebo plati :
Zasady urcene spravcom stranky:
Našim cieľom je pomáhať cyklistickým nadšencom a podieľať sa na vybudovaní zdravej bikerskej komunity. Diskusne fórum je jadrom našej komunity. Preto, by sme boli radi, aby si ľudia/členovia prečítali a riadili sa nasledovnými pravidlami.
1. Príspevok napáda alebo znevažuje iného člena komunity.
2. Príspevok obsahuje nadávky, vulgarizmy alebo rasove narážky.
Ak nas teda v prispevku od susedov oslovi niekto ako priatelia a pozve nas na akciu ci uz ako pretekarov a lebo divakov(nech si kazdy vyberie), treba mu podakovat za pozvanie a nie ho niekam poslat... Nie kazdy sleduje vsetky fora a tak sa taketo info mozno hodi. A to uz nemienim pisat o dalsich nevhodnych reakciach.
Dik zas info. Uvazujem o ucasti. Ak by mal niekto zaujem, nech sa ozve. A den vopred, je akcia na Pansky diel, start v BB, najlepsie to zobrat jednou ranou s ubytovanim v BB.
A kedy sa chystáš? Lebo ja to mám tiež v pláne niekedy na budúci týždeň a najradšej by som pokračoval po hrebeni až na Veľký Grič.
Cez týždeň nemám vôbec čas na bike a tento víkend mám už plný takže asi až 29. sobotu alebo v nedelu ale to by som chcel isť na Roveň ak sa pojde
Ja mám od zajtra dovolenku až do 30-teho. Ak by som nešiel cez týždeň a 29-teho bude dobré počasie, tak sa môžme dohodnúť.Tento výkend mám aj ja plný.
Ok uvidíme podľa času a počasia.
Dík, páči sa mi ten výhľad
Netuším. Už som to raz šiel, ale to je už asi aj 10 rokov, takže si to už nepamätám.Chceš sa pridať? Možno keď budem na mieste sa rozpamätám. A aj tak všetky cesty nakoniec vedú do Kanianky!!!
Veľmi dobre to popísal Chris v trasách: http://www.mtbiker.sk/trasy/186/vtacnik.html Chodievame túto trasu každý rok a toho roku máme plán to absolvovať budúci víkend (nie tento), ale záleží od počasia.
Aj ja tento víkend nemôžem. Budúci by mi vyhovoval.
http://www.youtube.com/watch?v=ZIeemnSVrSM
http://www.youtube.com/watch?v=ZIeemnSVrSM
Ano, na zabehnutie novych brzd. dosticiek vhodne. Technicky zjazd sa nachadza (pri pohlade zhora)vpravo od svahu po lesnej ceste, to je ine kafe