Z Vrátnej do Strečna je klasická hrebeňovka.My sa chystáme dať podobnú trasu, ale radšej pribalím čelovku, dni sa už skracujú. Zvládnuť sa to dá, ale potom si neužiješ možno výhľad.
katko,kondička by nemala byť problém dúfam u nikoho z tých čo by šli.
ešte pripadá v úvahu alternatíva ísť opačným smerom a nechať sa doviesť do nezbuda a odtiaľ už vyraziť pred 6 ráno a potom nechať po seba prísť do Terchovej.vynechaným prechodom zo Strečna cez Polom do Višňového by sa zase stiahla nejaká tá hodinka a pol z trasy.tak to vyzerá,že by to fakt možno šlo.
kvakob,zápchy hádam nebudú
mravac a koľko trvá u teba tá klasická hrebeňovka z Vrátnej do Strečna?
dnes vyskusana "creme de la creme" od Krizavy sa ide prakticky stale dole . Parada , dobre ste radili ale zelena do Bystricky je asi lepsia ale nie o moc.
Tak zelenu na Bystricku odporucam siel som ju pred dvoma tyzdnami trocha sme to vycistili od popadanych stromov a kamenov.Pekna trasa ale tak skor na fula.
mikalas78 dobra sprava, nabuduce skusim a vdaka za vycistenie. ozaj ako vidim na tu asfaltku z lesa nad Bystrickou, je tam nejaka schopna trasa aby som nemusel ist priamo cez dedinu do MT?
Bobris, buď po tankovej ceste a vyjdeš nad Kasárňami. Už je to aj značená cyklistická trasa. Značilo sa to vari 2 týždne dozadu. Myslím, že tu je to vidno http://www.bikemap.net/route/1701206#lat=49.072342392584&lng=18.884719058226&zoom=14&maptype=satellite. Alebo sa dá ísť ešte vrchom a vyjdeš na Stráňach na konečnej. To je v tej trase naznačené tiež. Spodný úsek je cyklotrasa ponad kasárne a ZTS, vrchný je na konečnú na stráne.
Ešte ako kukám, tak vrchnú keď som šiel opačne som strihol cez lúku. Hneď vedľa vidno cestičku po ktorej sa dá ta lúka obísť, lebo nahor by sa asi nešla moc dobre. Vlaste kus tej trasy je koniec zelenej .
mikalas78 dobra sprava, nabuduce skusim a vdaka za vycistenie. ozaj ako vidim na tu asfaltku z lesa nad Bystrickou, je tam nejaka schopna trasa aby som nemusel ist priamo cez dedinu do MT?
No zides na tu tankovu cestu panelku alebo ako ju nazvat a po nej za da zist na podstrane a odtial do mesta.
akú trasu na/z Martinky odporúčate z druhej strany? povedzme od Kuneradu
ak chces len prejst cez hreben do valce tak smer zamok-pred nim vpravo hore cibulkovou po asfaltke vyjdes hore ku rozcestniku strkova cesta na sedlo majbikova ,ale ty pojdes dolava po asfaltke neskor lesna cesta az dojdes na krizovatku pri chate trosku schovana na kraji lucky nad cestou,a pod cestou je taky sennik pristresok,pojdu dve cesty tesne nad sebou ,tak po tej co je vyssie doprava ,popod chatu, na hreben - oproti je chodnik neskor zvaznice do valce mozes sa drzat vlavo po vrstevnici ked nechces ist hned do doliny,odbociek dolu bude viac
je menej vhodne keby ze chces ist po hrebeni martiniek z toho miesta,pretoze si v malej vyske takze viac tlacenia...
vo Valči som už tadeto bol, takže na sedlo cestu poznám...ak je tam priveľa tlačenia, tak môžem zmeniť východiskový bod Turie/Višňové to nieje problém, len či sa to dá vyšľapať až hore, prípadne kade potom zjazdom dole
ak chces ist na hreben treba pokracovat pri chate dolava az dojdes k maringotke da sa k nej ist aj opacne po kuneradskej doline asfaltke ,pri tej maringotke odbocit smerom ku hrebenu po ceste ,konci blizko pod veternym na takom "parkovisku" - okolo okraja vedie chodnik ,ale nesiel som nim nahor...chcel by som ...mozme dohodnut vyjazd ,len nie tento vikend-som mimo
inak tou cestou do valce co som pisal, nejdes cez sedlo majbikova ak si myslel to, ale povyse neho a je to cele slapatelne
hmm, tak asi vrstevnicou od toho "parkoviska" po chodniku dolava, inak to som siel keby sa upravil tak pekny a dlhy singlac by to bol ,ale dole nizsie som uz niesol a zisiel som v omegovej na asfaltku...
no tym chodnikom po jarok a popri nom nahor viedol tiez taky chodnicek a hreben bol kusok na dohlad tak mozno kratsia tlacenka tadial ,inak ,neviem si dost dobre predstavit, co to je za kopec ,ked uz ho tlacis aj ty, ice
je to veru dosť tlačenie ešte ako píše Iceman, ale chodník predtým je naozaj pekný...
ja som dnes len tak narýchlo o 5tej, že dám Dubeň, už pred vchodom začalo poprchať a potom už len pršalo, ale tak nebol som dlhšie, tak som si pekne potancoval po mokrých korienkoch aspoň... foto žiadne, bo telefón som dal čo najhlbšie do batohu, aby prežil
myslíte takto ako to je na obrázku? alebo vyjsť na žltú ešte nižšie po tej lesnej ceste? inak kade potom dole? myslíte, že tá zvážnica (alebo čo to je) smerom z Veľkej lúky na Slačiny by bola zjazdná? lebo od toho sedla pod Slačinou už cestu poznám (po prerušovanej popod Jurgovú, celkom pekný trail tam je)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ešte pripadá v úvahu alternatíva ísť opačným smerom a nechať sa doviesť do nezbuda a odtiaľ už vyraziť pred 6 ráno a potom nechať po seba prísť do Terchovej.vynechaným prechodom zo Strečna cez Polom do Višňového by sa zase stiahla nejaká tá hodinka a pol z trasy.tak to vyzerá,že by to fakt možno šlo.
kvakob,zápchy hádam nebudú
mravac a koľko trvá u teba tá klasická hrebeňovka z Vrátnej do Strečna?
Ešte ako kukám, tak vrchnú keď som šiel opačne som strihol cez lúku. Hneď vedľa vidno cestičku po ktorej sa dá ta lúka obísť, lebo nahor by sa asi nešla moc dobre. Vlaste kus tej trasy je koniec zelenej
No zides na tu tankovu cestu panelku alebo ako ju nazvat a po nej za da zist na podstrane a odtial do mesta.
ak chces len prejst cez hreben do valce tak smer zamok-pred nim vpravo hore cibulkovou po asfaltke vyjdes hore ku rozcestniku strkova cesta na sedlo majbikova ,ale ty pojdes dolava po asfaltke neskor lesna cesta az dojdes na krizovatku pri chate trosku schovana na kraji lucky nad cestou,a pod cestou je taky sennik pristresok,pojdu dve cesty tesne nad sebou ,tak po tej co je vyssie doprava ,popod chatu, na hreben - oproti je chodnik neskor zvaznice do valce mozes sa drzat vlavo po vrstevnici ked nechces ist hned do doliny,odbociek dolu bude viac
je menej vhodne keby ze chces ist po hrebeni martiniek z toho miesta,pretoze si v malej vyske takze viac tlacenia...
inak tou cestou do valce co som pisal, nejdes cez sedlo majbikova ak si myslel to, ale povyse neho a je to cele slapatelne
no tym chodnikom po jarok a popri nom nahor viedol tiez taky chodnicek a hreben bol kusok na dohlad tak mozno kratsia tlacenka tadial ,inak ,neviem si dost dobre predstavit, co to je za kopec ,ked uz ho tlacis aj ty, ice
ja som dnes len tak narýchlo o 5tej, že dám Dubeň, už pred vchodom začalo poprchať a potom už len pršalo, ale tak nebol som dlhšie, tak som si pekne potancoval po mokrých korienkoch aspoň...
Tak z času na čas nie je na škodu
to katko: no a tá expedícia čo sme tam absolvovali s tebou a mojim bráchom tiež stála za to